Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.12.2011 16:26 - Митовете за комунистическия терор в България преди 1989 г. и някои истини
Автор: balkanec Категория: Политика   
Прочетен: 141951 Коментари: 116 Гласове:
28

Последна промяна: 06.01.2012 16:21

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Политическите репресии в България не започват от 1944 г., а от Освобождението. Има кървави преврати и убийства и насилия. И то не само срещу отделни политически противници - а масови - и срещу обикновени хора, само защото се знае, че симпатизират на тая или оная партия.
И тези репресии изобщо не са само срещу нелегалната комунистическа партия, а и помежду останалите партии - всеки срещу всеки.

Много малко знаем днес за тогавашната вилнеещата партизанщина и ужасите след превратите и по избори.
Ако днес хората по места се страхуват по изборите да не си изгубят работата - тогава нещата са далеч по-страшни - направо за здравето и живота им.
Днес се раздават кебапчета по избори на хората и на циганите да гласуват - по царско цели села и квартали направо се интернират под дулата на военни части, за да не гласуват... Има и снимки и документи от лудницата, безумията и терора по тогавашните избори, но днес леко ни ги спестяват.
Да не продължаваме, че да не даваме идеи на днешните ни партии...

Хубаво, че днес парламентарните партии у нас са само формални противници и са марионетки на една и съща ционистка мафия - че иначе щяхме да видим майка си...
Лошата страна на това е, че държавата ни тихо загива, защото всички те вкупом солидарно тихо я загробват.
Обаче по царско партийните вражди не са били формални, а реални и борбите не са били журналистически, а физически...

Нагло е да се разправя, че това започнало през 44 г.

Да се виждат само "едните" жертви, но не и другите е като психозата с еврейския "холокост" и нейното патологично мислене - нашите мъртви са най-мъртви и нашите жертви са най-жертви...

Рядко има режим само с добри страни.
Малко обективност иска нещата да се поставят на кантара и да се види, кое натежава. А не да се слагат очилата на двойния стандарт.

Истината:
Масовите политически репресии у нас започват след Освобождението и техен край слага Тодор Живков през 60-те като затваря лагерите в България. Факт.
Останалото е пропаганда - традиционна от Студената война, продължаваща и днес.
 

Превратът на 9 септември 1944 г. не е първият, а не е и последен - за България той е пореден.

Политическите репресии стават неотменен спътник на партизанщината, която насила и изкуствено се внедрява в българското общество по примера на "Европа". Зад смените на доста правителства се очертава дългата сянка на Борис, бащата на Симеон Саксофонски.

Днес антикомунистическата истерия все се опитва да ни накара да се мразим, заради неща от миналото. Тя си има свое подобие - ционистката митология за холокоста. Техните жертви са най-големи и единствени,

техните мъртви са най-мъртви и техните преследвани са най-преследвани.

Антикомунистическата митология по нищо не отстъпва на холокостката - нито по градуса на истерията, нито по размах. И в нея хилядите стават милиони и се изобразяват велики сцени от Апокалипсиса. Много са примерите, че пропагандаторите на антикомунизма просто се подиграват с интелигентността на хората - точно както и жреците на холокоста. Опитайте се да говорите по тая тема с привърженик на някоя от двете митологии - и ще срещнете сляп отказ за мислене.

Изборните зрелища в досоциалистическа България

Ако днес из провинциалните градчета и селата предизборното насилие е най-вече икономическо - не гласуваш ли за нашите, оставаш без работа - то в някогашна саксофонска България изборните страхове на хората са за физическото им оцеляване, за здравето и живота.

Докъде е стигала партизанщината дори и днес е трудно да си представим. Зловещо известен остава гвоздея на програмата - политически противници са били бити и убивани с цепеници. Какво е да убиеш човек с дърво за печката - по-добре да не мислим.

image

Стотици бити и малтретирани са жертвите на предизборния терор на "демократичните" режими у нас в миналото.
Хиляди хора изкупуват чрез насилия и интерниране в предизборните борби политическите си пристрастия.

 

image
 
Това не е картина от западния фронт, нито от източния фронт на ВСВ. Това е картина от предизборните фронтове в България - арестуване и интерниране на неудобни граждани.

 

image
 
Армията пази гражданите да не гласуват неправилно.

 

http://stara-sofia.blogspot.com/2009_02_01_archive.html

image
 
Затворите и участъците се пълнят с политически затворници през време на изборите.

Тези подробности от политическите страсти в царска България на Саксофоните обясняват емоцията на онзи литературен герой, който скачал в съня си и викал "Касация!"
В това отношение дори и днешната демокрация е недоразвита - отстъпва първенството...

Новите власти след 1944 г. не въвеждат нищо ново, а продължават една 60-годишна традиция. Внушенията, че след 1944 г. насилието паднало като гръм от ясно небе върху България или че се е случило нещо невиждано дотогава, нямат връзка с реалността.

 

ПОЛИТИЧЕСКИТЕ РЕПРЕСИИ В БЪЛГАРИЯ ЗАПОЧВАТ ОТ ОСВОБОЖДЕНИЕТО И СВЪРШВАТ В НАЧАЛОТО НА 60-ТЕ

Това, което активистите на антикомунизма винаги ще пропускат да кажат, е че за комунистически репресии в България може да се говори до началото на 60-те години на 20 век. През 1961-62 г. са затворени последните концлагери в България от Тодор Живков.

 

image
 
Когато ни шашкаха с картата с черепите - никой не уточняваше, че се касае за 40-те - 50-те години.

Освен това - броят на политическите затворници:

"Концлагери след Втората световна Война:
Първите "лагери" след 1944 г. са временни - за по няколко месеца до няколко години. Първият действителен концентрационен лагер - и най-големия е ТВО Белене - от 1949 до 1954 г. Там са събрани всички затворени полит-противници. През 1952 г. те са всичко общо 2323 души, заедно с криминалните. През 1953 г. - 1913 души. След закриване на лагера - от 1954 до 1956 г. в България няма въдворяване по политически причини. Работи отново от 1956 до 1959 г. ..."

Нататък се виждат и данни за останалите заведения.
А днешните български ученици смятат, че до 1989 г. едва ли не половината българи сме живели в концлагери...
Такава е пропагандата на днешния режим.

Фактът е, че епохата на масовите политически преследвания в съвременна България започва след Освобождението и най-сетне нейния край слага Тодор Живков през 1961-1962 г.
И когато се говори за масови репресии в България - трябва да се говори за периода 1878-1962 г. Иначе ставаме като ционистите, чиито жертви са най-важни, чиито мъртви са най-мъртви и пр. Изкуственото отделяне на жертвите след Втората световна война от жертвите преди нея е чиста политическа пропаганда.

 

ОТВЪД МИТОЛОГИЯТА

http://antipropaganda.comxa.com/Stalin1.html

Вероятно могат да се намерят много източници от западни „учени” които са броили жертвите на Сталин. Един обобщаващ се набива на очи – „Речник на масовите убийства” от Гунар Хайнзон, професор в университета в Бремен. В това книжле се въртят цифри между 20 и 60 милиона жертви (Солженицин посочвал 66 милиона!). Цифрите са стряскащи и човек може да ги възприеме само ако не мисли. Но за такава очебийна лъжа освен глупост е необходима и чиста злоба.

По Сталиново време населението на СССР е около 190 милиона. Ако вземем цифрата 60 милиона за вярна то в рамките на 24 години едва ли не всеки трети е бил убит. Семействата тогава са наброявали 5-10 души - и дори да приемем цифрата 20 милиона - пак от всяко семейство се пада поне един убит или репресиран. Всичко това обаче минава незабелязано за народа. На народа „не се казва”. Крие се. Публикува се чак през 1989 година. Между 1/10 и 1/3 от населението е репресирано или изтребено и никой не забелязва и никой не се съпротивлява.
Инвалидите от войната са ежедневие в следвоенните години, но същия брой репресирани са някак изчезнали и станали невидими и дори членовете на семействата им не са забелязали, че ги няма?! Представяте ли си глупостта? За жертвите на Сталин „историци се колебаят между 20 и 40 милиона”?! Това е все едно да кажете, че руснаците не са забелязали Втората световна война.
Или може би те са депортирани? Пак през войната 10 милиона се евакуират в тила, и това е явление което всички помнят. Но преселението на 20 или 40 милиона остава незабелязано. 40 милиона – тогава това е населението на Беларус и Украйна взети заедно. Какво обезлюдяване би настъпило ако такова количество хора бяха депортирани или избити? Дори цифра от 8-9 милиона лагерници е неправдоподобна.
8 до 40 милиона души - това са от една до 5 Българии! От един до пет пъти град Москва (сегашния, 10 пъти тогавашния). Къде са пътищата по които са транспортирани тия хора и с какво са транспортирани? Къде са самите лагери? Във фантазиите на антикомунистите.
Как се извършват 20 или 40 милиона ареста за 24 години? Това са минимум по около милион на година и по 3000 на ден. Колко души са необходими, за да охраняват 20 милиона затворници? Как са се снабдявали с храна някъде в тайгата без пътища. Къде са масовите гробове? На 8 до 40 милиона?
Тези аргументи вече са достатъчно убедителни, дори само в този си вид. С по-големи подробности те са разяснени от П. Краснов:
П. Краснов, „Миф о массовых репрессиях. Часть I” ; П. Краснов, "Миф о массовых репрессиях. Часть II”

 

image

 

Колко е истинския брой на затворниците и екзекутираните при Сталин?

Все още можете да чуете „критики” защо не се били отворели архивите за да се види колко наистина са жертвите на Сталин. Архивите отдавна са отворени включително за чужденци. Само че цифрите в тях са много по-различни от тия, които антикомунистите измислят.

Подробна статистика на затворниците е дадена от Игорь Пыхалов. От нея се вижда че в периода 1921-1954 осъдените на смърт са 799.455, на лишаване от свобода са 2.634.397, на заточение 765.180. Общо 4.199.032 души за период от 23 години. За никакви десетки милиони не може да става дума, а осъдените на смърт са под милион. Детайлния преглед на документите показва че повечето затворници са били криминални престъпници, а делът на „репресираните” е по-малко от 1/3. При това въпроса дали все пак „репресираните” не са извършили наистина противодържавно деяние не се разглежда въобще. По някаква странна причина се считат автоматично за невинни. Данните сочат още и че смъртността в затворите (лагерите) е била ниска и се е движила около и най-често под 2%. Изключение правят годините 1942 и 1943 когато смъртността достига до 10% и дори 20%, но при ангажимента за западния фронт затворниците естествено са се оказали последна грижа. Така многомилионните масови сталински репресии се оказват един пълен пропаганден мит.

Много ли са затворниците по Сталиново време?

Максималният брой затворници по негово време е през 1950та година – 1546 души на 100 хиляди души от населението. В края на 1999 за САЩ този показател е 747 на 100 хиляди души: Игорь Пыхалов, „КАКОВЫ МАСШТАБЫ "СТАЛИНСКИХ РЕПРЕССИЙ"?”

Нека осъвременим справката. Според Бюрото за юридическа статистика на САЩ, през 2008 общия брой затворници са 258 на 100 хиляди в затвори до 1 година и 770 на 100 хиляди с дългосрочни присъди. Общо това прави 1028 затворника на 100.000 души. Дори да не отчитаме затворените под 1 година, затворниците в САЩ пак настигат половината от максимума при Сталин. При това, в САЩ това са затворници сега, в мирно време, докато СССР през 20те до 40те е атакуван от всички страни и почти по всички граници - от Финландия, Япония, Англия - още преди ВСВ.
Учудващо е, че затворниците по сталиново време са толкова малко в сравнение със САЩ в мирно време.

Кратко сравнение

Така се оказва, че убитите по времето на Сталин са под един милион. Към тях обаче следва да добавим около 7 милиона жертви на голодомора в целия СССР, но това не са преднамерени жертви. В СССР се извършва грандиозна социална и икономическа иновация за пръв път в света. Към жертвите на СССР можем да добавим тези от войната в Афганистан – около 1 милион. Така общо се получават около 9 милиона. Основната тежест се пада на голодомора.
Жертвите само от Виетнамската война на САЩ са около 6.5-7 милиона (над 4 милиона цивилни! включвайки 600.000 камбоджанци).
Корейската война - 3.6 милиона.
Ембаргото срещу Ирак – 1 милион. Още един милион иракчани в настоящата война в Ирак.
Броят на жертвите на НАТО в Афганистан е неясен.
Сухарто (Индонезия) – антикомунист, подкрепян и въоръжаван от САЩ и запада – 2 милиона.
Жертвите на втората световна война също следва да се припишат на капитализма. /Западните демокрации започват война срещу Германия, а не обратното, колкото и да го повтарят днес./ Това добавя около 60 милиона жертви на сметката на капитализма.
Жертвите на поддържаните от САЩ и запада хунти в Латинска Америка са около половин милион.
Атомните бомби в Хирошима и Нагасаки – съвсем безсмислено употребени – 400 000 жертви.

Като теглим чертата се получава 14-15 милиона жертви на капитализма от Втората световна война насам като жертвите на последната не са включени. Срещу 9 милиона за СССР като 7 от тях са преди Втората световна война и са непреднамерени.
Ясно е, че масовите сталински репресии са мит, пропагандна лъжа - част от Студената война.

...

http://septemvri23.com/gulag.htm

Броят на затворниците в САЩ през 1996 г. е 5.5 млн. души. Техният брой в САЩ сега е с 3 млн. повече, отколкото когато и да било в СССР. В затворите на Съветския съюз е имало максимум 2.4% затворници. В САЩ този показател е 2.8% и той расте.

Митовете за голодомора

Това е първият гигантски мит, изфабрикуван в потвърждение на това, че в Съветския съюз загивали милиони хора.Тази кампания започва през 1935 г. със заглавие на “Чикаго Америкън”: „6 милиона души умрели от глад в Съветския съюз”. Задачата е да се убедят читателите, че болшевиките съзнателно извършват престъпления, ставащи причина за гибелта на няколко милиона жители на Украйна от глад. Всъщност това, което става в Съветския съюз в началото на 30-те години, може да се нарече голяма класова битка, в която бедните селяни се вдигат против богатите селяни – собственици, кулаци, и започват борба за колективизацията, за колхозите.
Тази борба, в която са въвлечени пряко или косвено 120 млн. селяни, намалява производството на хранителни продукти в някои области. Недостигът на храни отслабва хората и довежда до увеличаване броя на жертвите от епидемии и болести. Болестите са, макар и тъжен, повсеместен факт. Между 1918 и 1920 г. епидемия от испански грип става причина за смъртта на 20 млн. души в САЩ и Европа, но никой не осъди правителствата на тези страни за убийство на своите граждани.

...

Замисляме ли се изобщо - за какво му е притрябвало на Сталин да избива милиони хора? Ако е бил невменяем медицински, как са го изтърпели останалите съветски ръководители? Калигула е бил болен и е управлявал само 4 години и са го свалили (а и някои от "безумията" му всъщност крият доста ирония и смисъл - прави коня си сенатор, за да се подиграе с "демокрацията" на сенаторите). Нерон е бил хитър и е успял да се задържи цели 14 години, но накрая и него са го свалили. А Сталин управлява над 20 години и води световна война...

...

 

БЕЗУМНА ДИАЛЕКТИКА

Когато посочите на привържениците на холокоста или на "комунистическите репресии", че цифрите им са фантастични, следва една желязна мантра - умопомрачителния отговор: "Дори и един погубен човешки живот е много!" Безспорна истина. А тогава защо е нужно да се съчиняват милиони? За изразителност? Така излиза, че според тези хора броят на жертвите може да се колебае от едно до плюс безкрайност.
В тези съвременни "свещени митове" човешкият разум няма място... Затова хората отдавна са забелязали, че те са религия, в която важна е вярата, а не разума.

 

ОТКРИЙТЕ РАЗЛИКИТЕ

image

Кой уби Лора Палмър?

„Българският чадър” е станал нарицателно, без никой да го е виждал. В резултат на медийната кампания през 80-те на Запад и най-вече в Англия, западната публика има представа за нас като за място, където всички се разхождаме с отровни чадъри и с тях си уреждаме сметките. Няма значение, че данните, че Георги Марков е убит от Скотланд ярд са по-убедителни.

През І св. война в английската преса излиза новината, че българите избили с отровен газ 300 хиляди сърби. След войната комисиите по военните престъпления дори не проверяват тази фантастична информация - не я взимат на сериозно.

Пак тогава във Франция публиката е убедена, че в България ядем хора. Не е виц, но в джоба на убит френски офицер нашите войници намират писмо от приятелката му, в което тя го предупреждава да внимава, защото българите вече изяли мъжа на нейна позната. Убеждението за нашето човекоядство тръгва по научни причини - част от западната историография още от 18-19 век счита, че българите сме произлезли от самоедите - канибалско племе някъде в Азия.

Това е вашият чадър

image

Вземете чадъра си и го разгледайте. Ако е произведен в България - вие сте въоръжен. Можете да стреляте с него по папата. Или по Владимир Костов - човекът, който пръв не е виждал чадъра.

Бившият генерален секретар на НАТО лорд Джордж Робъртсън: “Във Великобритания, когато се кажеше “България”, хората си представяха Георги Марков и отровния чадър."

...

КРАЯТ НА ИСТЕРИЯТА

Когато в България се издаде действителна статистика за времето от Освобождението до днес, която да представлява обективна фактология - а не религиозни текстове и политическа пропаганда - тогава ще се види кога жертвите са повече - в саксофонската или в социалистическата държава. И тогава споровете и омразата повече няма да имат тази сила - поне за нормалните хора.
Това обаче не се прави, може би точно защото така политическата омраза в България ще намалее. Днешният режим в България, който се крепи на външната подкрепа на Световната банда, няма интерес това да стане. Неговият интерес е българското общество да е разделено.

...

(п.п. Извинявам се, че пуснах пост по тая глупава тема по празниците, това беше недомислие)




Гласувай:
31



1. mitkaloto - Хареса ми написаното.
30.12.2011 16:44
Хареса ми написаното.
цитирай
2. grigorsimov - Привеждам писмо на евреина Буха...
30.12.2011 17:36
Привеждам писмо на евреина Бухарин, когото обикновено причисляват към "руснаците", публикувано от него, в лондонския еврейски вестник “La Revue universelle” March 1, 1928г:
"Да, Русия определено умира. Въобще никъде не съществува и никога не е съществувала, в нито една страна, класа от населението, животът на която да е бил по-лош, отколкото в условията на съветския рай... Ние правим експерименти върху живото тяло на съветския народ - дявол да го вземе, точно така, както в кабинета по анатомия, студентът медик рови в трупа на някой скитник. Прочетете внимателно и двете наши конституции. И в двете, искренно е записано, че на практика, нас не ни интересува ни Съветският съюз, ни която и да е негова част. Това, което ни интересува е универсалната юдейска световна революция, за която ние винаги сме жертвали всичко, включително и самите себе си. Тук, в Русия, в наща страна, където сме абсолютни господари, ние не се боим въобще от нищо. Страната, омаломощена от войни, епидемии, смърт и глад, които са все по унищожителни, но знаменателни средства за нашето дело, повече не е способна и за най-малкия протест, ни за най-малкото възмущение, намирайки се постоянно под незаспиващото внимание на ОГПУ и нашата армия. Често ние сами се учудваме на това търпение на народа. Можете да бъдете уверени, че в целия СССР, нями ни едно семейство, където, по един или друг начин, да не сме убили бащата, майката, брата, дъщерята, а и изнасилили; също, сина или други роднини или приятели. И това е отлично! Още повече, че Феликс Дзерджински спокойно се разхожда из Москва, без никаква охрана, и даже нощем. Когато го упрекнахме за тази непредпазливост, той само се разсмя и каза: – "Какво? - Те никога няма да се осмелят - техната верица кучешка”! И той е абсолютно прав. Те наистина никога няма да се осмелят. Що за странна страна!?"
цитирай
3. balkanec - grigorsimov
30.12.2011 19:20
И тук трябва да почнем да спорим кой е по-юдейски и ционистки - болшевишката революция или "капиталистическите демокрации". И така да се въртим в един затворен кръг.

Обаче фактите са, че в комунистическите и социалистическите държави навсякъде има един безспорен процес - с времето патриотичните сили в тях изместват ционистките. И това не е някаква случайност, а явно закономерност, защото е почти навсякъде. Примери немалко и до днес.

А юдейските демокрации са си все така юдейски и преди и сега. Разликата е, че стават във времето все по-юдейски и резултата е днешната "световна криза" на юдейския капиталистически лагер.

Днешните социалистически страни са извън него - те са надеждата, че юдейския лагер ще се срине под тяхната икономическа конкуренция - и трябва ли да си затворим очите за този факт?
цитирай
4. tomcat2 - Наистина добре написано и обосн...
30.12.2011 21:00
Наистина добре написано и обосновано!Незнам и слабо ме интересува колко е избил комунизма, но за 20 години евро-атлантически "демократични" ценности с колко ни измря населението и колко хора по света избиха те , Сталин и Мао ряпа да ядът!Повечето анти-комунисти са шизофреници и то не само в политически смисъл, и идея си няма как стоят нещата в същност!
цитирай
5. zaw12929 - Поздравления за постинга!
30.12.2011 22:26
но шизофреници има и в блога, които никак не се интересуват от истината и от необходимостта, да имаме план за национално помирение и национално спасение от криза и бедност...
цитирай
6. samvoin - Господин балканец, следя с интерес ...
31.12.2011 06:57
Господин балканец, следя с интерес блога Ви и споделям много от вашите мнения, а също ползвал съм и ваши материали.
Изчетох почти целия материал тук, признавам, че до там до където се говори за Сталин и спрях, ще довърша всичко при повече време, но мисля, че съм чел това и преди в "Нова зора".
Ще се спра на няколко аспекта, без да се впускам в оспорване или потвърждаване на данните и цифрите изложени тук.
Без да се стремя да опровергавам всички факти и твърдения.

1. Вие твърдите, че преди 9 септември е имало репресии, фалшификации на изборите и масови репресии и политически убийства.

Безспорно!
На моя блог това никога не е отричано, както и че Кобургите "възцаряват" в България въобще в нарушение на Търновската Конституция, която е друга тема, че е спорна, избиват и репресират често качествени хора и патриоти, а също и че "демокрацията" или "буржоазната демокрация" преди 1944 - а година е била "представителна", тоест спорно - реална, а моята представа за реална демокрация е ясна - референдумната, със силни граждански механизми за контрол на изборните процеси и овластените, такива у нас е нямало, а съм се спирал и на факта кои се установяват на власт в България от 1878 - а година, общо - взето, за какво се борят - и прочие, и прочие...

НО!

Не може да се съизмерят масовостта на политическите убийства, репресии и терор преди и след 9 септември. Защо?

Ами просто - не е бил наличен масов трибунал и съдебен фарс, по подобие на нюрнбергския, за масова разправа с едно свалено правителство, с цели редица политически партии и лидери - несподелящи идеологията на тогава управлявалите, с аполитични хора дори и то така дръстични саморазправи, като масови разстрели, безследни изчезвания, извънредни трибунали с пристрастни масово съдии и така нататък...

Каквото и да говорим, при нито един режим, в това число и най - омразните ми някои от тях, но все пак избрани с относителна законност и прозрачност преди 1944 - а година, няма толкова безследно изчезнали и доказано избити
цитирай
7. samvoin - БЕЗ СЪД И ПРИСЪД, само поради своето ...
31.12.2011 07:08
БЕЗ СЪД И ПРИСЪД, само поради своето политическо несъгласие или "ненадеждност", освен може би тази вакханалия - изобщо в историята ни - на българи срещу българи, да е сравнима само с клането на нашите боилски родове от византийските попове - псевдохристияни, с еничарските посегателства през така нареченото Турско, а след 1878 - а година - само с разправите на Александър Цанков в периода 1923 - 1927 година е сравнима тая вакханалия и също така отчасти с времето на управление на Стефан Стамболов.
Общо - взето, всички други режими колкото и авторитарни или полицейски похвати да са ползвали, колкото и политически убийства да са били налични, не се забелязва така масова практика на убийства на инакомислещи и опоненти, при друго правителство, макар да не отричам репресиите - стремили са се да не прекрачват определени задръжки и да има поне някакъв привиден правов ред и плурализъм, освен защита на националните интереси.

2. Каквото и да говорим, до 9 септември 1944 - а година (За да сме "на чисто" и да няма спекулации, искам да призная, че имам прадядо лежал в "Черна рота" в Гърция, като комунист, а имам и друг прадядо - антикомунист и националист - макар отказал се в последствие от политиката, имам и прадядо - подофицер, бил се във Враня ВСВ...) поне не е газена религията, не е газена що - годе почтенно и трудово - придобитата частна собственост, а също така е имало масово религиозно и патриотично възпитание в училищата и социалните заведения, както и в повечето семейства.
Имало е някаква вяра в Бога, което все пак е пораждало морал, който е бил задължителен в някаква степен, при издигане в офицерски звания - най - вече в армията, която е имала силно влияние, но също така и религиозни задръжки, а и патриотизъм и национализъм.
Това си мисля, че изключва възможност за масови зверства и извращения, особено срещу българи.
Да, имало е безследно изчезнали опоненти, имало е убийства и изтезания, имало е политически присъди, но не толкова много, а същевременно зная и за много
цитирай
8. samvoin - офицери и представители на онази ...
31.12.2011 07:18
офицери и представители на онази власт - спасявали партизани и осъдени на смърт от разстрел, укривали ги или правили всичко възможно пред царя за да се амнистират.
Доста и от тези офицери, освен с огромни заслуги пред България по време на войните и проявен героизъм и храброст (Тогава поне офицер от армията, не се е ставало "ей така"!) - са избити след 9 - и септември, в доста случаи без никаква доказана вина на политическа основа, пред България и особено за някаква "национална катастрофа" или злоуботреби по служба.
Също така, разстрелвани са и много младежи - националисти, земеделци, анархисти или просто отказвали по места да станат комунисти.
Младежи - националисти били опозиция и на царския режим, репресирани и от него - безработни, пролетарии и бедни, така че разправата определено не е била само "класова", а дори само политическа и само с миналия режим, който не можем да кажем, че заслужава еднозначно отношение.
Нима редовите ратници са били част от режима преди 1944 - а година, че да са убивали?
А редовите членове на партиите и организациите в ОФ, на по - късен етап?
А в крайна сметка и не на последно място - значителна част от самите членове на БКП, като започнем от Трайчо Костов?
Несъгласните в БКП, с предаването на наши територии и особено с геноцидното създаване на "македонска нация"?

3. Как Вие ще коментирате кървавото македонизиране на БЪЛГАРСКА Вардарска Македония - от страна на сталино - чърчиловия масов кръволог - Тито и от страна на Гошо Тарабата (Онова което аз НИКОГА няма да простя на БКП!)?
А насилственото налагане на турски и арабски имена на така наречените "помаци" и вписването на някои от тях като "помаци"?
А коминтерновия план за конфедериране на България?
А разтурянето на дружба "Родина" и тикането на Мустафа - Маню Шарков в лагер - като "фашист", само защото се е опълчвал срещу турцизацията на сънародниците ни - мюсюлмани, макар и самия той - мюсюлманин?

4. Защо беше така и какво настана непосредствено след 9 септември?

цитирай
9. samvoin - Ами в България настана масов ате...
31.12.2011 07:27
Ами в България настана масов атеизъм - насила налаган и инфилтриран, потъпкване на вярата и религията сред българина, нихилизъм спрямо Бог, а непосредствено след преврата на 9 - и септември, някъде особено до 50 - е е и епоха на тотален национален нихилизъм, преследване на всякакъв намек за патриотизъм и Българщина, особено срещу унизеното национално достойнство на българина - пак от нашите съседи и "великите сили", освен с отнемането на изконните наши територии наново, но и с още по - свирепото изтребление и асимилация на коренното им население - нашите братя по кръв и език.
Докато все пак, преди 9 септември - връщането на тези територии е било почти неотклонен приоритет за повечето правителства, а през периода 1941 - 1945 година, за кратко тези наши изконни земи са почти възстановени, при това с минимален брой жертви от наша страна и благодарение на блестящи дипломатически ходове, но и навременни военни действия в първата фаза на ВСВ.
В България на власт и сред така наречените "Активни борци против фашизма и капитализма", се нагмездиха негодници, безбожници, нехранимайковци, дори чисти криминални престъпници, шпиони на чужди подразделения и централи, но също така и откровенни доносници на предния режим.
Всичките тези изместиха дори и малкото останали живи - истински и ентусиазирано вярващи в комунизма.
Цялата история на БКП е "низ" от предателства и спрямо своите, освен спрямо България, нацията, жизнените и права и националното ни достойнство!
Така например, произнеслата се за екзекуцията на Вапцаров - придворна поетеса на Борис Трети, беше "придворна" и на "Тато"...
Само този факт е достатъчен, освен ликвидацията на достойни комунисти, по заповед на окупатора Сталин!
Но пропуснах да попитам най - важния въпрос: Сталин за вас "Освободител" ли е или окупатор на България и ако е "освободител" - от какво и от кого точно?

5. Вие твърдите, че по времето на Живков били спрени репресиите в България и едва ли не нямало политически присъди и интернирания...
Хах...
цитирай
10. samvoin - Да, те значително намаляват в ср...
31.12.2011 07:37
Да, те значително намаляват в сравнение по - скоро с дръстичните случаи от 40 - е и 50 - е години на миналия век, но не зная колко това е плод на "добрата воля" и "националната отговорност" на "Тато", колкото поради факта, че народа е пречупен и наплашен, легална опозиция вече няма и никой не мисли дълго време за такава, а значителна част от възможните упониращи са извън България или мъртви...
И все пак, политически репресии има, макар и не така жестоки като от 40 - е, 50 - е или 20 - е години на миналия век, но все пак ги има!
И това може да се докаже от документите...
Каква бяха присъдите срещу маоисти, анархисти и земеделци?
Какви бяха присъдите срещу български националисти, заявили такива и на каква основа преследва и до днес антиконституционния член 108 от НПК - "завещан ни" от живково време?
Нима нямаше член от Конституцията на Живков, който забраняваше да се говори и налага критика на "братски" страни и най - вече на СССР, което доказваше нашата васална зависимост от тях и не влизаха за такова нещо хора в затвора, както и заявяващи хора, че СССР не са ни освободили от нищо или че руснаците не са по - велики от българите с нищо?
Нима можеше да се постави Българският национален въпрос и религията и вярата в Бога на всеослушание, бяха разрешени, но нямаше подтискане на религиите по никакъв начин?
За какво лежаха в затвора хора като Илия Минев, Николай Галев и многоуважаемият наш съблогър - Григор Симов?
От какво Никола Николов е продължил своята емиграция в САЩ?
Предатели ли са били те и спрямо кого са изменили на България, какво точно престъпление са извършили от общоправна или национална и българска гледна точка?
Моля документи...
Можеше ли да се разсъждава тогава свободно на тема "холокост", Адолф Хитлер, ВСВ, история и наша древност въобще, Сталин дори и прочие - извън догмите наложени ни от СССР и псевдонауката на победителите във ВСВ или трябваше да внимаваме да не принизим "братята славяни" под нас случайно, разчопляйки своята древна история?
Да, при
цитирай
11. samvoin - Живков, в някои отношения тоталния ...
31.12.2011 07:46
Живков, в някои отношения тоталния нихилизъм на 9 септември намалява, безумието "македонска нация" се отрече в един късен етап, както и се спря сепарирането и конфедерирането на България, макар крайно нескопосано, но не зная доколко това стана благодарение на Живков.
Разбира се, не можем да отречем и въвеждането на социалното законодателство, все пак - като безплатно образование, здравеопазване, евтино гориво и енергия от епохата на Брежнев нататък и все пак някаква по - голяма сигурност от сега, но ако си "послушен" за утрешния ден.
Националното достойнство обаче на българина, отново беше потъпкано и подтиснато, а патриотарските изхвърляния бяха подборни и не срещу когото трябва, с цялата истина!
В тях имаше много фалшификации, манипулации и нихилизъм отново...
Не е ли вярно това?
Какво като се отричаше "македонската нация", когато ние не предявявахме териториални претенции за Македония и тогава, както и днес, а също България нехаеше тотално за стенещите под асимилационно - геноциден гнет в съседство от нас наши сънародници, а да не говорим за българите от Волга, Мала Преспа и Голо Бърдо, за които въобще България от 1878 - а година нехае, а също и за много други исторически фалшификации и манипулации?
Какво като това престъпление без аналог се отрече, като извършителите му останаха на почит - като "герои", начело на Гошо Тарабата и неговите "велики дела"?

6. Говорите срещу ционизма и за живковия "антиционизъм".
Да, ционизма беше осъден и от НРБ като "форма на расизъм", но не беше ли шизофрения - уж да го "осъждаме" книжно, а в БКП да е имало криптоционисти?
Не беше ли шизофрения да сме "солидарни" с палестинците, а да рогаем като "антисемити" - антиционистите казващи неудобни истини за победителите във ВСВ и техните скрити престъпления срещу човечеството, както и да нападаме англосаксонските злодеи също така "книжно" и подборно, но през ВСВ да ги героизираме?
Не беше ли цинизъм, да ни се "набива в главите" лъжата "холокост и 6 000 000", с която престъпно се създад
цитирай
12. samvoin - е геноцидната - талмудска, анти...
31.12.2011 07:55
е геноцидната - талмудска, антихристка, ислямофобска и най - вече истински АНТИСЕМИТСКА и расистка държава - Израел в Близкия Изток?
Нали не смятате, че тази ционистка лъжа датира у нас и в нашата "наука" от 10 ноември? Не, тя датира далеч от преди това... Но и преди 10 ноември, не можеше да се опровергае публично, нито да се издаде у нас книга която я опровергава, тъй като и СССР искаше така, а да не говорим, че Сталин първоначално "удари рамо" на Израел...
Защо се смениха имената само на турците и българите - мюсюлмани насилствено, а еврейските не се закачиха и какво се целеше с това?
Българите - мюсюлмани бяха мачкани над десет години преди турчеещите се при това, а православните и католиците българи - много преди тях...

7. Да, наистина започна много по - жестока фаза от геноцида срещу българите, вече в социален план след 10 ноември 1989 - а година, с приемането на плана "Ран - Ът", който обаче беше в съглашателство със СССР и перестройчиците там, като икономическият "пай" на номенклатурчиците от Москва - станали олигарси беше осигурен у нас.
Особено се ожесточи този план след правителството на Виденов, но най - вече последните 10 години в своето приложение, а при това престъпно правителство и управляваща партия днес - съставена от най - алчната, продажна, примитивна и бездарна част от номенклатурата на БКП, пак създадена за ваша голяма жалост от времето на Живков, сега сменила обаче своя външнен господар и стария си "коминтерн" с нов - наистина се ускори особено силно стигането до кулминацията му и неговата крайна цел.
Тук две мнения нямаме...
Нямаме и две мнение, че като цяло - разпределянето на благата в така наречената "буржоазна" България е било несправедливо и неравномерно, без баланс и равновесие, без това да има за приоритет да няма беднотия, мизерия и социална и класова дълбока пропаст - нещо което тоталитарния режим на Хитлер в Германия прави, а у нас са опитали до някъде частично и нескопосано да го изкопират, но не до край в положителните му страни.
цитирай
13. samvoin - 8. Правите странна "сувал...
31.12.2011 08:05
8. Правите странна "сувалка", с видимо положителен "отенък" между режимите на Хитлер и Сталин, на болшевизма и национал социализма, а също и на комунизма и национал социализма, като цяло.
Както и между социалистически - националистически и комунистически режими, били тоталитарни или авторитарни.

Искам да кажа съществената разлика:

1. Национал социализма за разлика от комунизма и болшевизма, НЕ посяга на нито една религия, по никакъв начин между онези над които властва, безспорно тоталитарно и диктаторски, а в други отношения - и подтиснически, разбира се.

2. Национал социализма толерира частната собственост, ако е трудово придобита и не спира богатеенето, но въпреки всичко осигурява равновеси на недопускане на масова бедност и безработица.

3. Германската имперска политика при Хитлер, изродила се за жалост в определен етап към империализъм, не асимилира, не денационализира и не сменя идентичности, нито масово изселва или изгаря домовете, семействата и децата на окупирани коренни населения на дадена земя, подобно на ционистите, нито се бърка във всички суверенни - било съюзни или противникови, а и неутрални особено страни към войната - какъв да е режима, системата и кой точно да е на власт.
Това за капиталистическите, комунистически, англосаксонски и либерастки империи, не можем да кажем!

4. Хитлер е коректен съюзник към нас.

5. Да, холокост, 6 000 000 и газови камери за евреи не са доказани, но никога не съм оправдавал доказания масов терор над цял, макар и фалшив и инженерно създаден етнос - секта, нито депортациите и масовите дискриминационни мерки и закони, както не оправдавам и политиката на САЩ към германци и японци, от която прочие Хитлер взаимства!

6. Никога не съм оправдавал хитлеро - сталиновата окупация и мачкане на Полша и поляците, която обаче е жертвана от Ватикана и англосаксонците, нито агресията на Хитлер - избежна срещу СССР, както и агресията на Сталин срещу България и Балтийските републики!

7. Мисля, че горепосочените разлики с болшевизма,
цитирай
14. samvoin - в почти същата степен разгранич...
31.12.2011 08:07
в почти същата степен разграничават фундаментално национал социализма и от фашизма, който е съвсем отделна тема, дали е създаден като идеология от Хитлер, както и социализма - от Маркс, а също и как и защо е изкривен първия от Хитлер и втория от Маркс, но особено от Ленин - Бланк и по чия воля и давление...

Това вече са теми за друга дискусия, на които нямам намерение да се спирам тук...

Бъдете здрав!
цитирай
15. vmir - Комунистите са единствените, които се гордеят с терора и убийствата.
31.12.2011 08:45
цитирай
16. vmir - 5. zaw12929,
31.12.2011 08:55
zaw12929 написа:
но шизофреници има и в блога, които никак не се интересуват от истината и от необходимостта, да имаме план за национално помирение и национално спасение от криза и бедност...


Помирение със същества, които не искат да знаят колко са избити, защото са им казали, че са нищо в сравнение с еди какво си. И като бонус се прекланят пред типове, които са избили хора, защото някой ги е нарочил за еди какви си. И искаш да се помирявам с такива малоумници, които е срамно да наречеш човеци?
цитирай
17. balkanec - vmir
31.12.2011 10:40
Ами като не щете помирение - освен да ви направим нов народен съд за демократите :)
Ей го на - юдейския капитализъм пада глобално, промените скоро ще стигнат и до нас. В новата държава ще има нужда от работна ръка, за да се възстанови разрушеното при днешния режим.
цитирай
18. vmir - 17. balkanec,
31.12.2011 10:58
balkanec написа:
Ами като не щете да се помирявате - освен да ви направим нов народен съд за демократите :)
Ей го на - юдейския капитализъм пада глобално, промените скоро ще стигнат и до нас. В новата държава ще има нужда от работна ръка, за да се възстанови разрушеното при днешния режим.


Ето как измислени спекулативни понятия като "капитализъм", "демократи" и прочие логично те отвеждат до нелепи повторения... Каква ти "нова държава", какви 5 лева те гонят или пък "режим", когато нямаш нито една от забраните на режимите, може ли така да се излагаш, утре ще искаш да убеждаваш, че държавата ни е на 2000 години, и ще смяташ хората за тъпи, че не ти вярват.
цитирай
19. raders - Особено е весело твърдението, че ...
31.12.2011 11:12
Особено е весело твърдението, че избитите и интернираните от Сталин не са над 60 милиона, а много по-малко. Значи Солженицин лъже /въпреки, че самият той е заточеник/, Анатолий Рибаков /Децата на Арбат/ също лъже и много други руски автори, занимаващи се с тази тема също лъжат, само ти казваш истината. Разбира се, Илф и Петров - авторите на знаменитата книга "Златният телец" никога не са били убити от Сталиновия режим, както и неизброимото число офицери от съветската армия никога не са били избивани от параноика Сталин. Не е съществувала и Катинската гора. Не са живели никога извергите Ягода, Ежов, Берия и всичко това са измислици на буржоазната пропаганда. Дори самият Хрушчов, който пръв заговори за "Култа към личността" също е измислица на буржоазната пропаганда. А великото ти прозрение, че масовият геноцит срещу собствения народ "Голода мор" е непреднамерен и се дължи на някакъв всенароден поход срещу кулаците /тоест измрели от глад са само някакви си седем милиона кулаци/ е върхът на мармалада. Тук просто си неудържим; Сполай ти!.. :)
цитирай
20. balkanec - vmir
31.12.2011 11:24
Абе не знам защо ми хрумна да пусна тоя стар материал точно покрай Нова година - глупав момент.
Във всеки случай не намирам причини за омраза между хората, особено за неща отпреди половин-един век. Предполагам, че и ти ако помислиш, няма да ги намериш.
цитирай
21. balkanec - samvoin
31.12.2011 11:37
Тия неща са за дълъг разговор. И аз чета с интерес блога ти и на Григор Симов.
цитирай
22. balkanec - raders
31.12.2011 11:40
И по линковете, че и по различния цвят, си личи кое са цитати и че не съм си ги съчинил аз. Зад тях има и статистики.
А Солженицин не вярвам да е правил подробна статистика по архиви - явно си приказва като Желю Желев на чаша водка.
цитирай
23. xloranphyl - Никой не обича точните цифри, Ба...
31.12.2011 11:41
Никой не обича точните цифри, Балканецо.
Ти чакай оня изкуфеляк katana да се появи, дупе да ти е яко тогава!
цитирай
24. raders - И по линковете, че и по различния ...
31.12.2011 12:06
balkanec написа:
И по линковете, че и по различния цвят, си личи кое са цитати и че не съм си ги съчинил аз. Зад тях има и статистики.
А Солженицин не вярвам да е правил подробна статистика по архиви - явно си приказва като Желю Желев на чаша водка.



Да бе, да, той просто никога не е бил интерниран в Сибир и дори никога не се е разболявал от рак в онези душегубки. Той просто така си говори на чаша водка... Знаеш ли какво - убеждението ми /а и не само моето/, че комунистите са не само най-жестоката, но и най-нахална пасмина на планетата, нараства прогресивно само при появата на подобна гадория като този постинг.
цитирай
25. gothic - Постинг,
31.12.2011 12:20
написан от балканец, който обаче по душа е от подмосковието....
цитирай
26. vencivaleri1951 - Има интересно изследване на американски институт:
31.12.2011 12:34
-Съпоставят въдворените и осъдените от 25та година до войната в САЩ и СССР.
В Америка за този период има значително повече осъдени, екзекутирани и убити по някакви причини/битови скандали, престрелки, поръчкови убийства/ В СССР единствено смъртността е по висока в затворите и лагерите и това е разбираемо. /Климата е далечпо неблагоприятен/
Спират се и на "Враг народа"
Когато в САЩ някой кмет да кажем го хвант с корупция го съдят като криминален тип. В СССР овластен в престъпление е "Враг народа" Тоест възползвал се от властта и доверието и за това престъплението се санкционира по тежко. Нпрочем военните съдилища също действат на този принцип. За едно и също престъпление тези под пагон го отнасят повече. Точно по същия начин се е процедирало с изборни и началнически длъжности в съветското законодателство. Като си помислиш има известна логика.
цитирай
27. анонимен - Стига демагогия г-н Самвон - Тан Тан
31.12.2011 12:49
Самвон, моля Ви само за Византийщината, наречена християнство, не говорете. Узурпаторът Симеон, я нататрузи върху Българският народ, избивайки цвета на народа, масово гонение за покръстване, а колко много народ избягва извън територията на България. Богомилството е ерес, но е социално движение, облечено в религиозност. Тази Византийщина довежда до драстично увеличение на данъците, до унищожаване на армията. докато в първите години на Борис, тя е достигала до 500 хиляди конници, за да защитят огромната територия на България - над 600 хиляди квадратни километра, то при сина му Петър няма никаква армия - 30 хиляди доброволци са излезли срещу 60 хилядната добре обучена армия на Святослав. А същата тази Византийщина сключи договор с Османлиите, подкрепяше ги с цел възстановяване на Империята под власта на турците. Така че престанете с тези релгии. Ами понастоящем, сега е демокрация; с какво Църквата е защитила правото на Българина да бъде наистина човек, а не един изтерзан, чудещ се как да свързва двата края. Ако сте от Шопите, няма да се учудвам на Вашите разсъждения. Неможе един презадоволен да разбере обикновенния човечец. Комунистите са прави в това определение, че религиите са опиум за народа. На нашия народ е необходимо Космическото учение за Вселената, а не лъжи на всяка крачка.
цитирай
28. анонимен - мразещ комунизмът и комуназите
31.12.2011 12:57
Пич,измислици си писал ти боклук червен,колкото и да защитаваш този античовешки строй (комунизъм) никой поне малко уважаващ себе си човек нема да ти верва на демагогията и лъжата,чудя се как вие болшевиките все още сами си вярвате на глупостите които ръсите и стъкмявате,това ли е сега новата ви демагогия да оплюете и времето преди 44 год.,ами то и тогава пак терористите бяхте вие бе вашта мамка идиотска,кога ще мирясате бе червени списвачи на история,вие нямате срама даже и от Бог бе,затова ще бъдете съдени и от него когато ви прибере.Безсрамници гадни.
цитирай
29. balkanec - raders
31.12.2011 13:12
Е ако Солженицин беше изпил и втора чаша водка и беше казал 66 милиарда - пак ли трябваше да му вярваме.
Някои хора милионите за нищо ги нямат.
цитирай
30. анонимен - Abe pi4, spored onia "huma...
31.12.2011 14:05
Abe pi4,spored onia "humanist" kogoto zitirash otgore,nemzite sa izbili 13 miliona!? v tehnite konzlageri.Pro4eti mu zelia sait.
цитирай
31. анонимен - Балканец,
31.12.2011 14:33
Половината от коментиралите прошляци, едвам свързват двата края.
Тия диетолози в битието, забравят най-важното. При комунизъма нямаше ГЛАД.
Друго си е сега, застанал зад компа, да обясниш на плебса в блога, какво вижда Гаврошовото братче през витрината.
Виждам ги всеки ден. Счетоводители, но будители тук в блога.
Недай си Боже да се разболеят. ДС е вирусът, не електоралната им тъпотия.
Че кой го избира 22 години това ДС, данеби аз?
За тия нещастници, Тойота трето поколение е Джъмбо джет.
Кара ги да се чувстват гладни, но летящи демократи.
Демос...
цитирай
32. gotzageraskov - Тодор Живков наистина е закрил лагерите,
31.12.2011 15:04
но няколко години СЛЕД като завзема властта и след като се разчува из Европа и по-далече. А за масовите репресии преди 09.09.1944 - имаше навремето един Музей на революционното движение. Нали се сещаш за какво точно движение става дума? Та този музей издаде най-забранената книга в историята на НРБ, по-забранена и от Mein kampf и дори от спомените на протойерей Йордан Попов за събитията през 1923 г. В нея се изброяваха ПОИМЕННО ВСИЧКИ жертви на фашизма, включително и тези 666, които са загинали в сталинския ГУЛАГ. Та всичките общо са малко над 4000 души. Заедно с онези 666. И доброволците в Испания и Китай, където никой фашист не ги е пращал. Включени са и комунистите, които са умряли в леглата си (поради тежкия живот, който са водили) навъзраст над 70- 80 години и дори един на 92. За сведение - само т. нар. "народен съд" избива малко повече за няколко месеца. Не броим избитите без съд , около 2000 от които посмъртно са осъдени ЗАДОЧНО на различни срокове затвор, конфискация на цялото имущество и глоби от 200 000 до 500 000 лв., които глоби трябва да бъдат платени от семействата им, останали без жилища и препитание. Не броим и убитите в лагерите ( над 100 лагера са били - един закрият, друг открият). Оставям ти за домашно да научиш за какво са служили Пазарджишкия затвор, например, или Старозагорския (особено Шести отряд), Софийския също. За сведение: преди 09.09.1944 г. има само един затворник, осъден само за идеи - Христо Кунчев, лидерът на неосъществилата се Българска Национал-Социалистическа Партия. Същият след горепосочената дата изнасял полит-информация на лагеристите в Белене. Останалите "политически" затворници са осъдени за конкретни престъпления - убийства, палежи и др. А партизаните са преследвани по Закона за унищожаване на горските разбойници, предложен от правителството на Ал. Стамболийски и приет от Народното събрание, доминирано от земеделци, поддържани от комунисти. Ако имам време ще ти пиша още.
цитирай
33. анонимен - Пак си им бръкнал в здравенцето на ...
31.12.2011 16:17
Пак си им бръкнал в здравенцето на фашунгерите-демократи. Как ще се помириш с подобни дегенерати, не става. Пак ще си отидат по местата след някоя и друга тодина. Вредна пасмина, трябва да се чисти.
цитирай
34. samvoin - но няколко години СЛЕД като завзема ...
31.12.2011 16:22
gotzageraskov написа:
но няколко години СЛЕД като завзема властта и след като се разчува из Европа и по-далече. А за масовите репресии преди 09.09.1944 - имаше навремето един Музей на революционното движение. Нали се сещаш за какво точно движение става дума? Та този музей издаде най-забранената книга в историята на НРБ, по-забранена и от Mein kampf и дори от спомените на протойерей Йордан Попов за събитията през 1923 г. В нея се изброяваха ПОИМЕННО ВСИЧКИ жертви на фашизма, включително и тези 666, които са загинали в сталинския ГУЛАГ. Та всичките общо са малко над 4000 души. Заедно с онези 666. И доброволците в Испания и Китай, където никой фашист не ги е пращал. Включени са и комунистите, които са умряли в леглата си (поради тежкия живот, който са водили) навъзраст над 70- 80 години и дори един на 92. За сведение - само т. нар. "народен съд" избива малко повече за няколко месеца. Не броим избитите без съд , около 2000 от които посмъртно са осъдени ЗАДОЧНО на различни срокове затвор, конфискация на цялото имущество и глоби от 200 000 до 500 000 лв., които глоби трябва да бъдат платени от семействата им, останали без жилища и препитание. Не броим и убитите в лагерите ( над 100 лагера са били - един закрият, друг открият). Оставям ти за домашно да научиш за какво са служили Пазарджишкия затвор, например, или Старозагорския (особено Шести отряд), Софийския също. За сведение: преди 09.09.1944 г. има само един затворник, осъден само за идеи - Христо Кунчев, лидерът на неосъществилата се Българска Национал-Социалистическа Партия. Същият след горепосочената дата изнасял полит-информация на лагеристите в Белене. Останалите "политически" затворници са осъдени за конкретни престъпления - убийства, палежи и др. А партизаните са преследвани по Закона за унищожаване на горските разбойници, предложен от правителството на Ал. Стамболийски и приет от Народното събрание, доминирано от земеделци, поддържани от комунисти. Ако имам време ще ти пиша още.
Не си съвсем прав!
1.
цитирай
35. balkanec - gotzageraskov
31.12.2011 16:30
Да де ама ти говориш само за жертвите сред комунистическите партизани и евентуално Септемврийското въстание - това се имаше предвид под "жертви на фашизма", а не всички политически борби.

А какво да кажем за внушението на днешната пропаганда набито на по-младите, че до 89 г. България едва ли не "била голям концлагер". Ние си знаем кое е метафора и пр., обаче учениците? Който не е живял по това време - като чуе 10 пъти или 100 пъти тая приказка, ще си направи един единствен логичен извод - че половината хора сме живеели в концлагери :))
цитирай
36. samvoin - Не е съвсем вярно, че е нямало пол...
31.12.2011 16:37
Не е съвсем вярно, че е нямало политически репресии до 1944 - а, имало ги е, но НЕ само през периода 1941 - 1944 - а година, а и при предходни правителства - почти всички от 1919 особено нататък, а преди това и особено от стамболовистките правителства има наистина "лов на вещици" и той може би се доближава до комунистическия и до цанковисткия, като също е продиктуван от външни сили и техната пета колона у нас.
В периода 1941 - 1944 - а година, нито политическите убийства са повече от предходни периоди, нито политическите присъди, нито депортациите или убийствата без съд и присъда, а като за война са "в норма", ако можем така да се изразим и са главно плод на произвол и "пропуски" в системата, не толкова на планомерни и разпоредени "отгоре" репресии.

2. Като политическа репресия могат да бъдат посочени така наречените "Черни роти" за комунисти и леви земеделци, за акта на разпускане на БРП - комунисти е спорно да се каже, че е политическа репресия, тъй като те обявяват официален призив за въоръжена съпротива - в полза на СССР, въпреки вътрешните разногласия по тази тема.
До този момент, все пак комунистите са допускани съвсем свободно и равноправно до избори, а репресии и "особено внимание" от страна на царската тайна политическа полиция, официално наименувана "отдел А" към тогавашната ДС (Прочие, останала непокътната почти след 9. 09. 1944 - а година, по една или друга причина!) е имало срещу ВСИЧКИ републикански и анти-монархически формации в България, не само над комунистите - по обясними причини.
Такива е имало и над фашисти, национал - социалисти, националисти - ратници, легионери, скаути, "Отец Паисии"...
За това е създадена и казионната "Бранник" (Редица нейни членове, се нагаждат към комунистите!).
За репресия може да мине и интернирането на професор Кантарджиев и други ратници, а също разпускането и забраната на РНБ - в началото на 40 - е на миналия век.
Според "Дневника" на професор Филов, по време на блокадите в София са арестувани освен комунисти, но и
цитирай
37. samvoin - ратници и легионери, а от Народното ...
31.12.2011 16:51
ратници и легионери, а от Народното събрание са касирани и хора желаещи национал социализъм, по германски модел в България.
Преследвани са и фашисти, а също са им спирани и шествията...
Няма да се впускам в подробности - как и защо сме влезнали в Тристранния пакт.

3. Като репресивни могат да се посочат ЗЗД, а отчасти и ЗЗН...
Тези закони, както и горепосочения и то в по - "мек" вид срещу "разбойниците", са "завещани" на правителството на Филов от правителствата на Стамболийски и Цанков, като наистина са частично взаимствани от фашистите, болшевиките, но и монархически и буржоазни режими на Запад и при съседите ни.
Добавка се прави към ЗЗД - за защита на военните органи, а ЗЗН е взаимстван отчасти само от Хитлер, който пък взаимства антиеврейските закони (Насочва ги срещу евреите.) от САЩ, както и принципа за "поданство и гражданство", а това го признава и в "Моята борба" - ако я прочетете.
Депортациите на цели "потенциално враждебни населения" - на етническа, расова, верска и регионална, а също групова основа е ПРАКТИКА в редица други страни, по време на войните - далеч, далеч преди Хитлер, като първо я въвеждат англичаните срещу бурите, както и концлагера въобще, а през ПСВ е широкоприлагана срещу германците от САЩ, Канада и Австралия, както и през ВСВ - срещу граждани на тези страни от японски, германски и италиански произход.
В България, така наречените "антиеврейски закони" остават почти само на книга, а от тях почти няма засегнати - само защото са евреи.
Първо, че понятието "евреин" е адски стеснено.
Второ, че трябва да се вземат в предвид антигерманските изстъпления на евреи, като обиди срещу немската армия в техни магазини и заведения, недопускането и до там, плакати, листовки с призиви за насилие и терористична дейност - които БКП си присвоява с гордост, а тя тогава посреща германците (Виж книгата на Иво Жейнов - "Книга - албум за посрещането на Вермахта в Русе", прочие вярващ на измамата "холокост и 6 000 000 обгазени"!).
На евреите са слагани шестолъчки и
цитирай
38. alexs - Имало е комунистически терор но той ...
31.12.2011 16:55
Имало е комунистически терор но той е силно перувеличен от някои историци и политици. С цел да се оправдае днешното положение с влошения жизнен стандарт в резултат на разграбването на страната от олигарсите и от колонизатоерската политика на българските правителства през времето на прехода! Сегашното положение е трагично и този грабеж трябва да се оправдае като се натяква "колко лошо беше през комунизма". През 1989 нямаше гладни мръзнещи и бездомни хора ! Сигурно поне на половината че и по-вече от българите им се налага да мръзнат да правят икономии от топлото в наше време. Преди 1989г не знаех някой да не може да си плати тока и да мръзне!
цитирай
39. samvoin - е имало комендантски час за тях от ...
31.12.2011 16:58
е имало комендантски час за тях от 1942 - а година, само там където са минавали германците, за да няма изстъпления и безредици.
Депортирани и интернирани евреи има по политически причини, а също подкрепени да емигрират, но не само защото са евреи, а имуществото им е било временно запорирано - с "компенсаторки", но разбира се има злоупотреби с него.
Убит евреин от властта или организация, само защото е евреин НЯМА!
Има отделни единични изстъпления от лумпени, пияници и уличници или лица лично пострадали от евреи, главно лихвари и банкери...

4. Евреите изселени от "новите български земи", са изселени преди нашата администрация да встъпи в длъжност и далеч не е доказано, че всички са мъртви, за разлика от болшинството немски и унгарски поданици - изселени в ГУЛАГ от наша територия, за които нищо не се казва.
Това не е наречено "холокост", както и мерките на Сталин спрямо чеченците, нали?

5. Масови разстрели на политическа основа - няма 1941-1944 - а, а ако има повече налични срещу опозицията, то те са най - налични при правителството на Константин Муравиев - прочие обявило война на Германия и Оста, но то не е осъдено на смърт от "народния съд", тогава има най - много избити партизани - предимно останали в нелегалност, след амнистията която им дава правителството на Добро Бижилов - който е ЛИКВИДИРАН след 1944 - а...
Политически убийства са и това на Луков, на друга група генерали и прочие, около които има доста въпросителни, иначе...
цитирай
40. balkanec - alexs
31.12.2011 17:06
Точно така!
Подписвам се под думите ти.

Съвсем едно е терора през 40-те на коминтерновските юдео-масонски функционери - Георги Димитров и пр. То и самия им "коминтерн" е бил фалшив и масонски за разлика от Първия ком. интернационал.

Съвсем друго беше Тодор-Живкова България.
Да си го кажем направо "режима" беше толкова лабав и ларж - и строг само на думи, че днешната държава дето хич я няма е доста по-полицейска!

А за благосъстоянието на хората - ако днеска се върнеше масово, както беше - щяхме да празнуваме поне една година от радост, а някой и повече нямаше да изтрезнеят :)
цитирай
41. balkanec - samvoin
31.12.2011 17:20
Благодаря за данните, така обзорно са интересни.
цитирай
42. анонимен - Браво! Брависимо!
31.12.2011 17:26
Един лъже, други мажат, трети блеят "Осанна", а Венци и Кушелът избиват рибата.
Ще ме уморите от смях, особено Венци. Ще се скубем след Новата кодина. Ама вече сериозно. С факти. Без "една жена каза, че чула от друга жена, как на Сталин ме паднали мустаците".
За тези, които знаят що е култура, препоръчвам да гледат филма "Червената цигулка". От него , освен прекрасната музика, ще добият бегла представа, що е "културна революция" и как прогресивното цървулачество се разправя с консервативната интелигенция. И после да не ми пеете жални песни, "що бе майко, що сме толкоз прости".
Хайде, до догодина.
цитирай
43. zaw12929 - щом цървулачеството лъже- ще го пратим на ...
31.12.2011 17:41
katana написа:
Един лъже, други мажат, трети блеят "Осанна", а Венци и Кушелът избиват рибата.
Ще ме уморите от смях, особено Венци. Ще се скубем след Новата кодина. Ама вече сериозно. С факти. Без "една жена каза, че чула от друга жена, как на Сталин ме паднали мустаците".
За тези, които знаят що е култура, препоръчвам да гледат филма "Червената цигулка". От него , освен прекрасната музика, ще добият бегла представа, що е "културна революция" и как прогресивното цървулачество се разправя с консервативната интелигенция. И после да не ми пеете жални песни, "що бе майко, що сме толкоз прости".
Хайде, до догодина.


ПО ПОЛЕКА... МОЖЕШ ЛИ ДА ЗАПАЗИШ ТЪРПЕНИЕ... сакън, не се меси в божите работи, живей и накрая научи истината за света малко по далеч е от главата ти засега!
цитирай
44. анонимен - хех... :) Не мина...
31.12.2011 17:55
Не мина. Пробвай след около 40-50 години пак, след още едно поколение.
Тогава може и да мине.
Сега все още има хора, които помнят.

И все пак само едно нещо - комунистическата история, която се учеше в училище... щеше да разказва само такива "факти" ако бяха съществували ;) Нали това би ги оневинило до някъде ;) Но.. както знаеш, тези "факти" се появиха едва напоследък... :))) Защо ли? ;)


Та пробвай пак след време, тогава номера може и да мине.
......Въпреки, че и след години, и след много старателно замазване, и след много лъжи, и квото и да правиш, и на челна стойка да застанеш, това си остава непростимо.
цитирай
45. анонимен - Bulgarian
31.12.2011 20:08
balkanec,

Много глупости, изсмукани от пръстите. Ако ще Сталин 1 мил. да е избил ти така говориш че жертвите за нищо ги нямаш. Само това е достатъчно да заклеймиш и осъдиш сталинизма като антихуманен. Защо в Германия заклеймиха Нацизма, има ли разлика м/у Хитлер и Сталин - не! Затова и немците прогресират докато руснаците се кланят на убиец. А конспиративни простотии за циониските заговори ми е писнало да чета, по-едно време ми се видя разумен човек, но като прочетох за ционизма тотално ми стана ясен. Дори и да има такъв заговор какво те притеснява хората действат с ума си не със брутална сила, затова и ги мразят евреите, а на тия пропаганди само слабоумни се връзват. По-добре ли е да има палестински или арабски заговор за упралвение на света, я се замисли и тогава пиши.
цитирай
46. анонимен - Bulgarian
31.12.2011 20:19
Юдео-масони, заговори конспирации, защо ? От завист, защото са прогресивна нация, високотехнологична, цивилизована. Балканец ти си жертва на пропаганда и спри ръсиш дезинформации Понеже познавам много евреи и съм общувал с тях ще ти кажа че не се мислят за нещо повече от нормалните хора, но със сигурност са много повече от такива като теб!
цитирай
47. samvoin - Имало е комунистически терор но той ...
31.12.2011 20:53
alexs написа:
Имало е комунистически терор но той е силно перувеличен от някои историци и политици. С цел да се оправдае днешното положение с влошения жизнен стандарт в резултат на разграбването на страната от олигарсите и от колонизатоерската политика на българските правителства през времето на прехода! Сегашното положение е трагично и този грабеж трябва да се оправдае като се натяква "колко лошо беше през комунизма". През 1989 нямаше гладни мръзнещи и бездомни хора ! Сигурно поне на половината че и по-вече от българите им се налага да мръзнат да правят икономии от топлото в наше време. Преди 1989г не знаех някой да не може да си плати тока и да мръзне!
Това е така, но дали не беше тенденциозно до голяма степен и 1989 - а година, не ни ли докараха, а също и днес "храненици" - паразити на "бай Тошо" именно, като Боко Тиквата и останалата шопляшка банда на власт?
И да, за този факт си донякъде прав, но НЕ ЗА ЦЕЛИЯ ПЕРИОД след 1944 - а година, а последните 20 - ина години преди 1989 - а година, тока беше евтин, а също и парното (Като изключим честите режими и недостици, за да обслужваме и тогава "братски" страни...) и това е поради няколко причини:

1. Леонид Брежнев имаше български корени, но остана верен въпреки това на съветския "чехъл" над България и налагането на национален нихилизъм по редица теми, за сметка на дадени "преференции" и привилегии в стопански и икономически план, с които ние хем злоупотребихме накрая, хем не се възползвахме както трябва.

2. Все пак режима се принуди да реабилитира някои нужни експерти - обявени за "врагове" и "ненадеждни" и да се даде път на експертното мислене и мнение, безизходицата го изиска, а единственото положително качество на Живков и безспорно, беше, че той искаше трайно да задържи властта и беше хитър и ловък демагог - улучващ "момента" за всичко, но и момента как и за какво да се натегне на източния господар...
Заслуги имат обаче и много хора - вътрешнопартийна опозиция, проявили патриотизъм и опозицията по
цитирай
48. samvoin - лагери и затвори, заплащали със ...
31.12.2011 21:03
лагери и затвори, заплащали със свободата и кариерата си, но давали патриотичен отпор.
Заслуги имат и някои представители на семейството на Живков, като дъщеря му, но тя беше неслучайно убита от СССР и ненавиждана, като с "несвойствено мислене за социализма и ленинизма", за реабилитацията на много ценни експерти, които като националисти бяха обявявани до тогава като "по - черни от дявола", "фашисти" и не знам си какви...
Заслуги имат бригадите, принудителния труд, комунисти - ентусиазци и "блаженни вярващи" в комунизма и "светлото му социалистическо бъдеще на поколенията им", но те власт и управление не видяха, за разлика от двойните агенти и номенклатурните плужеци и бюрократи - нова привилегирована каста, а надеждите и мечтите им бяха ограбени с демагогия и недостижима световна и интернационална цел на равенството и благоденствието.
Голяма роля обаче изиграха и десетките и стотици способни хора - по затвори, а до едно време и по лагери, обявени за "фашисти", само защото не се примиряваха с териториалното ограбване на България, геноцида над българите в съседство от нас и чуждия постокупационен - васален диктат, с нарушаването на човешките права - заради копирането на чужд нам модел - съветския...
И тези хора допринесоха, със своя принудителен труд.
Не казвайте само, че всички от тях са "паразити и лентяи", както аз не казвам това за редовите и вярващи в комунизъм, либерализъм, пацифизъм, анархия и други утопии и демагогии от интернационалистически тип.
Това е неудобната истина.
А нима ще ми кажете, понеже разправят някои каква мизерия било до 1944 - а година, че в България е настанало на 9 септември масово благоденствие, справедливо разпределяне на благата, дори след колективизацията и национализацията, безплатно образование и здравеопазване, масова образованост, електрификация и модернизация?
Ами не, аз мога да ви покажа статистика до средата на 50 - е на миналия век, дори и след това, че мизерията е била още по - главоломна и от следвоенните периоди у нас, а изос
цитирай
49. samvoin - таналостта - повсевместна. И в с...
31.12.2011 21:11
таналостта - повсевместна.
И в средата на 50 - е на миналия век, хора гинат масово по строежите, те не вървят успешно, почти никъде в малък и среден град е нямало електрификация, някъде и разрушеното от войната не е било възстановено, имало е и безработица, ниски доходи, масов недостиг на стоки от първа необходимост, къртовски труд.
Умирали са хора, в това число и деца - поради неадекватно здравеопазване.
България започва да бележи някакъв лек полъх на напредък, едва в края на 50 - е години на миналия век и най - вече след смъртта на Сталин именно, когато Червенков намалява политизирания и фанатичен подход и започва да реабилитира и помилва експерти от предишния режим, като главни архитект на София, да възвръща ентусиазма и леко да се опълчва срещу корупцията, кражбите, мародерствата и масовите своеволия - тресли до тогава БКП и България.
Намалява бюрокрацията и спират безразборните разтрели, до момента били масова практика, както и изчезванията безследно и тикането по лагери, масовите смъртни присъди - вече за "врага с партиен билет" - всеки проявил патриотизъм в БКП, а "народните врагове" отдавна са били избягали, избити или затворени - в забвение.
След амнистията на участниците в антисъветската съпротива и някои оцелели експерти от миналите режими и впъване до услугите им, както и отчасти след създаването на Научно - техническия и търговски отдел в разузнаването (Да не ги бъркаме все пак с доносниците и 6 - и отдел.) едва - тенденциите започват да се променят.
Да, при Живков "враговете" не са разстрелвани масово и безразборно или "съдени" на смърт, но има редица "случайни" смърти в социални заведения, болници, затвори...
Да, намалели са чувствително, но това не значи, че е нямало политически репресии и то поне "леко" повече от тези в буржоазна така наречена България, като цяло.
Тогава обаче, се случи нещо друго.
За да закрепи всичко това, Живков - поради неправилни решения или липса на други идеи, започна механично да тегли кредити (Подобно на Фердинанд!) от све
цитирай
50. samvoin - товните бандити, а кликата на Лу...
31.12.2011 21:19
товните бандити, а кликата на Луканов - крадеше ли крадеше и ни подкопаваше накрая, създаде се паралелната държава "Номенклатурия" на привилегиите, тайната валута и палати, които нямаше как да не разрушат социалните придобивки и да докарат още по - варварски и геноциден капитализъм - благовидно наречен "либерализъм" и "пазарна икономика", като се превърнат в новата властваща феодална клика, наречена поновому - олигархия...
А също да се комплектоват с чуждите нашественици и нашите вековни врагове.
Живков, до едно време се харесваше на чуждите кредитори и стоящата зад тях световна антихристка банда, тоталитаризма му - също, защото беше платежоспособен и сигурен, за тва и ни позволяваха някакво относително "благоденствие", с известни лишения де.
Но в един момент, дойде време да ограбят териториалните ни и природни блага, да редуцират населението ни и да ни заробят, асимилират и подчинят, дойде фазата и цикъла просто.
Тогава Живков "изчерпа" своето време и стана ненужен, както на господстващата клика в Кремъл, така и на световните господари, а също и привидния социализъм у нас, срещу когото аз не съм и не съм за това антикомунист!
Не, аз НЕ СЪМ антисоциалист и съм АНТИКАПИТАЛИСТ, но и антикомунист, поради простата причина, че не съм ИНТЕРНАЦИОНАЛИСТ, вярвам, че има Бог и че Духовната сила стои над материалната и че Православната вяра и истинската автентична Православна църква ни съхрани пет века...
Не мога да изменя на своя корен и род и да съм интернационалист, да нихилиствам за своето минало и нашата значимост и да ги изопачавам заради някаква си мнима "световна солидарност" и "политическа и другарска целесъобразност"...
Не мога да отрека Всевишната Сила - наречена Бог...
Вярвам и в Спасителя, но и в нашето още по - древно и дълбоко минало от 681 - а, прочие една от нашите деградации и падения и началото на края ни!
Вярвам, че България ГРАНИЧИ САМА СЪС СЕБЕ СИ, а не съм антикомунист, дори защото съм сляпо срещу колективизация и национализация - тотално държавен сектор
цитирай
51. samvoin - както не съм и срещу частната соб...
31.12.2011 21:27
както не съм и срещу частната собственост сляпо, защото това са само средства към целта, а не самоцел!
Не мога да бъда и фашист, тъй като не съм нито италианец - жабар некъв си (Самия коцкар - Мусолини, дето искаше да възражда разгромената от нашия кан Атила Римска империя, казваше, че "Фашизма не е стока за износ!"...), нито верски фанатик, клерикал, католик или шовинист.
Не съм и хитлерист, макар да не крия, че смятам тоталитаризма на Адолф Хитлер за най - малко лош и кървав - поне спрямо неговия род и нация, за своето време и съвремие, но от друга страна аз съм свободолюбив човек - отхвърлящ тоталитаризма и чатала и за истинска - реална или РЕФЕРЕНДУМНА демокрация, обаче начело на един доказал се лидер - гарант за тази демокрация и националното право под Слънцето, както и за социалното равновесие, не невъзможно равенство!
Респективно, аз считам и парламентаризма като форма на диктат и подтисничество, на подмяна на народния вот и най - черната и паразитна тирания и феодализъм, особено в неговия съвсем уродлив настоящ тукашен вид!
Либерализма е пагубен и богоборчески и света доказа това, че обществата поддали му се, не оцеляват дълго, ама да не мислите, че натрапващите ни го отвън са му се отдали верно?!
Хитлерист не мога да бъда, тъй като съм срещу "страничните ефекти" на режима на Хитлер, когато взе да се вижда победител и взе да го тресе наполеономанията - свръхмного, макар като българин да съм му благодарен за коректното съюзничество и върнатите макар за кратко територии.
Освен това, аз не съм и расист, макар да бих казал, че расизма на Хитлер е далеч от англосаксонския, ако изобщо е расизъм в сравнение с него и че не е подтиснически спрямо другите раси - в тяхното жизнено пространство, а се е борил само срещу смешението на неговата с тях.
Все пак, аз не умаловажавам никоя раса на Земята, макар да не смятам, че можем да бъдем и еднакви или равни.
А дали съм национал - социалист, тоест национален социалист...Хм... Лично аз, не виждам нищо престъпно в това поняти
цитирай
52. samvoin - е и не мисля, че Хитлер в първосъз...
31.12.2011 21:35
е и не мисля, че Хитлер в първосъздателя и първооснователя му, нито, че тоталитарната държава и култа към личността е задължителен негов "атрибут" - едноличната контролирана обаче власт - да!
Всеки тоталитаризъм поражда за жалост едни и същи "дефекти" и "детски болести" и е обречен...
Смятам, че национализма и социализма СА ЗАДЪЛЖИТЕЛНА ЧАСТ от нормалната държава.
Президентската република, референдумите и представителния парламент - без депутатски имунитети, многопартийността, плурализма на мненията - ако не се налагат с насилие и незачитане на чуждото - също.
Неприкосновеността на почтенно и трудово добитата частна собственост - също, както човешката чест, право и достойнство.
А също и не съм срещу доброволната колективизация и уедряване или конкурентоспособната частна собственост, смятам, че има отрасли които трябва да са ИЗЦЯЛО ДЪРЖАВНИ!
Смятам обаче, че комунизма беше в тежки вътрешни противоречия и особено между думи и дела, дори повече от предшестващите го режими, на които от убежденията ми, следва да прецените, че няма как да съм им "фен" и че това което искам, едва ли някога е управлявало България...
Аз смятам, че истинските националисти са били опозиция и дисиденти и преди 1944 - а година, но не са били масово разстрелвани и затваряни тогава, както след 9 - и, а националната ни чест пак е била многократно погазвана и подменяна, историческата истина - също, просто степенувам доколко и кога това е правено.
Кобургите не съм отрекъл, че са били "на вилица" от същите сили и винаги са се разправяли с истинските достойни и безкомпромисни български патриоти, но нещо повече - доказал съм го с примери и факти на блога си!
Няма как, след като всички режими са се "кръстили" в тях, да са безгрешни и непорочни...
Въпроса обаче е, дали на 9.09.1944 - а дойде нещо по - добро?
Самия Живков признава в своите "Мемоари", че "заварил България в крайно бедстващо положение", ама излиза, че националния предател - Гошо Тарабата нямал дял в това падение и бедствие в България, ми бил
цитирай
53. samvoin - "герой", а само режима ...
31.12.2011 21:44
"герой", а само режима преди 1944 - а, Вълко Червенков, "фашистите" и Сталин - "виновниците", а Тарабата - герой. Нещо, което звучи меко казано - "алогично"...
Когато развенчаха култа към Сталин, у нас се "развенча" Червенков, но не и Гошо Тарабата и нещо повече - Сталин беше виновен само за преди и след ВСВ, но излиза, че по време на ВСВ не е бил виновен за нищо и не е имало извращения на сталинизма, ми всичко е идеализирано и само Хитлер е "виновника и империалиста", а Сталин и СССР - Ангела и "безгрешните" във всичко.
СССР не извърши и агресия срещу Унгария и Афганистан...
Да, явно на Сталин греха му беше единствено разправата с част от еврейската клика на Ленин, която щеше тотално да "перестрои" Русия завинаги - още тогава...
Излиза, че в България правилен строй и система е нямало, а опитите бяха неуспешни, поради сгрешения ГЕНЕЗИС, не по други причини и поради извръщането на "Освободена" България от Заветите на Апостола на Свободата и борбата на БРЦК за "Чиста и свята" - НАЦИОНАЛНА и социално - справедлива Република и за Обединена България на всички българи по света!
Това не постигнахме...
Не постигнахме, защото и тогава пуснахме подлеците на власт, тогава допуснахме да ни "спуснат" цар, все едно сме нямали аристокрация, а на 9 септември доведохме нови - още по - големи негодници и нехранимайковци, прекопирахме чужд нам модел, а най - вече и отрекохме Бог и корените си съвсем!
На 10 ноември пък се радвахме на най - големите негодници сред негодниците, а днес вече сме довели и най - долните и нисши техни подиздънки!
Издънките на палачи, джелати, екзекутори и доносници на всички режими, а сега биха били на всички външни господари, при това - крайнопримитивни и без елементарен интелект и култура!
Та ето защо, аз съм АНТИКОМУНИСТ, АНТИГЛОБАЛИСТ, АНТИКАПИТАЛИСТ, АНТИПАРЛАМЕНТАРИСТ И АНТИЛИБЕРАЛ!
Анти всички утопии и интернационализми, а бих бил и въобще срещу всички "изми" дето ни делят, но за сега на отровата е нужна идейна противоотрова и това е здрави национализъ
цитирай
54. samvoin - м - чист, български и родолюбив - ...
31.12.2011 21:49
м - чист, български и родолюбив - какъвто ни го завеща Апостола на Свободата и Паисиии, какъвто ни го завеща кана Кубрата, а не мразещ, злобен, завистлив, шовинистичен!
Не расизъм - интернационализъм или италопоклонничество и подражателство, като фашизъм или германски тоталитарен модел хитлеризъм - изживял за добро или зло своето време!
Не и уравновиловъчен интернационализъм!
Не и глобализъм и невъзможно равенство или либерален разврат и разединение!
Не на империи на злото - отричащи националната идентичност, но под повърхнината на това отрицание - утвърждаващи други идентичности - за сметка на нашето изчезване, към което главоломно вървим!
Вижте Протоколите на ционските мъдреци и плановете на илюминати, така ще разберете по кой път НЕ ТРЯБВА ДА ВЪРВИМ, но вървяхме - бавно но сигурно и на фази, а сега вече по - ускорено от всякога!
Щастлива Нова година, драги съблогъри!...
От мен - независимият и самотен, но истински "национален боец" - щастлива вечер и нощ, където и да сте!
Много успехи през Новата година и дано е високосна за хубаво, драги сънародници, родолюбци, скъпи съграждани - лоялни на българската кауза и драги братя в Христа или в Правдата, където и да сте по света!
цитирай
55. samvoin - balkanec, Много глупости, изсм...
31.12.2011 21:55
анонимен написа:
balkanec,

Много глупости, изсмукани от пръстите. Ако ще Сталин 1 мил. да е избил ти така говориш че жертвите за нищо ги нямаш. Само това е достатъчно да заклеймиш и осъдиш сталинизма като антихуманен. Защо в Германия заклеймиха Нацизма, има ли разлика м/у Хитлер и Сталин - не! Затова и немците прогресират докато руснаците се кланят на убиец. А конспиративни простотии за циониските заговори ми е писнало да чета, по-едно време ми се видя разумен човек, но като прочетох за ционизма тотално ми стана ясен. Дори и да има такъв заговор какво те притеснява хората действат с ума си не със брутална сила, затова и ги мразят евреите, а на тия пропаганди само слабоумни се връзват. По-добре ли е да има палестински или арабски заговор за упралвение на света, я се замисли и тогава пиши.
Още един ционистки дебил и провокатор, който забележете - винаги е анонимен!
Да, между Хитлер и Сталин има разлика, а особено между Хитлер и ционизма!
Хитлер газеше ли религиите?
Газеше ли като други имерии - идентичността на победените и окупираните? Без да умаловажавам техните цивилни и дадени на бойното поле жертви и герои, особено на русите и поляците, чиито страдания обаче днес са "задушени" от "холокостващите" и дори последните изписват и тях като "помощници на Хитлер и нацистите"...
Хитлер не изгаряше и не изселваше коренното население на една територия и не заселваше германци там!
Единствената негативна прилика между Хитлер и Сталин е в култа към личността, тоталитаризма, структурата на държавата - учили се един от друг и в даден момент - империализма и самозабравянето.
Положителното и единствено между двамата като прилика, беше, че и Сталин се "поучи" от Хитлер и ви почна вас, ама доста по - безапелационно от Хитлер, а Хитлер само ви изселваше и мислеше, че ще си свиете перките само в една страна и определена територия, че ще ви и "превъзпита" и създаде у вас навици, а Сталин директно ви "лекуваше" по единствения начин за вас - "тихо и скромно", но ползваше услуги
цитирай
56. samvoin - на вашите хазарски братя - джелати, ...
31.12.2011 21:58
на вашите хазарски братя - джелати, предимно срещу нас и останалите окупирани и все пак - ви създаде държава, ама вие прецакахте и него - "баща ви".
Така че - хайде "чуз", талмудизирано хазарче, а не "семит"!
Ти си истинския антисемит!
Ционизма е най - голямата форма на антисемитизъм - далеч повече от фашизма и сталинизма, тъй като вашите и англосаксонски претенции са неясно до къде простиращи се, за разлика от тези на фашисткия империализъм (Впрочем, преди да се съедини по необходимост с Хитлер и японците, вие му бяхте съюзници и му симпатизирахте в лицето на вашия терорист - Жаботински, забрави ли?!).
цитирай
57. samvoin - Юдео-масони, заговори конспир...
31.12.2011 22:02
анонимен написа:
Юдео-масони, заговори конспирации, защо ? От завист, защото са прогресивна нация, високотехнологична, цивилизована. Балканец ти си жертва на пропаганда и спри ръсиш дезинформации Понеже познавам много евреи и съм общувал с тях ще ти кажа че не се мислят за нещо повече от нормалните хора, но със сигурност са много повече от такива като теб!
Забрави да ни напомниш, вероятно "Стефчо", че вие сте "богоизбраните", а ние - "гоите" - "говедата за клане", а също, че света започва и свършва с вас - "богоизбраните"...;)
Хитлер за да ви даде отпор, взе че заприлича накрая на вас и там беше грешката му, че така настрои всички народи и ценни за него съюзници срещу себе си!
За това и не се справи с вас, като не успя да покаже на всички народи заплахата, пък и дрънкаше глупости - изпаднал в заблудата на вашия ортак Чембърлейн, че вие сте "една раса", че и "семити"...
Накрая като прозря истината, искаше обаче да ви създаде държава за сметка на руснаците, които завзеха вашата Хазария.

цитирай
58. samvoin - Точно така! Подписвам се под д...
31.12.2011 22:09
balkanec написа:
Точно така!
Подписвам се под думите ти.

Съвсем едно е терора през 40-те на коминтерновските юдео-масонски функционери - Георги Димитров и пр. То и самия им "коминтерн" е бил фалшив и масонски за разлика от Първия ком. интернационал.

Съвсем друго беше Тодор-Живкова България.
Да си го кажем направо "режима" беше толкова лабав и ларж - и строг само на думи, че днешната държава дето хич я няма е доста по-полицейска!

А за благосъстоянието на хората - ако днеска се върнеше масово, както беше - щяхме да празнуваме поне една година от радост, а някой и повече нямаше да изтрезнеят :)
Всъщност, бандата на Гошо Тарабата са превратаджиите срещу Димитър Благоев, който е бил през 1923 -а година против проливането на кръв между българи и българи, бидейки потресен от лениновата "революция" в Русия, но това е отделна тема...
Гошо Тарабата, се натегна на Сталин - въпреки своето троцкистко минало, само защото повечето тукашни главатари на комунизма, съвсем бяха "заебали" с извинение всякакви революции и бяха станали агент - провокатори на първо английския, а после съветски шпионин - Никола Гешев.
Защо цялата царска политическа полиция беше пощадена?
После, ако е точно така както казваш за Живков, защо не развенча култа към Гошо Тарабата, ами го бранеше със зъби и нокти, както и мавзолея му, под който се крият други работи, ама тва е пак отделна тема?
Защо Сталин - "антициониста" ги сложи на власт и създаде и Израел, а също "македонците" заедно с чърчиловото недоразумение - Тито и СФРЮ?
Защо не използва момента и не поиска нашите земи и не се застъпи за сънародниците ни там, а ги изостави?
Защо не ни направи ядрена, както стана в един Китай поне или Северна Корея и не се учеше в някои отношения, поне от Кастро и Чаушеску?
цитирай
59. samvoin - -Съпоставят въдворените и осъд...
31.12.2011 22:11
vencivaleri1951 написа:
-Съпоставят въдворените и осъдените от 25та година до войната в САЩ и СССР.
В Америка за този период има значително повече осъдени, екзекутирани и убити по някакви причини/битови скандали, престрелки, поръчкови убийства/ В СССР единствено смъртността е по висока в затворите и лагерите и това е разбираемо. /Климата е далечпо неблагоприятен/
Спират се и на "Враг народа"
Когато в САЩ някой кмет да кажем го хвант с корупция го съдят като криминален тип. В СССР овластен в престъпление е "Враг народа" Тоест възползвал се от властта и доверието и за това престъплението се санкционира по тежко. Нпрочем военните съдилища също действат на този принцип. За едно и също престъпление тези под пагон го отнасят повече. Точно по същия начин се е процедирало с изборни и началнически длъжности в съветското законодателство. Като си помислиш има известна логика.
Има и в тва доста верно...
цитирай
60. samvoin - Един лъже, други мажат, трети блеят ...
31.12.2011 22:15
katana написа:
Един лъже, други мажат, трети блеят "Осанна", а Венци и Кушелът избиват рибата.
Ще ме уморите от смях, особено Венци. Ще се скубем след Новата кодина. Ама вече сериозно. С факти. Без "една жена каза, че чула от друга жена, как на Сталин ме паднали мустаците".
За тези, които знаят що е култура, препоръчвам да гледат филма "Червената цигулка". От него , освен прекрасната музика, ще добият бегла представа, що е "културна революция" и как прогресивното цървулачество се разправя с консервативната интелигенция. И после да не ми пеете жални песни, "що бе майко, що сме толкоз прости".
Хайде, до догодина.
А ти вземи, че прочети книгата "Червена симфония" и от там ще разбереш, защо щеше да бъде по - добре, ако Хитлер беше настъпал на Запад и победил и ако Сталин и Хитлер бяха продължили пакта "Рибентроп - Моллотов", независимо от отношението ми към единия или другия!
Също и да има "баланс" на силите Русия - Германия.
Включая от гледна точка, именно България нито да се болшевизира или окупира от СССР, нито да се нацизира, фашизира или окупира от Германия и стане нейна провинция.
Мисли логично и тогава пиши!
Виж кой плати после за "революцията" на Ленин - Бланк и кои са по - модерному казано "инвеститорите" в руските блага или поробителите след нея.
Вярваш ли още в мита "студена война", която незнайно как не прерастна в "гореща"?!
цитирай
61. анонимен - Относно разликите и приликите, преди девтеи, след девети и след десети
01.01.2012 00:06
И доколко социализмът (комунизмът) не са били, или впоследствие били станали независими от евреите!?
Комунистическата идеология е идеологията на евреите за поробване на света. Основните комунистически цели са еднакви с целите на юдомасонитте - илюминати:
Целите на илюминати, по памет, са:
унищожаване на нациите;
премахване (изземване) на частната собственост;
премахване на семейството и т.н.
А за "разликите" между юдейския капитализъм и юдейския комунизъм, вижте делата на евреина - масон - Кимон Георгиев!
Ръководител на два "фашистки" преврата, преди девети, и на комунистическия преврат, на девети септември!? Как ви се струва?
А относно фалшивостта на юдейската демокрация, не само в България, а и в света, и относно терора преди девети септември, който описвате, в тази публикация, сте прав. Но грешие тотално, вероятно поради незнание и заслепяващо пристрастие, относно несравнимия комунистически (еврейски) терор, прес първите 20 години, който терор наистина намаля след това, просто поради привикването на хората и очевидната незаинтересованост на "демократичния" запад за реален, а не пропаганден, натиск срещу комунитическите диктатури - тирании.
И точно през тези години бях съден 6 пъти и прекарах в затворите 13 години, за бегства през граница - 3 пъти (8 месеца, три години и 6 месеца, 5 години); за бегство от затвора - 3 г.; за "шпионаж" от затвора (!?) 8 г.; и за подготовка за създаване на противодържавна организация - 3 и половина години. (така че - имам поглед и съм бил жизнено заинтересован, както и сега, - да търся истината)
цитирай
62. анонимен - Коментар 61 е от мен - Григор Симов
01.01.2012 00:21
Регистриран съм и коментирам каторегистриран. Не е в мен вината, че не изписват името ми!
цитирай
63. анонимен - Неколко цитати, по памет, от "тайните протоколи":
01.01.2012 00:46
"Още от времето на френската революция ние водим народите - от едно разочарование, към друго".
"От нас произхожда всесковаващият терор (в света)".
"Ще изтрием от паметта на народите всички спомени за предишните векове, и ще оставим само онези, които са в наш интерес".
"Ние винаги трябва да се стремим да унижаваме гоите, даже и без конкретен повод, та накрая така да ги унизим, както само нашето гениално племе умее".
"Когато наложим световното си царство, управлението ни ще се отличава с фантастичен деспотизъм".
"Докато на гоите проповядваме либерализъм, ние държим нашите хора в абсолютно подчинение".
"Ако искате да завладеете един народ, покварете младежта му"!

И главните точки от словото на равина Райхорн – произнесено 1859 г. в Прага:
1. На всеки сто години ние, мъдреците на Израил, обикновено се срещаме в синедриона, за да разгледаме нашия напредък по отношение господството ни над света, което Йехова ни е обещал, и нашето завоевание над неприятеля – християните и християнството.
2. Тази година, събрани около гроба на нашия велик Симеон-бен-Йехуда, ние можем да обявим с голяма гордост, че изминалото столетие ни доведе много близо до нашата цел, и че тази цел много скоро ще бъде постигната...
4. Вече главните банки, борсите на целия свят и кредитите на всички управления са в наши ръце.
5. Другата велика сила е пресата. Повтаряйки непрекъснато някакви идеи, пресата успява в края на краищата да ги наложи като действителни. Театърът ни служи по същия начин. Навсякъде пресата и театърът се подчиняват на нашите нареждания.
6. Чрез непрекъснато поддържане на демокрациите ние ще разделим християните в политически партии, ще разрушим тяхното единство и навсякъде ще посеем разногласие и разединение. Така притиснати, те ще бъдат принудени да се подчинят на закона на нашата банка, която винаги стои обединена и предана на нашата кауза...
11. По този начин ние ще подготвим революции, които християните сами ще направят и от които ние ще оберем плодовете.
цитирай
64. анонимен - Продължение на словото на Райхорн:
01.01.2012 00:54
12. Чрез подигравки и нападки срещу тях ще направим техните свещеници за посмешище, а тяхната религия - смешна и отвратителна, както и тяхното духовенство, Тогава ние ще станем господари и на техните души. Нашата привързаност към религията ни, нашето служене на Бога ще докаже превъзходството на нашата религия, превъзходството на нашите души.
13. Ние вече сме поставили наши собствени хора на всички важни места и длъжности. Освен това правим всичко възможно да снабдим гоите с наши адвокати и лекари. В резултат получаваме: адвокатите ни са в течение на всички наши интереси, а лекарите ни, влезли веднъж в някое се-мейство, стават негови изповедници и регулатори на съзнанието на членовете му.
14. Преди всичко трябва да монополизираме възпитанието и просветата. Чрез тях ще разпространим идеи, полезни за нас, и ще обработим детските мозъци да ни слушат и да ни служат.
15. Ако някой от нашите хора случайно попадне в ръцете на правосъдието (християнското), ние трябва да се разтичаме да му помогнем. Да му намерим толкова свидетели, колкото са му необходими, за да го спасят от съдиите, докато самите ние станем съдии.
19. По наше решение трябва да пуснем в действие предварително замислената революция, която, разрушавайки всички класи на християнството, ще превърне християните окончателно в наши роби. Така ще се изпълни обещанието на Бога, дадено на нашия народ.

Григор Симов
цитирай
65. samvoin - Ще се съглася в този случай ИЗЦЯЛО с ...
01.01.2012 01:00
Ще се съглася в този случай ИЗЦЯЛО с господин Григор Симов.
За съжаление е така.
Просто всеки интернационализъм има един генезис, а като цяло - комунизма и капитализма са "двете страни, на една и съща монета"!
Погледнете, колко е съществена разликата между Империята на злото - СССР и другата такава днес - ЕС?
Що се отнася до "социализма", то той не е нито на Маркс, нито на Енгелс, а още по - малко пък на Ленин - Бланк, а съществува далеч, далеч преди тях и е на основата на идеите на нашия Спасител и Божии Син - Христа...
Не се лъжете, че има друг социализъм. Другото е хлъзгането на "Лукавия", както и всяка друга "свобода".
Що се отнася до правотата на национализма, то тя е доказана още от Вавилон, спомнете си за там и "Кулата"...;)
цитирай
66. dimenzed - Напоследък, доста често, могат да ...
01.01.2012 02:23
Напоследък,доста често,могат да се срещнат мнения,изразяващи тезата,че Адолф Хитлер е бил социалист и едва ли не комунист, съответно,че между социализма на Ленин,Сталин и т.н. и национал-социализма няма принципна разлика.Поради тази причина ще се опитам да внеса някаква яснота по този въпрос,без да претендирам за изчерпателност,разбира се.Тук няма да се спирам подробно средите ,които тиражират подобни виждания,но все пак съм длъжен да очертая техният профил.И така,тези среди са:1.Либерални, по своя идеологически профил,опитващи се да приемат облика на “единствени” и истински десни,консервативни, антикомунисти; 2.Националболшевики,или онези комунисти ,на които не им беше дадено да станат мултимилионери и едри,назначени капиталисти (назначени от партията-майка) и сега се опитват да се превъплатят в…“патриоти”.Тези,последните, приписвайки си някаква имагинерна близост с национал-социализма се опитват да се представят за някакви “националноотговорни” сили.Учудващо е колко хора възприемат тези трикове и преповтарят мантрите на всече посочените кръгове.Толкова по този въпрос.Сега, нека опрени на анализа на фактите ,взети по отделно и в съвкупност,да достигнем до крайното заключение.Факт 1.Комунизмът,по своята същност, е една интернационална(безродна) идеология,в чийто постулати са залегнали идеите за: пролетарска революция-според Маркс работниците нямат отечество, класова борба,премахване на частната собственост,чрез експроприация(кражба) и установяване на безкласово общество(!)В крайна сметка Маркс вижда в това и краят на самата Държава. Съществен елемент на комунизма е и атеизма.Всъщност,не без основание,може да се твърди,че точно атеизма е това,което поражда предпоставките за появата на комунизма.Всъщност ,всички тези атеистични идеи появявали се през вековете и получили голям размах, особено по време на френската революция, станаха основата на комунистическият материализъм.
цитирай
67. dimenzed - Трябва, обаче, да се посочи и още ...
01.01.2012 02:24
Трябва,обаче,да се посочи и още един,съществен постулат на комунизма,формулиран черно на бяло от Маркс в “Манифеста” му.Става въпрос за Семейството,което трябва да бъде премахнато,като институция(Християнска).Така комунизма лесно може да се охарактеризира като: егалитарна ,антинационална,антикапиталистическа и подривна (предвид революционната деструктивност ,а и по-късните възгледи за износ на революция) идеология.Всичко това сочи,че става въпрос за безусловно “лява” програма.Нужно е да се каже,че така очертан,комунизмът е насочен директно срещу самите устои-духовни и расови- на европейската цивилизация. Нека сега разгледаме Хитлеровите и национал-социалистическите идеологически схващания,като даденост. Факт 2. От автобиографичните данни за Хитлер,изложени в “Моята борба”, ясно се разбира ,че той от най-ранна детска възраст е възпитан в немски национален дух.Негов идеал е ОБЕДИНЕНИЕТО НА ВСИЧКИ НЕМЦИ В ЕДНА ДЪРЖАВА.Идеал,който в крайна сметка, той по-късно осъществява,като водач на Германия.Първоначално,както всички дойч-национали от Австрия,Бохемия,Моравия и т.н.,той е виждал в лицето на Кайзера и изобщо на пруската корона,единствените легитимни суверени на всички немци.Тези определено национални(а не интернационални) чувства и съзнание Хитлер показва и когато се записва, като доброволец, в Баварската кралска армия, по време на Първата световна война.Факт е и че проявява храброст ,като фронтовак,раняван е и поради това е отличен два пъти с Кръст за храброст.
цитирай
68. dimenzed - Често пъти, съвременните списвачи ...
01.01.2012 02:25
Често пъти,съвременните списвачи на жълта,булевардна литература твърдят ,че Хитлер е бил настроен лошо срещу религията и изобщо бил атеист.Разбира се с подобни твърдения се цели да се направи връзка между комунистическият атеизъм и възгледите на Хитлер и на национал-социализма.Само,че Хитлер не е бил атеист,защото: Той е кръстен Християнин-католик,учил е в манастирско училище,бил е участник в църковен хор.Резервираното му отношение към еврейте се дължи точно на религиозното му възпитание,а не на някакъв атеизъм или имагинерен окултизъм.Когато става канцлер на Германия е сключен конкордат със Светия престол(Ватикана).По време на неговото управление НЕ Е преследвана католическата църква,нито Евангелската Лутеранска църква-доминираща в северните немски земи.В армията действат полеви свещеници,а немските войници имат щамповано на токите на коланите си “Бог е с нас”(Gott mit uns).Всъщност,в национал-социалистическа Германия, са преследвани и забранявани само “свидетели на йехова”,като крайно опасна и подривна еврействаща секта.Без съмнение е бил прав за това.Това накратко за личността на Хитлер и неговите основни разбирания и схващания.
цитирай
69. dimenzed - Относно национал-социалистич...
01.01.2012 02:30
Относно национал-социалистическата партия и нейната идеология, и дали е обосновано да се твърдят някакви допирни точки с комунизма и съответните комунистически партии,може да се каже следното:Всеизвестно е ,че Хитлер започва партийната си кариера от Германската работническа партия (DAP),по-късно преобразувана на Германска национал-социалистическа партия.Но първообразът на Германската работническа партия не е нищо друго,а един кръжок сред работници,където се популяризират немската култура и обичай,немското право и т.н.Този кръжок,прерастнал по-късно в партия, е организиран от барон Рудолф фон Себотендорф-човек с антимарксистки, антикомунистически и атиматериалистически възгледи.Самият той е в някаква степен и създател на “Обществото Туле”,чийто членове са били висши аристократи-включително и от близкото обкръжение на баварското кралско семейство Вителсбах,военни,адвокати,университетски професори,лекари,индустриалци и заможни бизнесмени. Обществото “Туле” закупува и седмичният вестник “Beobachter” ,който по-късно става печатното изданиена национал-социалистическата партия,но вече под малко по-различно име.Редакцията на вестника се намира в един от офисите на Обществото.Същото така «Туле» е във връзка с други националистически,монархически и чисто военни-антирепубликански- организации , като Свободните корпуси,които в крайна сметка смазват опита за болшевизация на Германия.Междувпрочем ,някои от членовете на "Туле"-титуловани аристократи, са екзекутирани от комунистите,на самообявилият се за Премиер на Бавария еврейн-социалист Курт Айснер.Без да се разпростирам повече в подробности,само ще посоча,че са много вероятни твърденията за заимстване на Свастиката именно от символиката на "Туле".Обобщено може да се каже,че Германската национал-социалистическа партия е създадена от група ,чийто членове са от висшите слоеве на обществото,включително от кралската свита, които са във връзка с антикомунистическите,монархическите,антирепубликански сили,както и с военните.
цитирай
70. dimenzed - А както е известно нито монархизма, ...
01.01.2012 02:33
А както е известно нито монархизма,нито национализма могат да имат нещо общо с комунизма и постулатите на Маркс.Факт3.Вече, като спечелила легално изборите,за разлика от комунистическите партии,изпълняващи постулатите на Маркс, национал-социалистическата партия:1.Не води класова борба и не избива интелигенцията и аристокрацията,тоест необезглавява нацията и не я хвърля в унищожителна,перманентна гражданска война.Нещо повече има предостатъчно аристократи,които са и национал-социалисти.2.Не не води атеистична политика и не преследва църквата,а напротив-в съюз е със Светия престол.Нещо повече-задграничната руска православна църква,както и белогвардейското движение подкрепят Хитлер и национал-социалистическата партия.Фактът,че Хитлер не е акцентирал толкова на църквата е много лесно обясним,а то е защото конфесионално Германия е разделена на две-на протестантски север и католически юг.Хитлер се е стремял към единение на немците и е знаел до какво разделение и реки от кръв е водело,в миналото, противопоставянето между католици и протестанти.Просто е оставил всеки да бъде блажен по своему.3.Национал-социалистите не провеждат експроприации(заграбване на имуществото на населението),частната собственост е била запазена,а много от едрите индустриалци са били и национал-социалисти.4.Национал-социалистите не отнемат земята на земеделците и не ги кооперират насилствено.Във фундаменталният труд на Валтер Даре "Кръв и почва" се застъпва схващането,че само оземляването на хората и възраждането на селячеството,чрез създаването на нови земеделски стопанства и ферми ще гарантират оцеляването на немската нация.Защото само така се създават здрави и многобройни семейства.Това е изяснено и от Освалд Шпенглер в "Залезът на запада".Затова и при национал-социализма я няма тази пагубна урбанизация,водеща само и единствено до деградация и смърт.
цитирай
71. dimenzed - 5. Според национал-социалисти...
01.01.2012 02:34
5.Според национал-социалистическата идеология,семейството е от първостепенна важност за оцеляването и развитието на нацията.Нито Хитлер,нито партията предвиждат то да изчезне, като институция,а жените да станат "общи",както е според комунистическите догми на Маркс.6.Хитлер,а и национал-социалистическата партия не се стремят към световна,пролетарска революция,нито към износ на такава.Самият Хитлер казва на съюзниците си,че национал-социализма е чисто немско явление, и че не бива да бъде копиран,защото той отговаря на немските условия и дадености.7. При национал-социализма,за разлика от комунизма, няма уравнивиловка-сама по себе си твърде пагубна,поради отрицателният подобор,който настъпва при провеждането и в обществото.8.Национал-социалистите не преследват и не подлагат на унищожение нищо национално,нищо свързано с културата, историята и традициите.В комунистическият "рай" обаче всичко това се унищожаваше.Изводите:Национал-социализма е елитарна идеология инкорпорираща в себе си интересите на всички слоеве от нацията и представляваща ги.Национал-социализма запазва структурата на обществото,а не го разрушава,както прави комунистическата идеология.При национал-социализма всички елементи на които се крепи нацията,държавата и от там културата ,като семейство,частна собственост и вяра са непокътнати ,пазят се и се усилват.При комунизма и според Маркс,тези елементи са нарочени за разрушение,за да може да се осъществи крайният замисъл-безкласово,комунистическо общество.Може да се каже,че национал-социализма е една от най-радикалните антикомунистически идеологии и поради това тя не може да бъде поставяна в общо русло с комунизма...Е либералчетата и националболшевиките го правят,ама...само те,но на тях им е простено-толкова могат!
цитирай
72. dimenzed - Има една страхотна книга, написана ...
01.01.2012 02:50
Има една страхотна книга, написана от самия проф. Александър Цанков - "Трите стопански системи: капитализъм, комунизъм и национал-социализъм". В нея са описани много подробно и човек щом я прочете, веднага осъзнава гения на Национал-социализма и Хитлер.
цитирай
73. samvoin - Напоследък, доста често, могат да ...
01.01.2012 04:19
dimenzed написа:
Напоследък,доста често,могат да се срещнат мнения,изразяващи тезата,че Адолф Хитлер е бил социалист и едва ли не комунист, съответно,че между социализма на Ленин,Сталин и т.н. и национал-социализма няма принципна разлика.Поради тази причина ще се опитам да внеса някаква яснота по този въпрос,без да претендирам за изчерпателност,разбира се.Тук няма да се спирам подробно средите ,които тиражират подобни виждания,но все пак съм длъжен да очертая техният профил.И така,тези среди са:1.Либерални, по своя идеологически профил,опитващи се да приемат облика на “единствени” и истински десни,консервативни, антикомунисти; 2.Националболшевики,или онези комунисти ,на които не им беше дадено да станат мултимилионери и едри,назначени капиталисти (назначени от партията-майка) и сега се опитват да се превъплатят в…“патриоти”.Тези,последните, приписвайки си някаква имагинерна близост с национал-социализма се опитват да се представят за някакви “националноотговорни” сили.Учудващо е колко хора възприемат тези трикове и преповтарят мантрите на всече посочените кръгове.Толкова по този въпрос.Сега, нека опрени на анализа на фактите ,взети по отделно и в съвкупност,да достигнем до крайното заключение.Факт 1.Комунизмът,по своята същност, е една интернационална(безродна) идеология,в чийто постулати са залегнали идеите за: пролетарска революция-според Маркс работниците нямат отечество, класова борба,премахване на частната собственост,чрез експроприация(кражба) и установяване на безкласово общество(!)В крайна сметка Маркс вижда в това и краят на самата Държава. Съществен елемент на комунизма е и атеизма.Всъщност,не без основание,може да се твърди,че точно атеизма е това,което поражда предпоставките за появата на комунизма.Всъщност ,всички тези атеистични идеи появявали се през вековете и получили голям размах, особено по време на френската революция, станаха основата на комунистическият материализъм.
Що така "сдаде" понятието социализъм на Маркс, Енгелс, Ленин, че и на ко
цитирай
74. samvoin - мунизма?
01.01.2012 04:20
мунизма?
цитирай
75. samvoin - Нещата не са толкова прости. Всъ...
01.01.2012 04:44
Нещата не са толкова прости.
Всъщност, така наречените белогвардейци подкрепят Хитлер и други сили срещу комунизма или ревизионистични течения, но само в началото и преди идването на власт на Хитлер.
В разгара на войната на Източния фронт и особено след амнистиите и реабилитациите на Сталин, но и някои меко казано не добри прояви на германците на Изток, както и на приближили се до тях сили - търсещи справедливо или не реваншизъм спрямо руснаците - доста значителна част от белогвардейците се обръщат срещу Хитлер и дори минават като доброволци на страната на СССР.
Други са на страната на западните съюзници срещу Оста.
Някои са ръководени разбира се и от руски патриотизъм, а дори шовинизъм, империализъм и панславизъм, от идеята за Велика Русия, която подтиска техните политически страсти и желание за реваншизъм, но също и антигерманизма и реципрочните имперски нагони.
Други го правят просто от страх и за да отърват кожите, тъй като повечето от тях, НКВД успява да вербова, уплаши или доста и изтреби през 30 - е на миналия век, доста са вербовани и "клякат", както у нас значителна част от белогвардейците след 1944 - а година и особено от техните наследници, бяха вербовани от червения 6 - и отдел на ДС.
Те са просто "белязани" хора - с "особено внимание" срещу тях.
Как си представяте, че ако се бяха борили със Сталин, тукашната БКП нямаше да му "сервира" и един?
На страната на Хитлер, в последната фаза се борят руснаци, но това е армията на бившия червеноармейски генерал Власов - отначало лоялен на Сталин и с особени заслуги към така наречената "Октомврийска революция", с особени заслуги към СССР и част от елитните части.
Обрата в отношението му към Сталин идва в следствие на една от безумните чистки на Сталин, при която той изтребва руски офицери в подозрение за "военен заговор" срещу него, на която жертва става близък приятел на Власов, докато последния е на сериозна и отговорна мисия, която изпълнява успешно.
Така Власов научавайки, вижда, че "вожда" е обезумял и
цитирай
76. samvoin - решава, че и неговия "час&...
01.01.2012 04:55
решава, че и неговия "час" е дошъл...
За това решава да бяга при германците, като започва да вербова и отклонява предимно офицери и военни, а също инфилтрира в армията подривни елементи - пускащи сред войниците и селяните тук - там листовки срещу сталинизма, предимно на антиеврейска основа отначало.
Тези листовки обаче, нямат почти никакъв ефект - заради драконовските мерки срещу онези които ги пипнат и страхът да бъдат докоснати дори от "простосмъртни".
Ето защо, дейността на Власов се ограничава предимно до част от армията и елитните и части, някои от които служили в немски школи, като заедно готвят преврат.
За масовото население, Власов или остава неизвестен, или "предател, колаборационист и изменник на Родината и пагона", но и еничар и "братоубиец" направо.
Какви обаче са били мотивите и идеите на Власов?
Отначало той е движен от личен мотив и желание за мъст, а също и инстинкт за съхранение, като постепенно еволюира само до ревизионизъм на режима на Сталин.
В последствие обаче, той еволюира така да се каже до идеите на руския национализъм, но не отхвърля изцяло колективизма, като обаче обещава национално помирение и пълна реабилитация на ролята на религията в Русия (Нещо което демагогски прави и самия Сталин в края на войната, когато Сталинград е обсаден и 'взема инициативата", така да се каже - пускайки от затвори, лагери и заточения всички свещенници и позволявайки масови литургии и молебени за съветската армия, както и Кръстове в нея, които се излъчват в кинопрегледи и пропагандни филми.).
Това обаче не значи, че Власов питае "топли чувства" към белогвардейците или те към него.
В РОНА НЯМА белогвардейци!
Това, че има белогвардейци е комунистическа пропаганда!
РОНА се състои изключително от БИВШИ СЪВЕТСКИ ОФИЦЕРИ, но ревизирали и отхвърлили "съветската нация" на Сталин и върнали се в руслото на руската.
Всъщност, борбата и програмата на Власов е за връщане на Руската империя в нейните граници и зони на влияние от 1917 година с уговорката, че няма да търси
цитирай
77. samvoin - разширение на Запад, а само за Азия и ...
01.01.2012 05:04
разширение на Запад, а само за Азия и на Изток е имала претенции, като претенциите и желанията им за Дарданелите, съвсем не са снети, а също България да бъде тяхна губерния.
Именно заради този негов последователен великоруски империализъм, германците гледат със скептицизъм на тази армия и не и указват особено доверие и помощ, а сред руснаците остава в масова печална неизвестност или изолация за дълго.
Също така, тази армия влиза в чести разпри и недоверия с германци по места, заради тяхната първоначална помощ за украинските милиции, а РОНА разглежда Украйна като потенциална руска земя и претендира и за територии до Полша, не само за пълен руски суверенитет, влияние и никаква германска окупация там.
Най - значимия акт на РОНА е завземането на Локотска област и създаване на бастион срещу Сталин там, на доброволчески корпус към Вафен СС и на партизански чети около областта.
Власов обаче, макар и бивш болшевик си остава на великоруски позиции, а белогвардейците вече чувствително са ги "смекчили".
Края на РОНА, разбира се е печален...
Що се отнася до религията на Хитлер, да - формално той е кръстен и е католик, в близко отношение е с някои католически кръгове, но всъщност той е криптовотанист, което разбира се не значи антихрист, както пропагандата го определя.
Участието му в католически служения е демагогия пред народа, но не е атеист или сатанист, нито враг на Християнството.
Все пак, в тесен кръг Хитлер казва, че предпочита Будизма и Исляма пред Християнството, като по - нетърпими религии и близки до германските езически разбирания за пренасяне на жертва и мъченичество на война - загинал в бой.
Така че, не си съвсем прав и тук за Хитлер.
цитирай
78. samvoin - И яко си се вживял гледам във филма ...
01.01.2012 05:09
И яко си се вживял гледам във филма "ляво и дясно", а не НАЦИОНАЛНО и национално - нихилистично...
А относно фундаменталните разлики между болшевизъм и национал - социализъм, пък било и национал - болшевизъм от едната страна, да - за това си в голяма степен прав.
Аз вече се спрях на основните фундаментални разлики между двете, в полза на втория тоталитарен модел и все пак, няма "особен вкус" меко казано - към тоталитаризми и култове към личността, номенклатури, политически тайни полиции, независимо дали действащи с еднакво пъклени и жестоки методи и прочие.
За жалост, в един такъв режим - както стана и за наше дълбоко съжаление И при Хитлер, към чиято стопанска и социална политика и аз имам доста сериозни симпатии, често пъти експерта отстъпва на "партийния другар", който понякога е натегач и хамелеон, но той според "Партията - майка и великия вожд" е "винаги прав", примерно пред един велик генерал, голям патриот и човек награждаван с всички видове ордени, доказал своите качества и храброст.
И Хитлер за жалост - главозамаял се, взе да се вслушва повече в такива, отколкото в своята плеяда блестящи офицери.
Сталин тук излезе по - хитър, макар и после да ги изпрати в забрава, а някои директно да ги изтреба, като му станаха ненужни...
Разбира се, не е зле да се изтъкнат и предимствата които има национал социализма и пред фашизма, както и фундаменталните разлики между двете, за да не ги бъркаме.
цитирай
79. samvoin - Има една страхотна книга, написана ...
01.01.2012 05:17
dimenzed написа:
Има една страхотна книга, написана от самия проф. Александър Цанков - "Трите стопански системи: капитализъм, комунизъм и национал-социализъм". В нея са описани много подробно и човек щом я прочете, веднага осъзнава гения на Национал-социализма и Хитлер.
Ти сигурен ли си, че Александър Цанков е бил национал - социалист и поддръжник на Хитлер или тва си го чел именно в комунистическите учебници, както и че бил "фашист" и прочие?
Ами вестника на първия баш национал - социалист у нас, за съжаление сляп подражател на ГНСРП - доктор Христо Кунчев и самия той в него - ветник "Атака", не е зле да ги прочетеш какво казват за Цанков.
Те говорят съвсем друго, а отначало Кунчев е припознат като национал - социалист от германското посолство, от което директно получава пари.
Съвсем друга тема е да проследим по - късната биография на Кунчев и особено интересния му развой след 1944 - а година, като лекар в лагера Белене, но това е друга тема...
Въпроса ми беше, да прочетеш "ласкавите слова" които Кунчев казва за Цанков, в които мисля, че има логика.
И още един слабо известен факт - режима на Цанков, налага макар и по - леки РЕПРЕСИИ И СРЕЩУ ФАШИСТКИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ, като "Родна защита" - които едва прохождат, забранени са им шествия, вестници, листовки, а също са арестувани техни представители, като някои и изчезват безследно.
"Национал социализма" на Цанков, се потвърждават и от "Дневника" на професор Богдан Филов и разговорите които той води като опозиционер с него, като заявява, че той е против Тристранния пакт и нашето влизане там, дори да има шанс да се върнат нашите територии, но го било и страх да не последваме Полша - респективно за "собствената кожа", така да се каже, та за това накрая се натяга на немците, понеже в СССР не е уверен, а запада е твърде далеч от Балканите още.
Още повече, дали знаеш, че Цанков е бил масон и също колко ли цанковиста можеш да ми посочиш - жертва на масовите репресии след 9 септември, "осъдени" от "народния съд" или избити
цитирай
80. samvoin - Що за "национал - социализ...
01.01.2012 05:27
Що за "национал - социализъм" е изповядвал Цанков, като един от инициаторите на кампанията срещу депортацията на евреи от България?
Като един от челните подписали се срещу този акт и сред инициаторите на демонстрациите за тяхното така наречено спасение (Не умаловажавам разбира се, смелостта на хората които са правили това, те така са виждали в онзи момент защитата на нашата национална чест и суверенитет, докато днес например - "националисти" в България ръкопляскат на ционския шут и сифилистик Никола Саркози, че унижава и мачка български граждани, българската нация и нейната част която за разлика от евреите, НИКОГА не е била част от чужда пета колона! Вместо да беше обсипано с яйца, фекалии и какво ли не още на другия ден посолството на Франция и да се обяви пълен бойкот на френски стоки! Странно разбиране за "национализъм" имаме днес...)?
Ха сега да те вида, колко знаеш по този въпрос?
Сега се надявам да ми разкажеш и кой е Никола Гешев, а също и къде, кога и как умира, от каква смърт?...
Виждам, че яко си се вързал, че Цанков бил "национал - социалист, фашист" и прочие, като оставим настрана многото фундаментални разлики между двете...
Остави на страна какво е писал и как се казвало движението му, нямащо нищо общо със същността и целите, а отделен е въпроса за дела на вината на Цанков, в до голяма степен избежното братоубийствено кръвопролитие в началото на 20 - е години на миналия век.
И Сидеров казваше и заблуди много хора, че и истински националисти, че бил "националист" - при това и "краен", ама?...
Вероятно не знаеш и за уклоните на Сергей Румянцев и БЗНС по времето на Стамболийски, към Бенито Мусолини и италианския фашизъм?
Ми как ще знаеш?
Иначе, за повечето останали неща - да, имаш в голяма степен право...
За национал - болшевизма и аз имам сходно мислене.
У нас той има единични прояви, предимно сред представители на "Нова зора" и на 23 септември - организация в която зная и идеалисти, но силно заблудени.
За жалост обаче, напъните у нас остават твърде
цитирай
81. samvoin - пародийни, за да се появи такъв с...
01.01.2012 05:28
пародийни, за да се появи такъв сериозен субект в националистическото ни пространство.
Повече, отколкото и тези на "фашистващите" пофражатели на Мусолини - от 20 - е и 30 - е години на миналия век, които остават един файтон хора, макар и все пак да създават няколко ясно обособени такив организации, които не можем да ги сбъркаме с останалите националисти.
цитирай
82. samvoin - Макар че аз мисля, фашистка фракция ...
01.01.2012 05:29
Макар че аз мисля, фашистка фракция има и в легионите, сред младежката организация, която мисля в последствие се отцепва от тях...
цитирай
83. dimenzed - Samvoin
01.01.2012 07:49
За Цанков и неговата политическа ориентация, не съм сигурен и не знам, но е добре да прочетеш неговата книга преди да бързаш с изказванията и заключенията. Дадох я само като пример за коренните разлики между национал-социализма и комунизма, понеже съм я чел и знам, че в нея той подробно ги описва.
цитирай
84. raders - Регистриран съм и коментирам ка...
01.01.2012 13:28
анонимен написа:
Регистриран съм и коментирам каторегистриран. Не е в мен вината, че не изписват името ми!



Ти направо разби врага с прашка с тези твои "юдеомасони". Толкова си смешен, колкото не можеш да си представиш. Излиза, според непогрешимата ти логика, че онези от Уолтстрийт "юдеомасони" са върли комунисти и ще разсипят като нищо частната собственост. Ами то човек преди да издрънка някоя глупост, първо трябва да поразмисли /ако има с какво/.
цитирай
85. анонимен - brasidas
01.01.2012 16:04
http://antipropaganda.comxa.com/Stalin1.html
цитирай
86. lambo - Ето истината за Голодомора
01.01.2012 18:28
http://lambo.blog.bg/politika/2007/11/24/75-godini-ot-golodomora-v-ukraina-1932-33-g.136397
цитирай
87. raders - http://lambo. blog. bg/politi...
01.01.2012 18:55
lambo написа:
http://lambo.blog.bg/politika/2007/11/24/75-godini-ot-golodomora-v-ukraina-1932-33-g.136397


Тази истина за този "голодамор" е по-жестока, отколкото съм си мислил. Статията е абсолютно показателна, само този елемент за някакви си "юдохазари" звучи някак идиотски. Пич, това не са никакви юдохазари. Това са си обикновени комунисти като всички комунисти по света.
цитирай
88. samvoin - За Цанков и неговата политическа ...
01.01.2012 20:48
dimenzed написа:
За Цанков и неговата политическа ориентация, не съм сигурен и не знам, но е добре да прочетеш неговата книга преди да бързаш с изказванията и заключенията. Дадох я само като пример за коренните разлики между национал-социализма и комунизма, понеже съм я чел и знам, че в нея той подробно ги описва.
Не съм я срещал тази книга.
Мисля, че и другаде съм я мяркал като заглавие.
А иначе, на мен са ми пределно ясни разликите.
Макар, че нито съм комунист, нито национал - болшевик, нито фашист, нито хитлерист...
Аз съм само и единствено БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛИСТ и България за мен стои над всичко!
Не искам да подражаваме сляпо на никакви чужди модели и то за добро или зло - изживели вече своето време.

цитирай
89. samvoin - Регистриран съм и коментирам ка...
01.01.2012 21:01
raders написа:
анонимен написа:
Регистриран съм и коментирам каторегистриран. Не е в мен вината, че не изписват името ми!



Ти направо разби врага с прашка с тези твои "юдеомасони". Толкова си смешен, колкото не можеш да си представиш. Излиза, според непогрешимата ти логика, че онези от Уолтстрийт "юдеомасони" са върли комунисти и ще разсипят като нищо частната собственост. Ами то човек преди да издрънка някоя глупост, първо трябва да поразмисли /ако има с какво/.
Вземи та прочети "Протоколите на ционските мъдреци" и писмата между Албърт Пайк и Адам Вайсхаупт, така ще разбереш защо някъде се посегнало на частната собственост, а някъде - не.
То някъде се посегна и на монархиите и главите на монарсите хвръкнаха, но защо в Англия не се посегна и нямаше "революции"?
Погледни имената извършили Болшевишката "революция", а също презимето на майката на Ленин и проучи отношението на ционистките организации в Русия към нея, по онова време и на чия страна са били, а също отношението на руските царе към талмудизираните хазари - станали "евреи".
Така ще ти се изясни всичко.
А и в САЩ като "не посегнали на частната собственост", да не смяташ, че народа е толкова щастлив и то в момента, колкото още битува у нас мнението?
Защо се появиха акции като тази "Окупирай Уолстриит"?
Защо в сума ти щати са се барикадирали въоръжени и плашат с бунтове, тъй като масово имат съдебни решения за конфискация на движими и недвижимо умищество, тъй като са затънали в кредити които и там не могат да погасяват?
Знаеш ли с колко е нарастнало нивото на безработица?
А колко имат своя частна собственост и колко са жертва на банките и живеят на кредит?
Да, доходите им са много по - високи от нашите и има много повече работа, но и много повече престъпност, бедстващо население, расови, етнически и вътрешнонационални вражди и проблеми, а и верски.
Колко процента са евреите от администрацията там, а колко от населението на страната?
Защо точно английския е официален, не се ли биха за освобожден
цитирай
90. samvoin - ие от Англия? Сгромолясването на ...
01.01.2012 21:04
ие от Англия?
Сгромолясването на САЩ, ще е много по - страшно от това на Руската империя, СССР, Югославия и останалите империи, бъдете сигурни в това!
И капитализма ще последва комунизма, между които две идеи и системи никога не е имало реална борба.
Тези две явления, излизат от една канцелария и център, просто за различните полукълба, плана беше различен...
цитирай
91. dimenzed - За Цанков и неговата политическа ...
01.01.2012 23:39
samvoin написа:
dimenzed написа:
За Цанков и неговата политическа ориентация, не съм сигурен и не знам, но е добре да прочетеш неговата книга преди да бързаш с изказванията и заключенията. Дадох я само като пример за коренните разлики между национал-социализма и комунизма, понеже съм я чел и знам, че в нея той подробно ги описва.
Не съм я срещал тази книга.
Мисля, че и другаде съм я мяркал като заглавие.
А иначе, на мен са ми пределно ясни разликите.
Макар, че нито съм комунист, нито национал - болшевик, нито фашист, нито хитлерист...
Аз съм само и единствено БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛИСТ и България за мен стои над всичко!
Не искам да подражаваме сляпо на никакви чужди модели и то за добро или зло - изживели вече своето време.



Така е, но ето защо трбява добре да познаваме историята, за да можем да ги разберем и опознаем, преди да бързаме с изкаванията, за да е ясно от кой България е видяла добро и от кой зло, понеже нищо поднесено ни от т.н. "победители" не отговаря на фактите, и историческата действителност.
цитирай
92. samvoin - За Цанков и неговата политическа ...
02.01.2012 02:49
dimenzed написа:
samvoin написа:
dimenzed написа:
За Цанков и неговата политическа ориентация, не съм сигурен и не знам, но е добре да прочетеш неговата книга преди да бързаш с изказванията и заключенията. Дадох я само като пример за коренните разлики между национал-социализма и комунизма, понеже съм я чел и знам, че в нея той подробно ги описва.
Не съм я срещал тази книга.
Мисля, че и другаде съм я мяркал като заглавие.
А иначе, на мен са ми пределно ясни разликите.
Макар, че нито съм комунист, нито национал - болшевик, нито фашист, нито хитлерист...
Аз съм само и единствено БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛИСТ и България за мен стои над всичко!
Не искам да подражаваме сляпо на никакви чужди модели и то за добро или зло - изживели вече своето време.



Така е, но ето защо трбява добре да познаваме историята, за да можем да ги разберем и опознаем, преди да бързаме с изкаванията, за да е ясно от кой България е видяла добро и от кой зло, понеже нищо поднесено ни от т.н. "победители" не отговаря на фактите, и историческата действителност.
Разбира се.
Аз лично си мисля, че България в общи линии е видяла толкова добро от Александър Цанков, колкото и от комунистите.
Не може някой който е избивал българи и е предизвиквал касапници между тях, подпомаган от чужди сили и тайни общества, да говорим, че е довел България до благоденствие, а нацията до обединение, граждански мир и социална сигурност и равновесие, а също и който е делял нацията на класи, съсловия, религии, региони, цензове, партизански вражди и така нататък.
Такъв за мен, не може да е националист, българин и патриот!
Да, наистина историята ни е фалшифицирана многократно от победители, велики сили, външни господари, тайни и подмолни общества и чужди пети колони, чуждофилията и чуждопоклонничеството ни и също създадените у нацията ни комплекси за малоценност и нихилизъм.
За жалост, трябва да признаем, че тези процеси датират доста преди комунистите.
Първо, историята ни се фалшифицира чрез насилственото византий
цитирай
93. samvoin - ско псевдо-"покръстване...
02.01.2012 03:02
ско псевдо-"покръстване", когато е първото значимо обезкървяване и изтребване на нашия елит, а България и Короната ни - обсебена от византийски, римски и вражески шпиони и пета колона.
Така и постепенно започват поселенията на еврейските богоборчески сили.
Монархическият институт и традиции, престават да са сакралния стожер на нацията ни, а народа ни и аристокрацията ни - разединени.
Посява се семето на раздора, на тайните общества и на верското, класово и съсловно делене.

Второ, стигна се до два века византийски погром, идването на власт на сина на еврейката Сара и пълния упадък на Второто Българско Царство, след като то устоя на византийския погром и опит за заличаването ни.

Трето, България падна под петвековен културен, физически и какъв ли не натиск, но не само и толкова турски - колкото се твърди, а еврейски - икономически, фанариотски - културен, ватикански - в сянка и англосаксонски - военен и технически!
Това няма разбира се да го научим в учебниците по история - кой именно беше заинтересования от прословутите пет века у нас?! От това - българите да не научат след тях нищо за своето славно минало и корени.

Четвърто, през 1878 - а година - след подарената ни "Свобода", България не тръгна по пътя на Заветите на Апостола на Свободата и целите на БРЦК и Априлското въстание и не се прероди, защото ВСИЧКИ велики сили бяха се "заинтригували", да се истреби нашия нов възможен елит, да се заличи дирята на българската аристокрация, а властта да се поеме от бивши спекуланти, предатели на Априлското въстание и Свободата и Независимостта на България, шпиони и доносници на османлиите, чужди шпиони, поклонници и възпитаници и масони, като те донесат със себе си от Запад и отровните му учения и разложения, които са далеч от българският национален естествен път и развитие!
Така се положиха основите на "измите" - консерватизъм, либерализъм, демократизъм, съсловни и класови организации, като се стигна и до комунизма накрая.
Натрапиха ни се чужди династии и чужда Конституция
цитирай
94. samvoin - Така бяха тотално предадени иде...
02.01.2012 03:20
Така бяха тотално предадени идеалите и Заветите на Апостола - "За чиста и свята Република, на всички българи"!
Историята ни още тогава се фалшифицираше, по конюактурата на великите сили и особено на поредната водеща ни за носа, по волята на управляващите "исти" и чуждофили, в повечето случаи и масони, а монархията ни - също не беше като монархия, като да речем японската или руската, там "изми" нямаше!
България стана постепенно и длъжник - кредитно - заробена от световните престъпници, първо благодарение на първия Кобург и това допълнително ни подчини и обвърза с чужди конюактури.
Санстефанска България, също многократно беше предавана, но не благодарение на нашата блестяща армия, която единствена запази консервативните традиции и напомняше за някогашните ИСТИНСКИ българи, но от чуждопоклонните ни и страхливи политици!
У нас се вкорени трайно и успешно класовото разделение и ненавист, вътрешнонационалните борби и в крайна сметка - породената от това полит-партизанщина.

Пето, за кратко се възроди почти Санстефанска България, която разбира се е далеч не е реалната етническа и национална стара България, благодарение на германското оръжие през 1941 година, но и понеже под напора на на световните и европейски събития, династията мислеща предимно за своето оцеляване - взе че даде път на подходящите хора и дипломация от патриотичната интелигиенция, а също и надпартийното мислене, като сина на убития от същата тая кобургска династия опълченец и съединист - Димитър Филов - Богдан Филов и на част от нашата националноотговорна и научна мисъл, която също се беше планирало да бъде употребена и "изядена" от времето, както и стана, но накрая с това си отиде и времето на самата Кобургска династия.
Правителството на Филов и предхождащите го правителства, се справиха блестящо на международната дипломатическа сцена, но като че ли във вътрешен план - не избраха най - добрия и подходящ модел и система, по една или друга причина.
Подобни са нещата и при Ото фон Бисмарк, в Германия.
Така
цитирай
95. samvoin - притеснителните тенденции към ...
02.01.2012 03:38
притеснителните тенденции към края не спряха, а властта не се вслуша в гласовете на остатъците от нашия истински културен, духовен и научен елит, който е биел камбаната за настъпващата криза и края на Третото Българско Царство, начело на Цар - чужденец, обграден с дворцови лакеи - небългари по дух и съзнание и чужда пета колона!
На революционния и опозиционен фронт, са се появявали добри идеи, но не и лидер който да обхване народните сърца и да ги реализира.
Така народа, само и само заради вкоренената ненавист към натрапилия му се антиконституционно и против Църквата и Православието ни Кобург, гледаше на Двореца със скептицизъм и лесно се отдаде една част от него, в търсенето на повече социална правда - на идеите на класово и регионално разделение и ненавист, а накрая и на нихилизма, интернационализма и безбожието.

Шесто, очакваната за всеки знаещ и интелигиентен човек кулминация у нас - настъпи на 9 септември с преврата, а на 10 - със съветската окупация, войната и изолацията от всички.
Така България се обезкърви наново и това беше окончателното начало на края и.
Истинския край обаче, настъпва едва днес - когато тя почти няма национален елит, мисъл и дух, вяра в Бога, морал и Духовност, когато се отдалечи нацията ни много от корените си и истинските си изконни ценности, заради половин и повече век национален нихилизъм и безбожие, псевдоморал, уж в името на "социализма", а накрая този псевдоморал се замени с липсата на всякакъв морал и на всякакви социални придобивки и вече дъното е на път да го достигнем, а също предела на своето оцеляване.
Либералния "бич", се указа в нашия случай - още по - страшен, безнравствен и нравствено и духовно убийствен и от комунистическият псевдоред и псевдоморал - заменил истинския.
В същото време, на Балканеца аз се опитах да кажа, че патриотарското превъплъщение на комунистическия режим в периода за който той говори, за мен е по - скоро демагогия.
Да не забравяме, че още Сталин каза: "Ние трябва да изтръгнем опасното оръдие
цитирай
96. samvoin - национализъм от ръцете на нашите ...
02.01.2012 03:48
национализъм от ръцете на нашите врагове и да го обърнем срещу тях!".
Цитирам по памет.
Ако Сталин обаче беше взел да имитира успешно някакви нотки на "национализъм" в своята новосъздадена СЪВЕТСКА страна, не на руски обаче и на реално съществуваща нация, а на изкуствено създадената съветска, то у нас копирането на неговия тираничен строй не доведе почти до нищо градивно, тъй като и беше наложен чрез външна окупация и тотално погазване на националното ни достойнство (Не че в Русия, "революцията" на Ленин не обслужи също техните неприятели и нашественици тогава де...).
Отхвърлилият уж Сталин - Тодор Живков, изцяло взе да се учи и да върви по тази максима, особено при втората половина от властването му, при което организира своя "династия", която опита да продължи да "царува" и след него, но волята на световните, че и кремълски господари се указа друга.
Това беше патриотарстването на Тодор Живков - "предвардваща" и "буферна" реакция, срещу силите на истинския патриотизъм и ние виждаме и до днес какъв е "патриотизма" на отломките на това патриотарстване, като "Нова зора", да кажем.
Всички патриотарствания си оставаха само на книга, дори тези срещу Запада, а основната им част бяха насочени предимно срещу епохата на Турското робство, царските времена, Турция и прочие, но за престъпленията на "славянските братя" и останалите ни съседи, беше тема - табу, а също и за изконните ни врагове.
До някъде, някакви нотки на истина се вкараха от дъщерята на Живков, за което Москва я уби, тя си повярва май, че комунизма и съветския диктат може да толерират някакъв вид патриотизъм и търсене на истината, макар в науката и миналото и.
А и тя беше станала член и последовател, на меко казано противоречивото дъновистко течение и изцяло от тази позиция се бореше за "научна революция".
Патриотарстванията на Живков, бяха само на думи, а когато някои дела - осъзнавайки правотата на национализма, пред тази на комунизма и че света никога няма да се комунизира, нито Природата се налагаха - то
цитирай
97. samvoin - Живков ги извършваше малкото си ...
02.01.2012 03:57
Живков ги извършваше малкото си патриотарски актове - крайно нескопосано, меко казано - като "възродителни процеси" и прочие, в крайно погрешната страна и насока за времето и момента, но и най - вече по крайно нескопосан начин и методи.
Единствената последица от лекия полъх на патриотарщина в края на 80-е, която беше малко положителна е това, че туркоезичното население у нас намаля, а беше взело да "набъбва" спрямо българите, заради привилегиите които му се даваха на наш гръб преди това, а също и изолационизма и лекото "разклащане" на отношенията със СССР, както и обръщане под напора на събитията и към някои правилни външнополитически решения, но твърде късно.
Ако комунизма се обърна срещу Тито и Македонизацията, то това беше само защото отношенията между Сталин и Тито се влошиха, а Тито - като верен наместник на хомосексуалиста Чърчил, играеше двойни игри и ролята на облагодетелстван буфер между двата експеримента и разделението на народите - източният болшевишки и западният либерално - капиталистически.
Не си мислете, че друго спомогна и накара комунизма и Живков в последствие, да вземат мерки и да отрекат извращенията на своя идол - Гошо Тарабата, който обаче им остана идол, като помацизация, турцизация и най - вече македонизация на българи с насилие, а също по дебългаризацията, конфедерирането изкуствено и накрая - сепарирането и обезкостяването на България, в полза на изкуствените империи и съседския нам шовинизъм.
Сталин просто се уплаши империята му да не се прецака и за това България не се дообезкости.
Днес обаче, Сорос продължава делото и укрепва старите манипулации.
Ако ще говорим за "хуманното помилване и благоволение" срещу "врагове на народа", както и спирането на масовата сеч срещу тях, тоест значителен процент от нацията ни и бившия елит, когато е почти изтребан и прогонен, то този "прогрес и еволюция" се случват не точно при Тодор Живков, а още при Вълко Червенков - през 1954 - а година, преди прословутия Априлски пленум - извършен пак под васалния
цитирай
98. samvoin - натиск на СССР, за да сме още повече ...
02.01.2012 04:09
натиск на СССР, за да сме още повече под негов контрол.
През 1954 - а година, Вълко Червенков дава амнистия на всички полит-емигранти и на всички участници в антисъветската съпротива в България, националисти отказали се от борбата и борили се в първата фаза на ВСВ, доколкото са останали живи от тях, разбира се и отменя смъртните присъди на "народния съд".
Трябва ли обаче, това да е за нас "героизъм" и "велик хуманизъм", когато доста от тези хора са "осъдени" несправедливо и без никакво престъпление пред България, нацията, народа, че даже и СССР, а просто са изпълнили своя войнски и военен дълг във войната - защитили са България?
Героизъм ли извършва след масовите разстрели на Цанков - Андрей Ляпчев, когато преразглежда много от несправедливо дадените присъди при режима на Цанков, освобождава запрещените без съд и присъда несъгласни с режима и терора, а също позволява на укрилите се и излезнали в нелегалност, за да се защитят и спасят от евентуален разстрел на "ЧРЕЗВИЧАЙКИТЕ" на режима да се завърнат по домовете си?
Нима това е "героизъм" и "велик прогрес", като си спомним и за монтираните процеси до времето на Тодор Живков и че нито едно убийство на невъоръжен човек - без съд и присъда след 9 - и, не е разследвано, разкрито и наказано?
Това го правят Червенков и Живков, само защото с лагерите и масовия терор, реваншизъм, но и чисти саморазправи от криминален и личен характер вече режима настройва срещу себе си масовата част от народа, а мизерията отблъсква даже и онази част, на която те разчитат.
Всеки започва да има и репресиран близък.
Ако не друго, то не можем да отречем "нюха" и хритростта на Живков, както и стремежа му да излезе "народния човек", като така реабилитира сред народа режима, "Партията - майка" и нейните чудовищни предателства и грехове пред него, а излезе и "добрия".
Самата БКП е пред разцепление и разпад, а националните сили са се активирали в тайни мрежи.
Не е имал друг изход, освен да "слезе сред народа", усетил се е ...
Ето защо е това "смекча
цитирай
99. samvoin - ване и разведряване" на ко...
02.01.2012 04:20
ване и разведряване" на комунизма и "народната власт", а не защото е променил толкова същността и целите си.
Имагинерното отхвърляне на ционизма и отявлените ционисти е по същите причини, а разделението ни със Запада - също мнимо и за наша сметка изцяло, просто защото конюактурата е била такава и взаимното желание на "елитите" - да държат народите в невидение, че да имат винаги и "план Б".
Така например, стоеше мита, че на Запад всичко е блестящо и народа ни да "ахне", че Запад е равно на свобода, демокрация и прогрес на 10 ноември, като приемат всяка идиотщина и извращение от там, за "велик прогрес и култура", а съвсем занемарим националната ни и изконна - пародирана от стария режим.
Живков имаше същия "усет" и демагогия, как да се "докара" пред народа, за разлика от предните спуснати комунистически диктатори от съветските самолети или канцелариите на Гешев.
Той го имаше тоя демагогски усет и похват, почти колкото младия Кобург - след падането на Фердинанд, когото народа ненавиждаше и прогони със сила, а Борис усети верния демагогски път към него, само за да оцелее малкото кобургче на власт и да не последват всички вкупом съдбата му.
И той ходеше сред народа, и той дава още повече амнистии от Живков, а също и демонстрира показна скромност - спечелвайки си имиджа на "народен цар".
Значи ли, че е "герой" и "спрял политическите репресии" в България?
Същото е и с чуждата на народа ни - "народна власт", която в още по - голяма степен и още по - брутално е натресена на народа ни, не само чрез преврат, но и чрез окупация и пълно погазване на националното му достойнство, ако в Русия все пак идва като някакво имитирано масово народно надигане и хаос, дори от самата натрапена му също тъй Кобургска династия и пишманмонархия и "Царство".
И двата субекта, почувстваха конюактурна необходимост от реабилитация и "слизане" сред народа, защото не произтичаха от него, за да замажат терора над него и истинския патриотизъм и народни сили с който се утвърждават на власт.
И двата,
цитирай
100. samvoin - опитват в даден момент да покажат ...
02.01.2012 04:38
опитват в даден момент да покажат "българска държавност", но много мнима и опит за "независимост".
За това е и живковата така наречена Конституция и референдума.
Комунизма разбира се, разбра, че не може да изпълни бързо и лесно мисията си за ликвидация на всички изконни традиции и интернационализъм, за това замени изконния народен морал, традиции и задръжки с псевдоморал - като "здравото социалистическо семейство", гражданския брак без църковен - без вяра в нещо всевишно и Духовното, но материализиран от червените чиновници и също натиска срещу разводите, като се разчиташе само на страха от тоталитарната държава и нейните санкции, дискриминация, низвергненето на "социалистическото общество" и "Партията - майка" на която трябваше да разчитаме да "коли и беси".
Това е "подобрението" на Живков, но на 10 ноември, този псевдоморал рухна заедно с тоталитаризма и структурите му, по воля на същите онези - които го създадоха, утвърдиха и доведоха тук.
За това днес обществото ни с убит Дух, няма никакъв морал и задръжки, когато няма от кого да се страхува.
Това е именно наследството от живковизма и псевдоморала, при който се мереше с "двоен аршин" честом, публична тайна беше например, че партийни величия имат метреси, че има тайно проституция и в кои хотели, но проституцията уж се преследваше ефективно, а младежите бяха проследявани дали не са без брак с момиче насаме - в някоя квартира!
Ето защо народа, след убиване вярата му във Всевишната сила - Бог, не повярва в "морала на Партията - майка".
Що се отнася до национал - болшевизма, то това е недомислие, тъй като от една страна и той почива във вътрешен план на основата на комунизма - отрицание на всякаква собственост и религията, на духовното и изконното, на вярата в Бог, а от друга страна говори за нация, национална независимост и надмощие, но на някакви нови - нетрадиционни начала и на някаква нова "нация", без Бог и Дух - нещо невъзможно, поне за нашите ширини.
Ако има някакъв реален и успешен национален болшевизъм или
цитирай
101. samvoin - нещо подобно, то това е отчасти ч...
02.01.2012 04:46
нещо подобно, то това е отчасти чухче в Северна Корея, поради простата причина, че онези географски ширини и нациите там, при условията там - могат да оцелеят само под някаква тиранична власт, а също и другата причина е, че Корея никога не е мислила да индоктринира тази идеология и вид тоталитаризъм по други земи и още повече в други региони, отдавна не мисли за никакви "световни революции" и е отхвърлила практически марксизма, а и теоретически и практически - ленинизма, сталинизма и маоизма дори, макар да е основен търговски партньор на Китай.
Също така, подхожда национално - прагматично във външнополитически план и не позволява никакъв чужд "чехъл" и васален натиск, както и се бори да стане ядрена страна и нова велика сила.
Също така, тази страна е расово и генетично хомогенна, с почти еднакви чувства и мисли на цялото население и почти етнически хомогенна, което говори за най - голяма степен на еднаквост и никаква почти степен на разнородност.
Освен това, били са под робство и окупация и почти няма почтенна собственост там.
За това и наверно колективизацията и уравновиловката не е така пагубна, но тя е достатъчно "консервативна" и абсурдна, за чужди елементи и поселения.
Също и към смешението на народа и расата с други.
Другото нещо е и различната много народопсихология, суров регион и прочие.
Националния болшевизъм там, не копира чужди модели и не иска да бъде копиран!
Освен това и там няма такъв национален въпрос, пък и дълговременната конюактура на всички околни и велики комунистически сили срещу Япония, допускаха проявата на национализъм към съседите при Северна Корея, особено в лицето на съседа и Япония.
Тук обаче, нещата са качествено други.
Съветския модел се указа пагубен за Русия, но съвсем повече за нас, тъй като България беше най - големия "отличник" от всички комунистически страни в следването му.
Никоя друга страна, не се подчини така на Кремъл във всичко и не копираше така сляпо.
Да, либерализма и "прехода" обаче, излезе в редица отношения - още
цитирай
102. samvoin - по - пагубен и смъртоносен за нац...
02.01.2012 04:57
по - пагубен и смъртоносен за нацията и държавата ни и доведе още повече до тоталния край на националната държава!
Това е, защото новородената кариеристична номенклатура, репресивни органи и прочие, гледаха да останат да крадат и се докараха на Запада - "изяждайки главата" на своя "родил" ги "Тато" и "Партията - майка", като изкопираха много услужливо, само уродливите страни на Запада и оставиха уродливите остатъци от тоталитаризма и съветския модел, което се хареса на всички околни и им осигури интернационален "комфорт" - под крилото на новите или стари "силни на деня".
Особена убийствена комбинация беше, при идването на сегашния режим - който комбинира най - уродливата смес постепенно и от двата строя, начело на бившия гавазин на "Тато" - потомък на гавази и джелати от всички режими, без особен интелект и мисъл, камо ли дух, чувства и собствено мнение или достойнство и чест!
Бившите РАБФАГ - овци и продажни и алчни партийни секретари и милиционери, избрали си пак силния господар, двойни и тройни агенти - продадени на институтите на Сорос.
Всичко това, не вещае нищо добро днес.
Малкото по - положителни неща от прехода, така наречен - беше това, че сега ние можем да търсим информация, особено след появата и на интернет.
Това, че след дълги борби - "ренесанса" в книгоиздаването, започнал в края на миналия режим още, продължи и постигна за кракто някои "кулминации", докато "хидрата" и бившата червена плутокрация - слуги на новите англо - ционски господари и Брюксел, не се задействаха и не ги "подкопаха" тези преведени или издадени у нас книги с историческа истина, по заобиколни спрямо законите и Конституцията - нарушаващи ги начини.
Свободата в организирането, свободата на словото, печата и изказа - уви, останаха само на книга!
Но бъдете сигурни, те се усетиха, че ще загубят почва под краката си - бившите комунисти, сега крупни капиталисти и са на път да ни отнемат и това завоевания, при това по волята на новия западен СССР - ЕС!
И тук ще се приемат законите -
цитирай
103. samvoin - "наморници" от ФРГ и ...
02.01.2012 05:03
"наморници" от ФРГ и Западна Европа - уж "демократичната", чрез които ще лежиш в затвора и за мнение или оспорване на даден "исторически факт" - като "холокоста"...
Вече това направи пробив и в Източна Европа - справка: Унгария, но там удари и "другарите", които се радваха на тези поправки в закона, сложили край на всякакъв плурализъм в мненията!
Трябваше да стане поне малко "популярна" пред народа тая поправка на закона - наморник с антикомунистическите текстове.
Това идва и у нас!
На Запад, само Испания вдъхна лека надежда, чиито институции явно работат и защитиха извоювания плурализъм след Франко, а странния факт е, че бившите франкисти излезнаха най - "холокостващи", които някога са вземали властта с подкрепа на Хитлер, пък сега така наречено ляво правителство отменя тези "наморници".
Да не говорим, че голям късен съюзник на Израел и ционистите е именно Франко!
Виждате, че нещата съвсем не са прости, за да ги делим на "ляво и дясно".
Не забравяйте, че във Франция бивш социалист, ляво ориентиран и истински борец срещу Хитлер опроверга пръв измамата "холокост".
Не забравяйте, че в Италия фашизма е позволен, но не и отрицанието на "холокоста", а част от фашистите се сближиха с Израел.
Нещата не са като едно време.
У нас всеки плурализъм си отива, а властващата престъпна банда обзема изцяло за лошо всички сектори, повече от предишните властвали банди след 10 ноември 1989 - а година и е на път да върне само уродливите страни, от преди тази дата.
цитирай
104. balkanec - samvoin - за Тодор Живков
02.01.2012 07:36
Сега като се почне - защо Тодор Живков не направил още и това и онова. Изобщо не се взимат предвид УСЛОВИЯТА на времето: Сякаш е управлявал в някакъв идеален вакуум извън времето и пространството.
А беше в тежък период на Студена война и трябваше да се лавира между два световни лагера. Студената война не беше метафора за благозвучие и се водеше яростно през цялото време - тя и още се води...
Югославия играеше независимо и даже стана лидер на Третия свят - на необвързаните държави - и после й отмъстиха жестоко - и тепърва ще й отмъщават сега след като дойде СДС-то и там..
Сега Кадафи взе да играе със Запада и взеха да го потупват по рамото точно преди да му наточат ножа... До последно се говореше за "разведряване на отношенията с Либия".

Едва ли в ония условия някой можеше да се справи по-добре и да изстиска максимума за страната, както направи Живков.

Същото и за полит-затворниците - не се знаеше кой го раздава недоволен на своя глава и кой е под давление на ЦРУ. А че ЦРУ вербуваше хора непрекъснато и се чудеше каква мизерия да направи е глупаво да се отрича.
цитирай
105. samvoin - И това с ЦРУ през комунизма и Живков, ...
02.01.2012 08:13
И това с ЦРУ през комунизма и Живков, не е било само при Живков!
Те винаги са воювали с България, по всяко време, просто днес няма и подобие на държава!
Но нима националистите и хора като Илия Минев, са "агенти на ЦРУ", а също и патриоти били опозиция и на режимите от преди 1944-а?
Нима у нас е имало някога истински национализъм на власт?
НЕ!
И в България имаше нарушени и мачкани човешки права на патриоти, които не искаха нито ботуша на СССР, нито западния сифилис!
Доста такива бяха мачкани, бяха и при Борис, но преди 1989-а - повече!
Мачкани са и днес!
Повечето са обезверени...
Ако бяха агенти на ЦРУ, те нямаше да са в затвора, а може би разменени или щяха да разкажат и да са мъртви.
Колко агенти на ЦРУ и англичаните, знаеш да са истински наказани - преди 1989-а година?
Ще отречеш ли, че до нескопосания "възродителен процес" - турците имаха привилегии за наша сметка, а всяка критика против евреите и лъжите им, можеше както и днес - да те заклейми като "антисемит", макар повечето от тях да не са въобще семити, а истинските АНТИСЕМИТИ и че "холокоста" - нито можеше да се отрече, нито да се чете книга в отрицанието му?
Ще отречеш ли, че българи бяха мачкани заради вярата си в Бог - първо християни, после мюсюлмани и то много преди "възродителния" спрямо турците, за който нон - стоп се реве?
А факта, че ромското население беше сегрегирано, за разлика от турското и еврейското, на които ако не се даваха привилегии над нас и бяха тикани да живеят в гета, нямаше ли да са много под нивото на ромското население днес?
Кой създаде институцията - видяна от Запага "гето" в България и колко цигани имаше във власт и администрация?
Щото за евреи и турци - за наша сметка, мога да ти посоча доста...;)
Защо както и сега, ни набиваха денонощно "еврейските страдания" ВСВ, "братските - славянски страдания", а за българските нямаше и дума и не се знаеше нищо, особено в съседство от нас, че въобще има българи?
цитирай
106. samvoin - Тито и Югославия, както и Кралска ...
02.01.2012 08:14
Тито и Югославия, както и Кралска Югославия бяха привилегировани и поддържани от Запада срещу НАС!
За това беше това благополучие, а когато враговете ни постигнаха целите на обезбългаряването в съседните отнети ни територии и в тази България, просто сърбите станаха ненужни и ни последваха...
цитирай
107. samvoin - А и зададох конкретен въпрос и на...
02.01.2012 08:16
А и зададох конкретен въпрос и наравих определено сравнение с пример.
И други управници са управлявали в още по - трудни за света времена, ама тях не оправдаваш така с грешките им, струва ми се?
цитирай
108. samvoin - Че нима това за политзатворниците, ...
02.01.2012 08:39
Че нима това за политзатворниците, не важи в поне същата сила и за преди 1944-а година?
Някой може да каже, че всички комунисти и земеделци, са били съветски, английски и американски шпиони...
Имало е и тогава такива, които заради чужди страни са искали да ни тровят водата, да убиват невинни българи и са подкрепяли мините - играчки и писалките - бомби за нашите деца!
Не ги е било еня от партизанщина, за избиваните българи в съседство от нас.
Унищожавали са за пари стопанството и икономиката ни, убивали са мирни граждани!
Както не оправдавам такива от преди 1989, от днес, така и от преди 1944-а!
Позициите ми са принципни!
цитирай
109. samvoin - А и аз не отрекох, че сега е ПО - ЗЛЕ ...
02.01.2012 08:57
А и аз не отрекох, че сега е ПО - ЗЛЕ ОТВСЯКОГА!
Дори често съм казвал и от така нареченото Турско, но това е друга тема...
Не значи, че през дадения период е било всичко "супер"...
Казах днес, единствено кое е все още по - положителното от преди 1989-а година - извоювано именно от политзатворниците - националисти и истински демократи, чрез техните очернени години и гладни стачки, но и това са на път да ни го отнемат бандата на Боко Тиквата и неговите брюкселски господари - хомосексуалисти изцяло!
Тогава, наистина за жалост ще станеш абсолютно прав и времето на Тодор Живков ще ни се вижда "пълен Рай", под властта на неговия и кобургския едновременно гавазин и джелатин, а и бивша мутра и уличен бандит!
Няма да обиждам пожарникарите, щото тоя надали е бил некога и истински такъв, съдейки по "смелостта" и "интелекта" му...
цитирай
110. анонимен - Лаик
06.01.2012 13:14
Предметът на спора е в основата си политически. Тук можем ясно да видим влиянието на половин век мощна и ефикасна държавна социалистическа антикапиталистическа и антимонархическа пропаганда. Тя продължава и сега, като охотно ползва демокрацията и свободата на словото, без страх от репресии, лагери и т.н.
Престъпленията на комунистическите режими са факт, който не се отрича, дори от техните политически наследници сега.
Авторът на статията има право да подозира,че може има преувеличения или изопачаване на историческите факти в сегашната антикомунистическа прпаганда. Както и тези, които спорят с него могат да си позволят да подозират в същото цялата световна комунистическа и антифашистка пропаганда от края на Втората световна война досега.
И ако приемем, че има два лагера , като има така ясно очертани противоположни мнения, ние тука сме, така да се каже любители, нека да не си губим времето - и в двата лагера има достатъчно историци, които могат да изнамерят факти, свободни от пропаганда, за да защитят политическите си виждания, а и да помогнат на нас, лаиците да се ориентираме . Това все някога ще стане, защото такива спорове се решават най добре от историята.

Ако говорим за престъпления на комунизма, който беше завзел властта в голяма част от земното кълбо, най- главното не е погазването на политическите права на хората, а фактическото им поробване чрез налагането на краен социализъм - отнемането на правото на частна собсгвеност и стопанска дейност в името на уж светло бъдеще в целия свят. Като последица ние станахме много бедни и има още много да драпаме докато заживеем като онези, който пъшкаха под гнета на гадния - еврейски, или не, капитализъм - като гърците, например. Социализмът, толкова обичан заради щедрите обещания за лек живот и привилегии, за сто години успя да съсипе богатата Русия. Сега е на път да съсипе и Европа. Слава богу капитализмът - естествения и изпитан път към благоденствие се връща и там, където беше отхвърлян най-много, знаем ефекта.
цитирай
111. анонимен - "Ционизмът е идея абсолютно ...
05.04.2012 01:50
"Ционизмът е идея абсолютно измамна и реакционна в своята същност" - В. И. Ленин
цитирай
112. анонимен - “Да разгледаме действителния, ...
05.04.2012 02:02
“Да разгледаме действителния, земния евреин – не религиозния евреин, както Бауер – а обикновения евреин. Нека не търсим тайната на евреите в тяхната религия, а да потърсим тайната на религията им в истинския евреин. Каква е светската основа на юдеизма? …Практическа нужда, личен интерес. Каква е светската религия на евреина? Пазарлъкът. Кой е светският му бог? Парите. Много добре! Еманципацията на търгашеството и парите, а следователно и на практическото, действително еврейство, ще бъде еманципацията на нашето време… в края на краищата, еманципацията на евреите е еманципация на човечеството от еврейството.”

Карл Маркс- "За еврейския въпрос" 1844
цитирай
113. анонимен - Антисемит ли е бил "бащата на ...
05.04.2012 02:05
Антисемит ли е бил "бащата на комунизма" Карл Маркс ?

Не е случаен фактът, че първите две сериозни марксови есета са били посветени именно на така визирания „еврейски проблем”. Впрочем, никак не е случаен и фактът, че всичките привърженици на Карл Маркс и на марксизма са, в една или друга степен, повече или по-малко, формирани и настроени именно като антисемити.

Любопитно е, че когато през 1843 г. Бруно Бауер публикувал своете есе, в което приканвал евреите да се отрекат напълно от юдаизма, Карл Маркс побързал ентусиазирано да се присъедини към идеята, която изцяло одобрявал, като не бил съгласен само с предложения от Бауер „Изход”. Така: докато Бауер смятал, че антисоциалната природа на еврейството е основана върху религията и поради това тя може да бъде отстранена чрез изтръгване на евреите от техната вяра; то Карл Маркс е обосновал тезата, че същинските причини за „еврейското зло“ са основани върху тяхната обществено-икономическа същност и позиция, че навсякъде по света еврейството е символ на меркантилизъм, че „фактическият земен бог” на еврейството са именно парите, който именно бог именно евреите, макар и бавно и постепенно, са били наложили като бог на цялото общество; и че именно заради този „Израилев бог” в целия свят хората фактически са десакрализирали и обезценили всичките свои светини, като са ги превърнали в търговска стока. Според Карл Маркс именно евреите са виновни и отговорни за тоталната поквара, обхванала не само християнския свят, но и превърнала целия свят в една голяма борса, в която политическата власт не е нищо друго, освен действуващ от името на парите „пълномощник”. И че, следователно, „Изходът” от това състояние на нещата трябва да бъде икономически, а не религиозен; и че за да се направи еврейството невъзможно, е необходимо да бъдат унищожени парите като негови същински предпоставки, след което от самосебе си ще отпадне не само еврейската религия, но и християнството като изопачена версия на еврейството.
цитирай
114. анонимен - Всичко е геополитика
05.04.2012 02:36
Болшевизмът никога не е бил "еврейска доктрина". Това е пропагандно клише, използвано от висшите партийни величия на Третия Райх, за да бъде оправдано нападението над Русия през 1941-ва. Под лозунга "борба против еврейския болшевизъм", Хитлер изпълнявал своя план за "Жизненото пространство", като целта е била изненадващо подобна на целта на съвременните западни "демокрации", начело със САЩ, в отношението им към Русия.

Защо стигам до този извод ли? Погледни ето този линк:

http://geopolitica.eu/spisanie-geopolitika-broi-1-2004/27-kontseptsiyata-za-zhiznenoto-prostranstvo-v-geopolitikata-na-natsistka-germaniya

Безпристрастно написан е и дава отговори на много въпроси...

По своята същност болшевизмът няма как да е юдейски, понеже като идеология той отрича религиозното мислене. А именно религиозното мислене (по специално в неговия юдейски вариант) е в основата на капитализма. Но това е също много дълга тема, която ще дискутирам друг път.

Известен факт е, че един от водачите на Октомврийската революция- Лев Троцки е бил с еврейски произход. При все, че е бил атеист обаче, между него и Ленин отрано се появява едно ключово противоречие и то е геополитическо. Докато Троцки е теглил заеми от АМЕРИКАНСКИ банки и е разчитал на АМЕРИКАНСКА помощ, то Ленин, още в началото на своята политическа кариера е установявал тесни контакти с ГЕРМАНСКИ консервативни кръгове (поради което, често се говори за него, че бил "германски агент"). Т.е., докато Троцки търси приятели отвъд Океана и разпространение на революцията в цял свят, то Ленин търси такива на КОНТИНЕНТА, в Германия (Сам Ленин никога не е крил, че е германофил). Така лесно могат да се открият двете основни геостратегически линии в развитието на Болшевишката партия- едната АТЛАНТИЧЕСКАТА (около атлантистът Троцки), другата ЕВРАЗИЙСКАТА (около Ленин). Малко преди смъртта си Ленин оставя завещание, насочено против издигането на Сталин в партията, опасявайки се от неговите личностни качества. Сталин обаче се утвърждава като
цитирай
115. анонимен - Сталин обаче се утвърждава като ...
05.04.2012 03:03
Сталин обаче се утвърждава като дори още по твърд евразиец и се погрижва за в бъдеще това да остане основната партийна линия в геополитиката, което пък поставя Троцки в пълна изолация. Последният, след като изпада в немилост, накрая емигрира в Мексико, където бива убит от Сталинов агент.

Затова и днес в Германия съществуват така наречените Националболшевики, които ратуват за скъсването с "евро-атлантическата идея" и присъединяване към евентуален бъдещ Евразийски съюз, който наскоро беше прокламиран от Путин (възрждане на евразийството, след провала на евро-атлантическите "ценности" при Елцин). Някога дори една от групите, образували Германската работническа националсоциалистическа партия, носила името "Националболшевишка партия".

Колкото и да се плюе по Сталин и да се изкарва едва ли не най-големия злодей, бродил някога по Земята, той е притежавал някои безспорни човешки качества- освен, че е притежавал несъмнена интелигентност е бил и отличен познавач на човешката природа и психология. Затова е бил склонен да вярва на уверенията на Хитлер през 41-ва, малко преди нападението, погрешно мислейки си, че си има работа с ГЕРМАНЕЦ (а не с беден австрийски евреин, страдащ от комплекси, задето е евреин).

И да, Хитлер е бил евреин ! От същото котило от което са и днешните Вашингтонски елити, управляващи финансовата система. В този смисъл, Хитлер опитал да изпълни един чисто ЕВРО-АТЛАНТИЧЕСКИ план, както става ясно от линка, който съм дал по-горе, а именно, установяване на контрол върху необятните ресурси, намиращи се на територията на ХАРТЛАНДА- Урал и Сибир. Действията му в навечерието на нападението срещу СССР поразително напомнят политиката на съвременните западни правителства за разполагане на войски и противоракетни щитове в близост до западните руски граници.

Ето още един интересен линк по тая тема: http://gindev.blog.bg/drugi/2012/01/30/stalin-i-hitler.892461

Никак не е случайно, че днешните нео-нацисти в Германия МРАЗЯТ Хитлер,
цитирай
116. анонимен - Никак не е случайно, че днешните ...
05.04.2012 03:27
Никак не е случайно, че днешните нео-нацисти в Германия мразят Хитлер, твърдейки, че той е извратил техните идеали и е донесъл само позор за Германия през ВСВ. Вместо това, те припознават като действителен водач на националсоциалистическата партия Грегор Щрасер, чието крило в партията е било за съюз с Русия против Запада. Но той е ликвидиран от Хитлер по време на "Нощта на дългите ножове". Освен това те обвиняват Хитлер, задето така и не изпълнил социалната програма, залегнала в "25-те точки" на нацистката партия. А че Хитлер не е изпълнил социалната програма, предвидена още при учредяването на нацистката партия, е известен факт. Т.е. "националсоциализъм" или какъвто и да било "национален социализъм" на практика никога не е бил привеждан в действие. А факт, който често се премълчава е, че една от основните причини NSDAP да спечели изборите през 33-та е антикапиталистическите настроения у много германци. Основната цел на самия Хитлер никога не е била изграждането на какъвто и да било социализъм (той много хитро е използвал "социалистическата карта" и отделни антикапиталистически изказвания през 20-те, само за да печели последователи), а само и единствено заграбване на териториите и ресурсите намиращи се на Изток, т.е същото като тази паразитна англосаксонско-юдейска клика, считаща себе си за по-висша раса от всички останали, "богоизбран народ" и т.н., която стои зад северно-атлантическата доктрина. Има логика, нали?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: balkanec
Категория: Новини
Прочетен: 2621380
Постинги: 137
Коментари: 1647
Гласове: 3143
Архив