Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.01.2012 14:50 - ПРИКАЗКА ЗА СТРАНАТА БЪЛГАРИЯ, СЕДЕМТЕ ВЕЛИКИ БЕДИ И ОПРАВИЯТА
Автор: balkanec Категория: Забавление   
Прочетен: 11161 Коментари: 20 Гласове:
22

Последна промяна: 23.01.2012 15:50

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Как страната България минала през лошотията и стигнала до оправията -  или какво ще разказват бабите на внуците си след много, много години.

Имало едно време такава държава, в която хората живеели спокойно, не си заключвали домовете и колите и прекарвали повече време в кафенетата, по кръчмите и по трапезите, нежели на работа.
Обаче си строяли къщи и вили, купували си апартартаменти и събирали влогове в спестовни книжки. Децата си играели до късна вечер по улиците и никой не се грижел. На цял люлински микрорайон се падал по един квартален милиционер и той се чудел как да си убие времето, затова съветвал циганите с добри и мъдри съвети. Данъците и сметките за ток, вода и парно били от ниски по-ниски и никого не затруднявали. Обаче стигали да осигурят на всеки да учи безплатно по университетите, а докторите да не взимат пари от болните. Стигали и почти във всяко село да има училище, селско кино и читалище, а в почти всяко градче - болница и какво ли още не.

Най-голямата амбиция - особено на жените - била, кой ще си обзаведе хола по-добре. Най-големите житейски драми били кой с коя е кръшнал и коя с кого е изневерила. Понеже хората били забравили какво е туберколоза, бирници, лихви, разбойничество, а за просяците си мислели, че са средновековни художествени герои, изчезнали като рицарите и камилските кервани.

Обаче тогава шьофьорите и други пътешественици донесли нечестивата книга Некерман. Тя била толкова лъскава и прелъстителна, че всички се запленявали от нея. Тая лъжовна книга имала свойство така да омагьосва всеки щом я разгърне, че човека мигом си втълпявал, че всеки друг носи по-модерни дрехи от неговите и всеки чужд хол е обзаведен по-добре от неговия. Жителите на страната решили, че най-добре са си обзавели холовете На Запад, защото от там дошла невярната книга.


image

Нечестивата книга - вече поовехтяла и поизгубила блясък


Много хора пощурели и взели да прекарват вечерите си вместо в ресторантите и по трапезите - в слушане на гласове на зли духове, които долитали от Черни станции. Те бучали от Вавилонската кула наречена ЕС и казвали на българите, че са големи будали задето не си направят живота като на западняците и това било голям резил и голяма минавка. Обаче бучащите гласове криели, че западняците ходят на ресторант веднъж на няколко месеца само по големи поводи и не са стопани на домовете си, а всичко тяхно - даже и душите им - принадлежало на един алчен зъл дух на име Банкер Еврейски. Не разбрали българите, че така както било нарисувано в Некермана живеели само Семейство Гулденбург и техните приятели, а обикновените простосмъртни западняци си залагали живота на Банкера Еврейски, за да ги имитират.
 

image

Така си представяли хората живота от Некермана


От Некерман като невидими птици излитали зли духове и тъмни облаци се събирали в небето. Отщяло им се на хората и от кръчми и от вили и от държавни празници, оплюли своя цар Тодор и им се сторило, че сега очите им са отворени, а живота им е от черен по-черен.

ВЕЛИКИТЕ БЕДИ

Не щеш ли над страната внезапно задухал вятъра на промените и довял Злия дух на демокрацията. Омагьосаните жители се почувствали като развързани и вместо да хванат сопите и да го прогонят, те забравили, че са се клели на Народна Република България, обърнали се на маймуни и се юрнали по площадите да скачат за банани. Настанал Банановден. Тогава някои рекли, че си разменят панелките срещу въздух обаче не си ги дали, а станали реститутки.

 

Имало през ония времена големи художници като Рафаело, Владимир Димитров-Майстора и художника на тая картина:image
"Универсалната партия"

 

Злия дух на демокрацията работел за Световната банда а нейния главатар била Жълта Базиргяна, наречена още Жълта чифутина. Тя била същата Ламя, с която още от едно време се борел Крали Марко, а тя все се съживявала, колкото и пъти Марко да успявал да й отсече главата.


imageimage
"Змиино семе". Животното-символ на дановото (израелско) коляно е назовано "рогата змия" (Битие 47, 17). Има и други примери, че змията е стар еврейски символ, който самите те използват, а не им е прикачен от другите


Щом избухнала Демокрацията, тя довела от Страната на неограничените идиотщини двама разбойници на име Ран и Ът и Седем Велики Бедствия за народа.

Първото бедствие се нарекло Приватизация и направило така, че всичко, което били построили българите за 30-40 години, изведнъж се представило в очите им без никаква стойност и го изкупили на безценица близки и далечни мошеници от Четирите краища на Земята.

Второто бедствие се нарекло Външен дълг и направило такива неверни фокуси, че държавата се оказала задлъжняла до ушите на Световната банда със задна дата.

Третото и четвъртото бедствие се нарекли Смяна на парите и Банков фалит и направили така, че спестяванията и влоговете на хората в миг се превърнали на прах пред очите им. (А истината била, че всичко изтекло в ненаситния търбух на Световната банда и на тукашните придворни, които тя назначила.)

Петото бедствие се нарекло Цивилизационен избор и направило такъв мираж за очите и ушите на хората, че те повярвали, че дотогава неправилно са живеели нашироко и даром са яли, пили и веселили и строили къщи и вили - на вересия на Световната банда - и сега трябва да й плащат. А тя не била нито сяла нито орала за българите. Но отсега нататък трябвало да превият гръб и да работят на Банкера Еврейски. Западните пратеници се карали на българите, че да седиш в кафенета и кръчми е голям грях. Местните придворни пък ги убеждавали, че трябва да работи, който не краде. Кой повярвал, кой - не.

Шестото бедствие били бирниците, изкупчиите и бюрократите. Заради изкупчийската мафия не си струвало да се произвежда стока на село. А заради високите данъци трудно се захващал някакъв бизнес. Хората се разбягали на гурбет - кой накъдето му видят очите по Краищата на Земята - и селата и градовете опустели.

Седмото бедствие се наричало Глобална култура и се опитало да разнесе над страната една масова хипноза на име МТВ, която така да депресира хората, че да станат тъпи, апатични и саможиви като западняците. Обаче, когато МТV минавало през Балкана, там в проходите го причакала самодивата Чалга, покровителка на кръчмите и веселбите. Тя го била голям бой и не го пуснала да мине. Колкото пъти МТV се опитвало да се промъкне - толкова пъти Чалга му хвърляла здрав бой и го отпъждала да си ходи. А Димитровградския инженер се амбицирал и направил така, че музиката на Чалга да стига чак при западняците, да видят те кое е по-добро. Така веселбата останала при българите, нищо че били поосиромашели.
 

НОВИЯ ВЯТЪР НА ПРОМЯНАТА

По това време, не щеш ли, се събрали начело с Китайския юнак още много юнаци от цял свят, които били вдигнали ръце от Жълта Базиргяна. Там бил и Индийския юнак, и Корейския юнак, пристигнали и всичките Латиноамерикански юнаци и Иранеца, и някои арабски юнаци, че чак и южноафриканеца. Руският главатар на име Олигарх - Жидов, който бил братовчед на Жълта Базиргяна, се огледал, ослушал, видял накъде духа вятъра и се примъкнал и той. Пуснали го и него в дружината, ама го гледали под вежди, че му нямали много вяра заради роднинството му.

През това време Либиеца се подлъгал и послушал юнаците от Световната банда да става ортак с тях - за повече файда. А те лицемерно го потупвали по рамото, а зад гърба му точели ножа. Като разбрала това, дружината го изоставила сам, а Жълта базиргяна само това чакала - взела лисицата Ал Кайда и няколко юнака от Световната банда да го нападнат - борили се що се борили - и накрая го разкъсала и го изяла. Това станало за поука по цял свят.

Юнаците от сговорната дружина решили да оставят Жълта Базиргяна на гладен режим и затова й затворили пазарите по половината свят и продавали всякакви стоки по-изгодно от нейните.
Жълта базиргяна се разболяла от световна криза и поритала, поритала - па накрая изпукала, а с нея - и нейната Световна банда и всички нечестиви сили по веригата. Така дошла оправията и в България.

КРАЙ
...




Гласувай:
22



1. kostas - Хубава приказка и вярна, .........
13.01.2012 15:07
По важното е да почувстваме краят и...дано се случи по-скоро..
цитирай
2. balkanec - Дай Боже! :)
13.01.2012 15:10
цитирай
3. анонимен - Амин!:)
13.01.2012 15:47
Амин!:)
цитирай
4. анонимен - Най-добрият постинг за тая година. ...
13.01.2012 19:53
Най-добрият постинг за тая година. Браво! Дано го прочетат малоумниците от сайта!
цитирай
5. анонимен - Няма да гласувам против постинга
13.01.2012 20:29
Като видях кои нови "юнаци" си наредил... да ти сера (без извинение) на юнаците.

Впрочем нормално и естествено за православен българин (от тези новите след 1990), не онези ПРАВОСЛАВНИ БЪЛГАРИ ПРЕДИ! Новите православни бугари сте лика прилика с бюрм/фиромци и пантюрки.

А пропо Некерманн си беше чудесно списание в частта му с каки по бельо, Наследството на Гулденбургови дори на книга го имам, а щом си провъзгласил Тодор за цар...
цитирай
6. анонимен - ПОРЕДНИЯ БЪГ В БЛОГБГ
13.01.2012 20:31
Анонимния съм german_tiger.
цитирай
7. анонимен - Аз да запитам...
13.01.2012 20:59
...та,цар ти Тодор(от този цар избягах в чужбина),какво би казал за Белене и др.подобни лагери?
цитирай
8. balkanec - Германтигер
13.01.2012 22:00
Не съм православен, за мене това е обида :)
цитирай
9. balkanec - :)
14.01.2012 00:01
kushel написа:
Най-добрият постинг за тая година. Браво! Дано го прочетат малоумниците от сайта!


То не е за тях, а за хората, които не са с щамповано мислене.
цитирай
10. germantiger - ...
14.01.2012 00:51
Значи моя грешка в предположението, втори път няма да си позволявам подобно, за да не изпадам в неловко "положение" (пресилено "казано"/написано).

Съжалявам, че много познати в нета и вън от него виждате решение или спасение в "прегръдката" мечешка или драконовска на ония, които наричаме китайци, дебели-арабели, чавесуелци и вся остальная сволоч...

За "рамката" съм съгласен с теб с разлика в детайли и конкретика, но с решението в сказката - "йок".

Да "препикая" русизмите и турцизмите - за тези юнаци подхождат.
И манафите от юг си ги пропуснал в иначе оригиналната като хрумване приказка.
Та не бъди витиеват българин пред истината и сложи турците сред юнаците, нали се ерчеха на сраел?!
цитирай
11. balkanec - Като не ти харесва никой
14.01.2012 01:34
ти остава чифутопоклонничеството :) то всичко логично те води натам.

Важното е, че народите се обединяват срещу змията. Крайно време беше.

Турция още е в ционисткия лагер, това с Израел е вътрешен конфликт в един лагер. Турците няма лесно да ги пуснат, защото имат важни бази там. Като им се сговняса съвсем Новия ред, вече щат не щат ще ги изпуснат.
цитирай
12. voulgaros - Колега татарин-славянин. . твоя ли ...
14.01.2012 05:29
Колега татарин-славянин..твоя ли е страницата,каде си писал вицове-- бгсват.народ .ру/древно???вулгароска хисториа......ТИ СИ МЕГА КОМЕДИАНТ
ЛАИНО С ЛАИНО БЪЛГАРСКО.
цитирай
13. apostapostoloff - А кръчмите, ресторантите и баровете се
14.01.2012 08:53
пукат по шевовете, хората ядат, пият и се веселят и 5 пари не дават за разни параноични измишльотини.

Апропо, преди промените пазарувах свободно от Neckermann чрез нашенския Кореком. Нужна беше само валута, която се заработваше от десетки хиляди българия зад граница.
цитирай
14. balkanec - voulgaros
14.01.2012 11:04
Това ще го оставя да се види гръцка култура :)
цитирай
15. balkanec - apostapostoloff
14.01.2012 11:15
Ако те чуят седерасите, че преди 89 г. имало валута в България и се пазарувало свободно от некерман - ще те анатемосат и ще пуснат лайномета :) Покай се овреме и кажи, че тогава са плащали заплати само в горска шума, а кореком е работел само за Тодор Живков, а всички други - а са посмели да влезат в него - а ги е отвлякла милицията и ги е заровила в масов гроб :)
цитирай
16. анонимен - voulgaros- Лайно можеш да наричаш ...
14.01.2012 11:24
voulgaros- Лайно можеш да наричаш само сина на баща си! Скапан византиец!
цитирай
17. kentoff - балканец - ти си дребен шмекер. М...
14.01.2012 14:08
балканец - ти си дребен шмекер.
Мислиш ли, че всички тук да по на 18 г. и не помнят соц. феодализма?
цитирай
18. balkanec - kentoff
14.01.2012 14:23
Много си любезен. Да ти напомня ли социологическите проучвания - хем днешните, измислените. Това, че ти и още няколко учени в интернет си измисляте някакви виртуални светове, какво касае останалите хора :)
цитирай
19. hristo27 - Дано "оправията" дойде ...
16.01.2012 08:34
Дано "оправията" дойде по-бързо! Без да се правим на кой е по-по-най.
цитирай
20. анонимен - Поздравявам автора, за оригиналната идея.
22.01.2012 15:33
Аз харесвам приказките с Добър край.
Затова си ми в Любими.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: balkanec
Категория: Новини
Прочетен: 2622962
Постинги: 137
Коментари: 1647
Гласове: 3143
Архив