Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.03.2012 13:51 - Лъжата Теория на относителността
Автор: balkanec Категория: Видео   
Прочетен: 24246 Коментари: 42 Гласове:
13

Последна промяна: 01.04.2012 22:30

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Малкоизвестни факти за плагиатството на Айнщайн - ВИДЕО.
"Кралят е гол"
Гений или олигофрен?

Всичко ли е относително? - всеки знае, че това е пълна глупост...

image

 

РАЗВЕНЧАВАНЕ НА ЗАБЛУДИ И МИТОВЕ

Алберт Айнщайн - бащата на релативизма във физиката

За световната общност, за мнозинството от нас, непричастни към теоритичната физика и математика, този човечец дълги години беше символ на гениалност и мъдрост.


image


През 1929 година в Цюрих Айнщайн участвал в работата на поредния Ционистки конгрес. Тогава се среща с бившата си съпруга и сина си Едуард, който го попитал:
- Защо ти си на еврейска конференция, а не на научна?
Айнщайн невъзмутимо отговорил:
- Защото аз съм еврейски светец.

И така - имаме си работа със светец.


image
Лансираният за гений посредствен кариеристПрез 1905 година никому неизвестното бъдещо величие, преживяващ от патентна дейност в съавторство с жена си, публикува нещо научно, което по-късно ще стане известно като Специална теория на относителноста (СТО). Но преди още творението му да попадне в полезрението на тогавашната научна общност и да бъде оценено подобаващо, най-малкото като плагиатство и безпрецедентна претенциозност, в света се надига гигантска пропагандна вълна, невиждана до тогава в научния свят. Бъдещия основополагащ труд бързо е преведен на английски и незабавно изпратен по телеграфа в Америка, където е публикуван в "Ню-Йорк Таймс". Научната общност е повече от същисана.


imageОткатите от тази пропагандна кампания могат да се чуят и в наше време: По повод изстрелването на космически научно-изследователски апарат на НАСА, световните агенции разпространиха информация, че резултатите се очаква да представляват още едно доказателство за истинноста на айнщайновските теории за относителноста.

За отбелязване е, че вече 100 години експерименталната физика не е представила нито едно, повтаряме - нито едно експериментално доказателство за истинност на релативисткия възглед за света.

Но кои сме ние да съдим човек, принадлежащ на висшата научна материя? Какво разбираме ние от наука? Ето защо, си струва, да се обърнем към безусловни авторитети в областа на физиката:

image

Най- известния физик-експериментатор от първата трета на ХХ век, Ръдърфорд, кратко и ясно определя релативистките теории на Айнщан като глупост. Кратко и ясно.


image

Никола Тесла счита, че на теориите за относителноста могат да повярват само наивни хора.

Титаничната работа и усилия на Юнг, Лаплас, Пуасон, Хамилтън, Гаус, Грин, Коши, Фарадей, Максуел, Келвин и много други велики физици и математици в областа на хидродинамиката на етера, след канонизацията на СТО на практика е забравена. Поразително, но преписвачите на учебници са стигнали до там, че днес даже законите на Нютон и уравненията на Максуел, в тяхното авторско изписване, са неизвестни на абсолютното мнозинство днешни физици. Била е изменена не само формата на изписване, но и физическото им съдържание.

image


Кому и защо е било нужно всичко това, та заслугите на Айнщайн са оценени по-високо от тези на Исус Христос?

Става въпрос за гигантска перфидна манипулация, в която ореола на светец в науката, създаден от ционистката пропаганда около личноста на Айнщайн и неговите релативистки теории, е послужила и служи за изтласкването на световната физика и наука в задънена улица и капсулирането на научния прогрес поне за период от 100 години.

Ако добавим и факта, че източниците на финансиране на науката и познанието фактически са в ръцете на тези, които създадоха мита за гениалния Айнщайн, картината става малко или много завършена.

image

Да се чуди човек един ден как да убеди своите внуци, че портрета на рошавия дядка не е портрет на Гения, а само портрет на това което се вижда в действителност. Че в този случай зад лудоста няма и помен от гениалност.

Айнщайн измамва целия научен свят на толкова примитивно ниво, че по-примитивно не е могло да бъде. Представете си такава ситуация: при вас идва дете и пита - колко е сега часа. Вие му показвате два часовника, показващи различно време. Ще попита ли детето - а кой от двата часовника показва точното време? Разбира се.

Айнщайн показал на научния свят два часовника, които едновременно показват две различни времена и започнал да обяснява, че тези две различни времена са правилни. Научният свят, без да задава на Айнщайн глупави въпроси, повярвал в тази простотия и днес ние имаме: глупава наука за глупави хора - физиката на наблюденията.

Уникалността на тази теория е в това, че тя се основава на логика противоречаща на здравия смисъл.

Когато ние "доброволно" сме се отказали от здравия смисъл, то сме получили онова, което сме заслужавали.

image

Източник:
РЕЛАТИВИСТКАТА ФИЗИКА И НАШИЯ СВЯТ


(Релативизъм - относителност. Философия, според която истината не е обективна, а е такава, каквато иска да я изкара философа.)

...


Toп 5 лъже-изобретатели – Алберт Айнщайн

Във всички научно-популярни книги  пишe, че той - Човекът на века според списание "Тайм" - е измислил теорията на относителността. И за това, както се твърди, е сниман заедно с … Бог. (на снимката)

image


В действителност голяма част от теорията на относителността е  разработена  от … Анри Поанкаре.
В края на 19-ти век, той е бил главен експерт по „относителността“, посвещавайки на темата  повече от 30 книги и 500 монографии. Но никога неговото име не се споменава от Айнщайн, когато през 1905 г. той публикува своята епохална статия „За електродинамиката на движещите се тела“. Защо такава липса на внимание за тези „преки връзки“?

Германски учени опровергаха Айнщайн и надминаха скоростта на светлината

Отдавна се знае, че Айнщайн е плагиат. Работил на младини в патентно ведомство и от там е крал чуждия труд.


Гласувай:
15
2


Вълнообразно


1. анонимен - Вече всичко се подлага на съмнение. ...
23.03.2012 20:15
Вече всичко се подлага на съмнение. Действа на нервите. Не знаеш в какво да вярваш.
цитирай
2. balkanec - Това значи, че преди това
23.03.2012 20:46
"общоизвестни" "величия" са били налагани като щампи в представите на хората, без да им бъде давана възможност да мислят.

Много са нещата, в които днес сляпо вярваме, без да мислим - като в даденост.
И всичките са произведени от една пропаганда...
цитирай
3. анонимен - Няма, няма, пък току се изцепи някой, че Айнщайн е ментосвал
24.03.2012 11:16
Главно руснаци крещят, ама има и на английски. Лошото в случая е, че .... последните 10-15 години са проведени куп експерименти и теорията се потвърждава. Включително и "Парадокса на близнаците". Миналата година.
цитирай
4. balkanec - Кое точно се потвърждава :)
24.03.2012 11:47
Като тая теория и физиците не я разбират - и самия Айнщайн не си я разбира :)

А че е доказан плагиат - не е тайна.
цитирай
5. анонимен - Дали не ни предстои дълъг и тягостен спор по физика?
24.03.2012 13:19
balkanec написа:
Като тая теория и физиците не я разбират - и самия Айнщайн не си я разбира :)
А че е доказан плагиат - не е тайна.

Цитираните от тебе /от клипа/ физици и експерименти са потвърждавани стотици пъти. Моля те, не ме карай да изнасям популярни лекции по физика.
Поанкаре и Лоренц са дали частични решения. Двете теории на Айнщайн Общата и Специалната теории на относителността, са обобщаващи теории.
И влизат като фундамент в съвременната Струнна и Суперструнна теории.
От край време куп народ вряка едно и също и има още по-голям куп народ, който се връзва. Хайде да се разберем за нещо. Ако не си компетентен в дадена област, недей да даваш категорични мнения.
Сега да ти обясня "как" е доказан парадокса на близнаците опитно. Нали знаеш, че с увеличение на скоростта, времето започва да се "разтяга"? Е направени са опити с геостационарни спътници на далечни орбити и е потвърдено. За Доплеровия ефект си чувал /червеното отместване/. Казвай още какво те интересува и ще ти подбера истински факти.
цитирай
6. balkanec - По ще ми е интересно да коментираш
24.03.2012 13:51
преките плагиаства, кражби и кариеризъм на господина "гений".
Само че ме мързи да търся пак статиите, който иска да си ги търси, информациите ги има предостатъчно.

"Ако не си компетентен в дадена област..."

Не е нужно човек да е дипломиран психиатър, за да забележи, че Айнщайн е бавно-изостанал олигофрен, лансиран с реклама, на гърба на изследвания на действителни учени :)
цитирай
7. анонимен - Аз не се занимавам с клюки и хипотези.
24.03.2012 14:16
Ще ме прощаваш. На тебе препоръчвам да се охарчиш 10 лв. и да прочетеш "Паралелни светове". Мичио Каку-нобелист по физика. Там ще ти се изяснат неща и за Поанкаре и за Лоренц и за наградата за фотоефекта. Всъщност ще проследиш цялата история на физиката до преди 5-6 години.
Апропо, "Паралелни светове" на Мичио Каку е най-крадената моя книга. Купих си 5-ти пореден екземпляр и не я давам на никой.
цитирай
8. balkanec - Ако имаш да казваш нещо разбрано като за обикновени хора - добре
24.03.2012 14:37
Ако не:
Наслушал съм се на претенции "Ние сме толкова сложни, че простите не могат да ни разберат" - в най-различни области.
Така казват и "творците" на авангардно изкуство - "инсталации" от сорта на фъшкия с туршия :)
цитирай
9. анонимен - Приеми и обратната хипотеза, че
24.03.2012 16:21
съм се наслушал и начел на такива щуротии и ми е омръзнало да повтарям едно и също. Ако нямаш кинти, ще я намеря тази книга и ще ти я подаря. Иначе я има в "Читанка". Май я редактират в момента.
Ще вметна и още нещо. Ако искаш да научиш нещо, потруди се, инвестирай, похарчи време и пари. На готово може всеки. Номерът "фъшкия с туршия", не минава. Този тип писания /като твоето е "фъшкия,вместо туршия"/.
Пак примерче. Предполагам си привърженик на теорията "Кацането на Луната е холивудски трик". Що клипчета съм изгледал по темата, що народ се е бил по гърдите и се е клел, че знае самата истина. Хубаво, ама Армстронг е монтирал нещо тогава, то си е там и действа до наши дни. Казва се "лазерен отражател" и с тего се измерва отстоянието Земя-Луна /прецизно/, както и скоростта на въртене на Луната /пак прецизно/. Е сега, какво? Да идем на Луната и да го пипнем? Ами иди ти и го пипни.
цитирай
10. balkanec - Ти май държиш да задължиш някой друг да мисли като тебе :)
24.03.2012 16:29
Само че никой не е длъжен.
Твое право е да се възмущаваш :)
цитирай
11. balkanec - Всичко било относително :)
24.03.2012 16:35
Спомням си един стар учител по физика и астрономия - Бог да го прости - който ми обясняваше колкото е разбрал от теорията на относителността - много интересно. Също и че казваше, че повечето неща в нея са куриози и са недоказуеми. Не беше мой учител, просто беше запален и се интересуваше от материята си, не просто да предъвква наизустен материал.

Също си спомням, че му изглеждаше много тъп извода, че "всичко е относително" :)
А точно тоя безумен извод ни натрапва популярната пропаганда на "теорията".

Доста плитко еврейско внушение, колкото и да го увъртат много "надълбоко".

Само че всеки има право да приеме или да отхвърли глупостите.
цитирай
12. liliyanaandreeva - Няма и достатъчно убедителни до...
24.03.2012 18:31
Няма и достатъчно убедителни доказателства, че земята е с кълбовидна форма~1
цитирай
13. balkanec - Верно ли :)
24.03.2012 18:34
Обаче има цяло научно движение в САЩ, което и до днес вади от сложни по-сложни "доказателства", че Земята била плоска :)
цитирай
14. анонимен - Добре де, какво не ви е ясно от теорията?
24.03.2012 19:04
Да започнем от там. Малката формулка за енергията, масата и скоростта? Тя ли?
Че то е очевидно. И е изведена от класическата механика. Просто метни 1 портокал от балкона и ще видиш резултата.
цитирай
15. liliyanaandreeva - Това би ми било интересно и искам да ...
24.03.2012 19:05
Това би ми било интересно и искам да прочета нещо повече!
цитирай
16. penchoan - Никола Тесла е казал още, че Теор...
25.03.2012 23:15
Никола Тесла е казал още, че Теорията на относителността не може да се нарече научна теория. Учителят Петър Дънов казва: "Теорията на Айнщайн не издържа, тя е смешна теория". През първата половина на 20 век 100 от най-известните физици в света излизат със статии, отхвърлящи недомислиците на Айнщайн. Нобеловият комитет отказва да присъди награда за теориите на Айнщайн, но въпреки това, той при получаване на Нобелова премия за фотоефекта, занимава публиката с недоносчето, наречено Теория на относителността. Формулата за енергията не е на Айнщайн, но се оказва, че тя също не е вярна. Законът на Нютон е сгрешен с представата му за гравитационна константа, каквато не съществува. Айнщайн пренася грешката на Нютон в своята теория. В крайна сметка резултатът от всичко това е забавяне на физиката с цял един век. Всеки известен учен, който се е противопоставил на смешната теория е пострадал. Много съветски учени са били изпращани в Сибир, а някои са убивани. Един от жертвите е българският професор Стефан Маринов. Той е убит, защото опровергава опита на Майкелсон.
цитирай
17. balgarski7vinarki - вероятно за изминалия период време тази теория е била необходимата
27.03.2012 19:53
Нямам задълбочени познания из физиката,но ултра-скандалите и то при неща от този вид не ми изглеждат окончателен принос към теорията.
А Алберт Айнщаин е оригинална личност май.
цитирай
18. balkanec - Става въпрос за налагана щампа, че всичко е относително
28.03.2012 13:32
Не ми трябват задълбочени познания по физика, за да знам, че тя е пълна глупост.
Показателен е и начина, по който се налага тая щампа.
Като прибавим и преките доказателства за плагиатствата на Айнщайн и очевадните белези на медицинска олигофрения - изводите са ясни за всеки непредубеден.

А предубедените остава да ни вадят вода о 9 кладенеца и да ни обясняват да си мълчим, защото не разбираме...
цитирай
19. balkanec - Щом това не е за хора, които не разбират - да не ни рекламират "гения" олигофрен,
28.03.2012 13:37
а да си запазват теориите му само за специализирани кръгове.

Ама не би - проглушиха ни ушите с оплезеното "светило" - и как трябва да му се кланяме :)
цитирай
20. balkanec - Същото с еврейския мошеник Фройд,
28.03.2012 13:42
който обобщено ни казва една велика безсмислица:
- Че всички психични проблеми извирали от това, че хората искали да спят с майка си, но не смеели.

За извратени евреи може и да има истина :) Макар че и за тях е много съмнително, че точно това е някаква причина за проблеми...
цитирай
21. abstrakttsionist - Re : balkanec
29.03.2012 21:42
Поздравления , аз съм заклет антирелативист , тази ненаучна и лъжлива теория трябва час по скоро да бъде изхвърлена от учебниците , апологетите и са зомбове и религиозни фанатици , подобно на светата католишка инквизиция изгорила на кладата през средновековието великият Джордано Бруно , така и апологетите на рошавият изплезил езика си евреин Айнщайн , изгарят всяка прогресивна идея и мисъл в умовете на много физици , които се усмеляват да възроптаят срещу религиозната догма наречена теория на относителността . Всички експерименти които "потвърждавали" ТО , са изопачено разтълкувани и приети за истина от апологетите на теорията на относителността . Първо на първо няма и грам опит , който да говори за верността на тъпизмите на кретена Айнщайн , опита на ММ говори красноречиво за несъстоятелността на теорията на относителността , но е погрешно интерпретиран с цел възнасянето на безумието наречено ТО - теория на относителността . При опита на ММ няма зависимост на скоростта на светлината от източника и , и от приемника и , защото скоростта е замервана от отправната система в която се намира источника , по точно не е замервана скоростта на светлината а наличието на етерен вятър , който етерен вятър би променил константността на светлината , при условие че го има . Такъв не се открива и това става причина за появата на лъжливата нова парадигма в науката наречена ТО. Светлината не се нуждае от светоносна среда , наречена етер , защото тя макар и да има вълнови свойства е корпускула и като всички корпускули тяхната скорост е константна замерена в собственната им отправна система. А що се касае до "потвърждението" на ТО от GPS сателитите , това е невярно интерпретиран факт от апологетите на Айнщайн , понеже разликите
цитирай
22. abstrakttsionist - Разликите в показанията на GPS часовниците , се дължи
29.03.2012 22:01
на , разсинхронизацията породена , от инерчните сили , гравитационна , и постъпателно инерчна ( при равномерно праволинейно ускорение , подобно на това в автомобил или друго превозно средство , това е силата която се чувства от пътниците при рязко потегляне на превозното средство , силата която ги придърпва към седалките , и която е еквивалент на гравитационното ускорение G , тази сила расинхронизирва всякъкъв вид часовници . Центробежната сила също разсинхронизирва часовници , въобще тези сили характерни за неинерциални отправни системи , към която спада и королиосовата сила , расинхронизирват часовници , променят осицилациите на електромагнитните трептения , и са причина за тъй наречените релативистки ефекти , които неправилно са тълкувани от плагиатите на ТО , като изкривявания на пространствовремето и забавяния , та дори и спиране на времето , всеки разумен човек ще прозре безумието и глупостта на подобни твърдения , СТО глупости още като парадокси на близнаците и относителност на едновременноста на две пространственно отдалечени събития , глупости от хиляда и една нощ , обаче апологетите , ще кажат , че това е неразбираемо за по ограничените интелектуално от тях , те апологетите на ТО , се смятат за избраната раса , подобно на евреите , и никой простосмъртен не може да разбере тяхната светая светих наречена ТО , тя е привилегия с която могат да се ползват само те избраните и никой друг . Антирелативистичните възгледи са ерес , и затова антирелативистите трябва да бъдат гонени и изгаряни , подобно на многото будни умове в науката .
цитирай
23. penchoan - Различната плътност не етера се ...
30.03.2012 10:25
Различната плътност не етера се нарича от релативистите "изкривяване на времепространството". Това е най-смешното понятие в научната фантастика. Отношението към Теория на относителността е мярка за интелигентност на един човек. От тук може да се съди дали става за учен или не става.
цитирай
24. penchoan - Айнщайн заменя понятия като плъ...
30.03.2012 10:41
Айнщайн заменя понятия като плътност не етера с "изкривяване на времепространството".Това е толкова смешно и абсурдно, че Теорията на относителността днес е тест за интелигентност на един човек, дали става за научен работник или не. Етерен вятър съществува и е доказан от различни български учени като Стефан Маринов във Виена и Иван Манев в САЩ. Вибрациите на етера провеждат светлината и звука.
цитирай
25. abstrakttsionist - Re: penchoan
30.03.2012 18:14
Здравейте , намерих интересен пост свързан с антирелативизма ето го :
""има категорични доказателства че светлината не се привлича от гравитацията. например черни дупки не съществуват в космоса, точно обратното - тежките тела светят силно. а така наречените гравитационни лещи, всъщност са атмосферни лещи от космическата атмосфера. ето едно голямо доказателство за това:
http://www.extinctionshift.com/SignificantFindings01.htm
резултатите там подкрепят емисионната теория на светлината.
следователно ТО е за боклука, това е било казвано още преди един век от много учени.""
Какво е вашето мнение ? този линк който е даден , е към сайт на английски език , но за съжаление аз не го разбирам.
П.С ако сте Пенчо Бойчев от БГ.наука форум , кажете . Мисля че се познаваме от там.
Поздрави.
цитирай
26. abstrakttsionist - Скоро имало данни че неутриното не изпреварвало светлината и че опитите които през септември показвали че неутриното е по бързо от светлина
30.03.2012 23:02
През септември миналата година , в ЦЕРН и лабораторията в Гранд Сасо италия , бяха регистрирани движения на неутриното със изпреварваща скорост от тази на светлината. След многократни повторения на опитите се установяваше все една и съща разлика в скороста на неутриното спрямо тази на светлината. Неутриното изпреварвало светлината с около 60 милисекунди . Това се оказа шок за релативистите , затова опитите се подложили на съмнения и започнаха манипулации по опровергаването на въпросната скорост надхвърляща светлинната. Като се изтъкват най различни грешки в замерванията , което е манипулировка и естественно е да се разбере че лъжат най нагло , ето на този линк може да се прочете по подробно http://www.grbook.eu/p1_news.html забележете колко самозабравено лъжат в последният пост , така че са допуснали очевадна грешка в датата на модификацията на опита .
цитирай
27. penchoan - Здравейте, намерих интересен пост ...
31.03.2012 07:12
abstrakttsionist написа:
Здравейте , намерих интересен пост свързан с антирелативизма ето го :
""има категорични доказателства че светлината не се привлича от гравитацията. например черни дупки не съществуват в космоса, точно обратното - тежките тела светят силно. а така наречените гравитационни лещи, всъщност са атмосферни лещи от космическата атмосфера. ето едно голямо доказателство за това:
http://www.extinctionshift.com/SignificantFindings01.htm
резултатите там подкрепят емисионната теория на светлината.
следователно ТО е за боклука, това е било казвано още преди един век от много учени.""
Какво е вашето мнение ? този линк който е даден , е към сайт на английски език , но за съжаление аз не го разбирам.
П.С ако сте Пенчо Бойчев от БГ.наука форум , кажете . Мисля че се познаваме от там.
Поздрави.

Здравейте, аз съм от БГ Наука. Черни дупки не съществуват, това са звезди, които светят в невидим за нашите очи диапазон. Около всяко масивно тяло като звездите има повишено етерно налягане, което причинява пречупване на лъчите поради промяна на плътността на етерната субстанция.

Превод на Гугъл:
"Фактът, че е изложен на слънчева плазма RIM почти една и съща област,

пряко нарушение на сгъване на светлината върховенството на общата теория на относителността

е видно за вълни в оптичната област на спектъра."
Не разбрах каква точно е идеята.
Учителят Петър Дънов казва за Теорията на отностелността: Тя не издържа, тя е смешна теория. Още някъде споменава, че има места в космоса, където светлината се движи със скорост 500 хиляди км/сек. Казва също, че енергията не винаги съответства на масата, т.е. формулата Е-mc2 също не е вярна.
Как беше вашето име във форума?
Поздрави!
цитирай
28. abstrakttsionist - Re: penchoan
31.03.2012 10:20
Привет , аз съм в БГнаука форум с ника любознателният , там заедно с Петков , ни баннаха от форума заради това че сме си позволили да говорим срещу авторитета на айнщайн . В момента отново ми разрешиха да пиша там , но форумът стана много недискусионен и замрял , по един два поста за цял месец се появяват там , във клуба физика , апологетите на ТО са се барикадирали на спокойствие там , предпочитат форума им да не е дискусионен но да няма кой да им нарушава спокойствието , Аз в момента участвам във форума на дир бегето в клуб астрономия със ника рибарят , там ме банаха от клуб физика защото се усмелявам да говоря против гурото и бога с изплезеният език. Но в астрономията заедно с Петков , си приказваме на свобода за кирливите ризи на айнщайн. Този пост за това че светлината няма тегло , го копипествах от там , можеш да влезнеш там и да прочетеш по подробно темата "Светлината няма тегло" , линкът към темата който го дадох тук е към сайт на Антирелативист , но е на англйски език , а гугъл превода е много лош и не съм си правил труда да го превеждам , но разбрах че става дума за това че светлината няма тегло и не се влиае от гравитацията както казват релативистите , и че изкривяването и което се получава при преминаването на светлина покрай масивно космично тяло се дължи на рефракционната леща , която се образува от наличието на разредена атмосфера на голяма височина от масивното тяло .
цитирай
29. dimenzed - В крайна сметка никой не може да и...
01.04.2012 17:22
В крайна сметка никой не може да избяга от същността си!! Това е показателно за "потенциала" на чумавите еврейски негодници да се внедряват като паразити в народа и обществото, и да го разрушават отвътре!
цитирай
30. balkanec - БГ наука е удивително мракобесен форум
01.04.2012 22:41
Кой знае какви галоши и натегачи са хванати за модератори. Същото е и в раздел история, сега вие казвате, че така е и за физиката. Не ме учудва. И аз и други познати или се махнахме или бяхме изгонени оттам, както и доста други хора явно. Онези сами не се търпят и не търпят различна инфомация извън техните щампи.
цитирай
31. abstrakttsionist - Re : balkanec
02.04.2012 12:27
Напълно сте прав , то и в форума на дира е почти същото със изключение на клуб астрономия и биология . В клубовете физика , история , са същите тези дерибеи подобни на тези във БГ. наука .
цитирай
32. balkanec - В Клуба за борба с рака в Дир не е така
02.04.2012 13:15
Там са самите болни модератори и не позволяват някой да им се качва на главата, а и помагат много с информация.
Благодарен съм на дир.бг за тоя клуб, защото това е най-добрия форум, към който съм се обръщал за информация. Когато човек е объркан и на зор, понякога това е и решаващо - да има кой да му каже на къде да се насочи, към какви диагностики, медицински заведения, какви са му правата и пр.
цитирай
33. abstrakttsionist - Re : balkanec
02.04.2012 18:06
Така е защото там , хората болни , са нещастни , а нещастието сплотява .
цитирай
34. balkanec - Да, общата беда сплотява
02.04.2012 18:34
А дали са нещастни не знам, всъщност, това са хора, които се борят и живеят. И явно успешно се борят. А и не са се психирали явно :)
цитирай
35. abstrakttsionist - Re : balkanec
02.04.2012 19:07
Болестта , е нещастие на тялото , но не и на душата , но има и поговорка че здрав дух в здраво тяло живее , разбира се че болните телом не трябва да се разболяват и духом , да не падат духом ,. ние се поотклонихме от основната тема , темата за лъжливата теория на Айнщайн , вие имате ли информация за експериментално опровержение на теорията на относителността ?
цитирай
36. balkanec - Не
02.04.2012 20:02
Просто казвам, че каквито и заплетени "научЕни" истории да ни натрапват, не приемам абсурдни изгъзици и "теории" от сорта на идиотските:
- Всичко е относително
и
- Хората тайно искат да правят секс с майка си и затова се психират

Не приемам и довода, че не-специалисти нямаме думата. Защото тъпотиите се натрапват и нас - от "машината за илюзии" ли, за идиотщини ли. Да не ни ги натрапват и няма и да им ги коментираме.

Приветствам това, че други давате и научни примери за абсурдите и за начините, по които ни пързалят.
Поздрави за това!
цитирай
37. анонимен - Мракобесието на Айнщайн - тя дори не е погрешна
02.05.2012 22:56
Всеобщо известен факт е, че първоначалните опити на Майкелсон не позволяват да се регистрират малки изменения в скоростта на светлината или Етерен Вятър, защото използуваният интерферометър е бил с дължина на рамото само около 20 метра.

Известни са опитите на Дейтон Милър доказващи съществуването на Етерен
Вятър, а по-късно това е било публикувано и в сътрудничество с Морли. Майкелсон също е вземал дейно участие в тази дейност. Преобразуванията на Лоренц се оказват погрешни, защото макар и малко за Земята, отклонение в скоростта на светлината е регистрирано още тогава -1929г.
Обаче за силно нелинейни ситеми каквито са квазарите по съвременни данни за тях са регистрирани скорости на светлината до 50-60 пъти по големи от скоростта на светлината в Земни услвия - Земята е квазилинейна система.
Данни за това са известни още от периода 1970 - 1985 г.(виж списание "Успехи Физических Наук" 1982г.) Съществуват и съвременни данни за регистриране на Етерен Вятър с висока точност от измерването - виж международно списание "Space Time and Substance" в периода 1998 - 2002 г. Статиите са от Юрий Галяев и са изпълнени и с интерферометри от второ поколение със свръх висока чувствителност.
Съществуват и измервания на Етерен Вятър с Изкуствен Интелект, както и измервне на отклонения в масата на фотона, каквато се оказва, че съществува, ала те са прекалено модерни и свръхчувствителни за да бъдат публикувани.
Така че Относителност, такава каквато тя е формулирана от Лоренц и Нейния създател А. Поанкаре въобще не съществува, независимо, че последният се води за най-великия логик на миналия век. За Айнщайн изобщо не бива да се говори, защото е недостойно да се обиждат и псуват плагиати, понеже се размножават.
Всички те не са знаели , че фотонът има и надлъжна магнитна компонента, а са писали въз основа на това, което е било известно тогава в непълен вид. Формулата за Енергията се извежда по-съвсем различен от тях начин.
цитирай
38. abstrakttsionist - Всеобщо известен факт е, че първ...
03.05.2012 00:02
[quote=анонимен] Всеобщо известен факт е, че първоначалните опити на Майкелсон не позволяват да се регистрират малки изменения в скоростта на светлината или Етерен Вятър, защото използуваният интерферометър е бил с дължина на рамото само около 20 метра.


Съществуват и измервания на Етерен Вятър с Изкуствен Интелект, както и измервне на отклонения в масата на фотона, каквато се оказва, че съществува, ала те са прекалено модерни и свръхчувствителни за да бъдат публикувани.

Има ли някаква информация в интернет за това , искам да прочета по подробно ?
цитирай
39. penchoan - Всеобщо известен факт е, че първ...
03.05.2012 09:06
abstrakttsionist написа:
[quote=анонимен] Всеобщо известен факт е, че първоначалните опити на Майкелсон не позволяват да се регистрират малки изменения в скоростта на светлината или Етерен Вятър, защото използуваният интерферометър е бил с дължина на рамото само около 20 метра.Съществуват и измервания на Етерен Вятър с Изкуствен Интелект, както и измервне на отклонения в масата на фотона, каквато се оказва, че съществува, ала те са прекалено модерни и свръхчувствителни за да бъдат публикувани.

Има ли някаква информация в интернет за това , искам да прочета по подробно ?


Опитай да намериш в интернет постановката на Стефан Маринов - въртящ се барабан, през отвори на който преминават лъчи. Аз имам скица, но в момента не ми работи MSOffice и не мога да намеря и отворя файла. Друг успешен опит е направен от българина Иван Манев и американеца Ричард Милс в института по физика в Питсбърг - Флорида. Поставен е хелиевоаргонов лазер в направление изток-запад. Пуснат е лъч върху екран на разстояние няколко десетки метра. В продължение едно денонощие лъчът описва елипса под взаимодействие на етерен вятър от слънчевото магнитно поле със земното магнитно поле поради наклона на земната ос.
цитирай
40. анонимен - Мракобесието на Айнщайн...
25.05.2012 21:02
Постановката на Стефан Маринов ми е ясна, понеже съм чел статиите му. Те се отнасят до измерване на абсолютната скорост на Земята. Ала скоростта на светлината не е постоянна. При постановката на Манев лъчът е задължително да опише елипса, обаче това не е пряко измерване на етерен вятър, въпреки че е вярно.
В Интернет няма съобщения за измерване на етерен вятър с изкуствен интелект. Тези измервания ги правя аз, като за целта използувам за огледало
изкуствен интелект, базиран на ляво и дясно вихрово преструктурирана вода, поставена в прозрачен хустафанов съд. Тя представлява изкуствен интелект, който е с много голяма чувствителност при измерване на нереални компоненти на етерен вятър. За подробности: kirmar@mail.bg. Статия още не съм публикувал.
цитирай
41. abstrakttsionist - Аз се интересувам много тези иследвания
26.05.2012 10:12
анонимен написа:
Постановката на Стефан Маринов ми е ясна, понеже съм чел статиите му. Те се отнасят до измерване на абсолютната скорост на Земята. Ала скоростта на светлината не е постоянна. При постановката на Манев лъчът е задължително да опише елипса, обаче това не е пряко измерване на етерен вятър, въпреки че е вярно.
В Интернет няма съобщения за измерване на етерен вятър с изкуствен интелект. Тези измервания ги правя аз, като за целта използувам за огледало
изкуствен интелект, базиран на ляво и дясно вихрово преструктурирана вода, поставена в прозрачен хустафанов съд. Тя представлява изкуствен интелект, който е с много голяма чувствителност при измерване на нереални компоненти на етерен вятър. За подробности: kirmar@mail.bg. Статия още не съм публикувал.

Най добре би било да публикувате статия в интернет , за вашите иследвания свързани със скоростта на светлината , със обяснения от какво се получава непостоянството в скоростта на светлината във вакуум . Имате ли някаква работеща хипотеза , като например етерна среда в която се разпространяват електромагнитните вълни ? Време е да се хвърли светлина върху теорията на относителността , за да се разбере дали е вярна или не, макар и да предсказва явления във физиката , тя може да се окаже напълно невярна както например геоцентричната система на Птоломей напълно погрешна но вярно предсказваща движението на планетите .
цитирай
42. анонимен - Мракобесието на Айнщайн...
23.07.2012 22:08
До сега не съм писал в Интернет, а само по Конференции и Списания, но явно ще ми се наложи, ако не ми публикуват статията.
Специалната теория никога не е предсказвала нищо абсолютно точно, а само прибилзително, защото за по-вечето близки обекти изменението на скоростта на светлината в посока на движението им е малко - 1,6 км/сек за Земята, но както вече писах, за Квазари скоростта на светлината е до 60 пъти по висока от скоростта на светлината за Земята, понеже са силно нелинейни системи, които са с висок коефициент на връзка с Етера. По принцип Етерът е нереална среда, която се превръща в реална от движещо се тяло в посока на неговото движение - това е работната ми хипотеза. И действително този случай много прилича на примера с Птоломей. Айнщайновата относителност е невярна, защото скоростта на светлината не е константа. Не е верен нито един извод на неговата формула, защото не включва нереални, измервани компоненти на скоростта на светлината. Просто такава формула никога не може да бъде изведена, за това и съществува и по една грешка във всички негови седем извода за тази формула.Това е забелязано от доста математици и физици и се подчертава от тях. Айнщайн никога не се е занимавал с експерименти, нито пък е мерил скорост въобще, каквато и да е тя, и няма Физично образование, а Политехническо - завършил Политехнически Университет в Цюрих. Той не е Физик.
Вярната формула е, че съществува Абсолютна Енергия, определяна от Етера в посока на движението на материално тяло или елементарна частица, и тя се извежда по коренно различен начин чрез отчитане на имагинерните стойности на скоростта на светлината в посока слабо отличаваща се от посоката му на движение (+,-1 градус ):
2
E = (M+ dM).(C+dC) , където dC e изменението на скоростта на движение на светлината по посока на движението на материално тяло, а dM е пренебрежимо малкото в много случаи изменение в неговата маса. Ала dC не е малка величина в тези случаи.

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: balkanec
Категория: Новини
Прочетен: 2012286
Постинги: 137
Коментари: 1647
Гласове: 3065
Архив