Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.11.2015 14:03 - „Русия се бори с тероризма? Наистина ли? Не ме разсмивайте.”
Автор: ykpaina Категория: Политика   
Прочетен: 2540 Коментари: 0 Гласове:
8

Последна промяна: 19.11.2015 21:49

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 „Целта на Путин е да принуди Запада да си сътрудничи с Русия. Това е главната му задача. Защото това ще е доказателство, че Русия не е изолирана, че без нея Западът не може да постигне напредък, и поради това въпросът какво прави тя в Украйна не е толкова важен.”

 image

Русия не може да се бори с тероризма, защото самата тя го подкрепя 

Мнението на Стивън Бланк, старши научен сътрудник от Американския съвет за външна политика, за украинската служба на "Гласът на Америка".

image
Стивън Бланк

След терористичните атаки в Париж Западът рискува да направи недообмислени и дори панически стъпки в посока към сътрудничество с Русия за борба срещу екстремистка групировка "Ислямска държава". При това украинският въпрос може да бъде изместен на заден план като по-маловажен.

Парижките атентати стреснаха не само обикновените жители на френските градове, но и политиците по целия свят. Още в понеделник директорът на ЦРУ Джон Бренън заяви, че Съединените щати и Русия трябва да се установят по-тясно сътрудничество, за да предотвратяват терористични нападения в бъдеще и да се борят срещу "Ислямска държава" в Сирия.

Критиката от страна на политическия елит не закъсня. Защото Путин не само че не се бори с тероризма в Сирия, но дори го подкрепя.

Ако погледнете трезво това, което Путин прави в Сирия, става ясно, че той не се бори с "Ислямска държава". Руското ръководство позволи на терористите от ИД да напуснат Северен Кавказ, за да отидат в Сирия и Ирак. Руснаците също са и главен доставчик на оръжие за Хамас и Хизбула. Пак те извършват терористични актове в Украйна. Русия се бори с тероризма? Наистина ли? Не ме разсмивайте.

Повечето от досегашните въздушни удари на руснаците в Сирия не бяха насочени срещу терористите от "Ислямска държава", а по-скоро срещу опозиционни групи – противници на сегашния сирийски президент Башар Асад.

(Бившият американски посланик в Украйна Стивън Пайфър също отбелязва, че споразумение за сътрудничество с Русия е възможно само ако тя се откаже от тази своя практика. Според него сега въпросът е дали руснаците ще изместят целите на ударите си и ще ги насочат срещу ИД.

Изказването на Барак Обама за сътрудничество с Русия беше в абсолютно същия дух.)

Според Бланк обаче САЩ не трябва да живее в очакване на чудо, а да започне да си сътрудничи по-активно с Европа и страните, които са жертви на тероризма – Израел, Египет, Йордания и Турция. След терористичните атаки от 11 септември 2001 г. САЩ не е видял голяма помощ и подкрепа от руското разузнаване, също както и при опита на американското разузнаване да сътрудничи с руските си колеги след атентата в Бостън, извършен от братя Царнаеви.

Целта на Путин е да принуди Запада да си сътрудничи с Русия. Това е главната му задача. Защото това ще е доказателство, че Русия не е изолирана, че без нея Западът не може да постигне напредък, и поради това въпросът какво прави тя в Украйна не е толкова важен. Ако Путин постигне успех в тази насока, това ще е един истински паметник. Паметник на неефективната политика, която води Западът по отношение на Украйна.

Боевете, които тези дни започват отново в Източна Украйна, са още един начин за влияние от страна на Путин. Това се прави умишлено, за да бъде принуден Запада да разбере: ако не се споразумеете с нас относно Сирия, ще създаваме още по-големи проблеми в Украйна.

Тетяна Харченко, Богдан Цюпин


image

На този фон Виктория Нуланд, помощник на държавния секретар на САЩ по европейските и евроазиатските въпроси, заяви: санкциите срещу Русия следва да се запазят, докато тя не върне Крим.

Тя изказа мнение, че в момента главните заплахи за САЩ и ЕС са тероризмът, конфликтът в Сирия и агресивната външна политика на Русия в Украйна.

Според нея войната в Сирия представлява същата криза като войната на Балканите през 90-те, Афганистан след атентатите от 11 септември, както и руската агресия срещу Украйна.

Тя призова да не се забравя, че украинците излязоха на Майдана в защита на човешкото достойнство, с искания за отговорно правителство и правосъдие – ценности, недопустими за Янукович и Кремъл, които отговориха на исканията на украинците с окупация, танкове, ракети „Бук”, подкрепа за сепаратистите, диверсии и пропаганда.

Нуланд призова да се помогне на Украйна да премине през тези изпитания, включително чрез оказване на натиск върху Русия за изпълнение на поетите от нея задължения съгласно минските споразумения /крайният срок за което е 31.12.2015 г. – б.пр./. Тя подчерта, че санкциите са ефективно средство за принуждаване на Русия да носи своята отговорност: „те трябва да бъдат продължавани, докато минските споразумения не бъдат изпълнени изцяло”. При това „санкциите, въведени във връзка с анексирането на Крим, следва да се запазят, докато тя не върне Крим на Украйна”.

Нуланд също така призова украинските власти да работят по изграждането на демократична, просперираща европейска държава, което е най-добрият начин да се противостои срещу агресията и пагубното влияние на Русия.

Тя увери, че САЩ ще продължат да подкрепят съюзниците си в Източна Европа – балтийските държави, Полша, Румъния, България – и призова и другите съюзници към същото.

По думите й първата реакция на ужасните престъпления на тероризма е желанието за укриване в скривалището на изолацията и сигурността и „борба за цивилизацията само в своята непосредствена среда”. Според Нуланд е невъзможно укриването от подобни заплахи и борбата с тях поединично.

Тя заяви, че САЩ ще продължават да защитават обединената, свободна и мирна Европа, като използват широк арсенал от средства: военна сила, дипломация, иновации и съюзяване за съвместни действия. Именно подобен цялостен подход е нужен за победата над „Ислямска държава”.

.............................................................................

Путин звъни на Оланд вечерта на 13 ноември:
- Съболезнования за страхотните атентати! Подлеци, негодници, терористи, заедно ще се борим срещу тях, блаблаблабла...........
Оланд стреснат:
- Ама чакайте, какви атентати, какви терористи, с кого ще
се борим заедно?!
Пауза.
Путин:
- При вас 
сега всъщност колко е часа?
Оланд:
- Ами 21.10...
Путин:
- Ох, вярно... Забравих за часовата разлика... Извинете!


 Путин знал о терактах в Париже заранее - едно много добро и много дълго интервю) На руски.

..............................................................................

И малко история - в контекста на това защо "русия срещу терора" винаги ще звучи смехотворно - поне докато на власт е тази чекистка хунта /възмутените от последните две думи да проверят какво точно значи "хунта" и на колко от най-високите държавни и корпоративни постове в РФ има офицери от КГБ/:

image

5.09.1918. – Совет народных комиссаров издал декрет о "красном терроре" - текстът е на руски.
Внимание! Снимки 18+


ФСБ взрывает Россию - филм на руски



Гласувай:
11



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ykpaina
Категория: Други
Прочетен: 1307774
Постинги: 705
Коментари: 146
Гласове: 2553
Блогрол
1. ТV онлайн - Украйна
2. Радио онлайн - Украйна
3. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с немски субтитри
4. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с английски субтитри
5. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с руски субтитри
6. Кога, защо и как „Хрушчов подари Крим на Украйна”
7. СТОПФЕЙК - САЙТ ЗА РУСКАТА ПРОПАГАНДНА МАШИНА И ТОТАЛНОТО РАЗМИНАВАНЕ С ИСТИНАТА
8. Физиономията на руSSкия фашизъм
9. ТОП ФАКТИ за руските ЛЪЖИ за Украйна
10. РУСИЯ - ИЗНОСИТЕЛ НА ТЕРОРИЗЪМ
11. ПОДАРЪК ЗА РАШИСТИ
12. Обикновените зомбита. Как действа лъжата
13. InformNapalm
14. ФСБ в Украйна
15. Първият украински Майдан - „Революцията върху гранита”
16. УКРАИНА 2015 - пропагандистки филм от 2012 (!) година, който показва война на територията на Украйна (в случай, че се ориентира към ЕС и НАТО, а не към Евразийския съюз)
17. ФИЛМ: КРИМИНАЛНАТА ОКУПАЦИЯ НА УКРАЙНА - Криминальная оккупация. Янукович и его банда.