Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.08.2011 15:33 - БОБ МАТЮС - ГЕРОЙ НА АМЕРИКАНСКАТА СЪПРОТИВА (1953-1984)
Автор: balkanec Категория: Политика   
Прочетен: 6458 Коментари: 6 Гласове:
12

Последна промяна: 20.08.2011 19:15

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

"Робърт Матюс загина в битка продължила над 24 часа, под дъжд от куршуми, заобиколен от над 75 федерални агенти на остров Уидби през декември 1984 г. Най-сетне федералните копои подпалиха с хеликоптер хижата в която се укриваше и изгориха Боб Матюс жив, с оръжие в ръка."

http://www.freetheorder.org/RJMlastletter.html


Така започва историята за един от най-известните съвременни американски революционери.

image


В самото сърце на световната ционистка власт води своята борба американската съпротива и дава немалко жертви, лидерите й са хвърляни по затворите, но последователите им са хиляди.

Боб Матюс е водач на американската организация "The Order", която започва революционна борба срещу ционисткото управление на САЩ.


Живот

Боб Матюс е роден в Марфа в Тексас - най-малкия си в семейсто с три деца. Баща му е шотландец, кмет на родния му град и ръководител на местната методистка общност.
Семейството се премества във Финикс, Аризона и там Боб се включва в "Синове на свободата" - революционна организация, създадена още през 18 в., бореща се за самоопределение на северноамериканските колонии. Когато Боб влиза в нея, тя се състои от 30 бойци. Както и много други народни милиции, организацията  отказва да плаща данъци на Федералната власт и скоро Боб е арестуван и осъден на 6 месеца условно.
През 1974 г. се заселва в най-северозападния щат - Вашингтон, в град Металин Фолс - там заедно с баща си купува 60 акра гора и строят къща. Боб се жени, има две деца от две различни жени.

image
Боб Матюс със сина си

Чете много. У него съзрява план за основаване на "Бял американски бастион" в северозападното крайбрежие на САЩ.
През 1983 г. той представя своя план на конгрес на Националния Алианс - най-голямата организация и авангарда на съпротивата в САЩ - и е посрещнат с бурни овации от делегатите.


THE ORDER


image

През септември 1983 г. във фермата на Боб Матюс в Металин Фолз той заедно с Дейвид Лейн и още осем души основават организацията "The Order" известна и като "Братството на мълчанието".
Тяхна цел е създаване на Бял бастион в Северозапада и борба срещу ЗОГ - Zionist Occupation Government (Ционисткото окупационно правителство).


image


Революционерите започват въоръжени акции за набавяне на средства. Една от тях - експроприиране на 3 800 000 долара от инкасаторска кола, извършено от 12 бойци на Боб Матюс, е и най-големия обир на бронирана кола в САЩ. С парите революционерите се снабдяват с коли и оръжие и ги раздават на по-малки организации, някои от които продължават да действат с тези пари и години по-късно.
"Орденът" купува земи в Айдахо и Мисури и създава тренировъчни лагери за обучение на бойци в партизанска война.

Месеци наред организацията провежда въоръжени акции и разиграва американските служби. Подмога и по-малки организации, със същите цели.
Преследвана е официално за убийството на еврейски радиоводещ, който получава заплахи, заради провокациите си - нагли изказвания и обиди към белите американци. Но това обвинение така и никога не е доказано от властите. Другото обвинение - за екзекуция на предател в организацията - също остава недоказано.

В една от експроприациите през юли Боб Матюс изгубва пистолета си и така ФБР тръгва по следите на организацията. По същото време един от членовете й - Томас Мартинез - става предател и информатор на ФБР.
Федералните агенти устройват засада в мотел, където Мартинез има уговорена среща с Боб Матюс и друг съратник - Гари Ярбъро. Боб успява да я пробие и само е ранен в ръката, а другият революционер е заловен.

На 8 декември 1984 г. Боб Матюс отново е издаден на ФБР от предателя Мартинез. Предусеща, каква ще бъде съдбата му. Пише предсмъртно писмо - завещание към поколенията. Скоро е обграден от федералните сили в къщата си в Widbley Island. Отказва да се предаде на правителствените части, решен да се бие до край.

Whidbey Island
imageimage
Остров Уидби, щат Вашингтон


Сам и ранен, той  се сражава срещу стотици агенти на ФБР (между 70 и 500 според различни източници) и ги отблъсква в продължение на 36 часа.
След като така и не успяват да влязат в къщата, федералните сили я запалват.
И в пожара, Боб Матюс продължава да стреля сред пламъците.

Загива  "един от най-големите герои на бялата раса" - както го наричат днес хиляди негови привърженици в САЩ и по света.



ОТ МРЕЖАТА:

http://28plovdiv.hit.bg/RJM.htmlimage


R.J.M.

"Днес се навършват 25 години от убийството на Robert J. Mathews, лидер на "Братството на мълчанието" (The Order) . Да си спомним за човека, който без страх даде живота си за идеята за един по-добър и по-честен свят."
 

Предсмъртно писмо:

"Всички знаехме, че нашите братя ще бъдат тези, които първи ще се опитат да унищожат усилията ни да спасим расата и неизлечимо болния ни народ. Защо има толкова много Бели мъже, така нетърпеливи да унищожат собствените си вид в полза на евреите и негрите?
Виждам зад някои дървета в северната част на къщата да се крият агенти на ФБР. Можех лесно да ги убия, виждах лицата им. Изглеждат с добър расов състав, но въпреки всичките си таланти са предоставени на правителство, което открито се опитва да смеси расата и тези агенти са част от нея. Защо не могат да видят? Бели мъже убиват бели, саксонци убиват датчанин, кога ще свърши всичко това? Проклятието на ариеца?
Знаех си снощи, че днес ще бъде последният ми ден в този живот. Когато си легнах, видях всички мои близки, така ясно, сякаш бяха с мен. Всичките ми спомени минаха през ума ми. Знам, че моят дълг е изпълнен. Бях добър боец, безстрашен войн, ще умра с чест и ще се присъединя към моите братя във Валхала.
За кръв, земя и чест, за вярата и расата. За бъдещето на децата ни. За зелените гробове на моите родители.”
Робърт Матюс

...

Една велика реплика от книгата на Рафаело Джованьоли "Спартак": "Ще загина. Та що от туй? Моята кръв ще лепне ново позорно петно върху челото на потисниците и ще призове бзброй отмъстиели - чрез най-хубавото наследство, което може да се остави - примерът!"


В КИНОТО

На Боб Матюс е посветен филмът "Братството на смъртта" - "Brotherhood of Murder (1999)". И този официален "политически коректен" филм не скрива обаянието на Боб Матюс и силата на личността му.

Brotherhood of Murder

image
Филмът, който разказва от гледна точка на предателя


Вижда се, че предателството не е "наша българска черта", както се опитват да ни убедят - има го и по света, колкото и у нас.
 


ПОСЛЕДОВАТЕЛИ

Последователите на движението в САЩ продължават неговия път - преселват се в по-рядко заселени райони и в частни имоти в северозападните щати и създават общини, независими от правителството.
Техните пастори днес почитат Боб Матюс като мъченик.

Арийска църква


THE NORTHWEST HOMELAND

image


Целта на движението е чрез миграция на привърженици от всички краища на САЩ да се образува Северозападна американска република.


ПОЛОЖЕНИЕТО НА СИЛИТЕ

Със сходни възгледи са народните милиции в САЩ. Те са разрешени по конституция. В тях членуват към 500 хиляди бели мъже. Те са въоръжени и организирани по места. Федералната власт никак не ги харесва, но не смее да предприеме по-мащабни действия срещу тях. Задоволява се да ги представя в медиите като луди, чудаци, фанатици и маргинали. Неписано правило в американските медии е, че за народните милиции може да се говори или лошо или нищо. Проблемът на правителството е, че в САЩ по традиция народът е въоръжен.
Те чакат своя час - денят, в който федералното правителство ще се разклати във финансовата си криза и те ще останат най-организираната сила в страната.


Northwest front

image

Организацията открито пропагандира с видеоматериали на инсценировки на бъдещи сражения срещу армията на САЩ:

http://www.youtube.com/watch?v=LsFHfLJ-bjE


image

Сайтовете им приканват привържениците си да складират нелегално оръжие.


image

Ден на мъчениците - 2010

image
 

По света:

Роберт Мэтьюс - честь и слава тебе


image
Портрет от българския художник Борислав Прангов




Балада за американския революционер Боб Матюс















Гласувай:
12



1. анонимен - Делото ти няма да бъде забравено! ...
19.08.2011 17:03
Делото ти няма да бъде забравено! Поклон! 88!
цитирай
2. balkanec - Игралния филм
19.08.2011 18:01
"Братството на смъртта" - "Brotherhood of Murder (1999)" беше показан и по наша телевизия. Обаче странно, че не се намира с български превод в нашите торент-сайтове.
цитирай
3. germantiger - ...
19.08.2011 21:39
На български показаха и "Обсадата на Руби Ридж", отново по реален случай с Кирстен Дунст като малка в ролята на дъщерята на поредния американец бил се срещу "системата" - впечатляващ филм, гледайте го ако го намерите на български!

Разбира се, поздрави за сериозния и силен постинг, мисля втори по темата Матюс!
цитирай
4. balkanec - The Siege at Ruby Ridge
19.08.2011 23:06
Това е филма:
http://www.imdb.com/title/tt0117523/

За съжаление не го намирам с български превод.
Разказва за случая, когато ФБР обсажда американец заедно със семейството му и ги избива в къщата им в местността Руби Ридж.
Цялото им провинение е, че искат да живеят в затънтена местност, без властите да ги занимават.
цитирай
5. allvin - Направо не мога да повярвам,че са ги убили за това! Бахти и изродите са тия от ФБР!!!
19.08.2011 23:30
balkanec написа:
Това е филма:
http://www.imdb.com/title/tt0117523/

За съжаление не го намирам с български превод.
Разказва за случая, когато ФБР обсажда американец заедно със семейството му и ги избива в къщата им в местността Руби Ридж.
Цялото им провинение е, че искат да живеят в затънтена местност, без властите да ги занимават.

цитирай
6. balkanec - Убийството на семейство Уийвър
19.08.2011 23:44
в отдалечения Руби Ридж в Айдахо от Специалния отряд за бързо реагиране на ФБР на 21 август 1992 година:

Главата на семейството – Ранди Уийвър, е бял сепаратист, член на движението Християнска идентичност. Той се усамотил със семейството си в този отдалечен край, искайки от правителството на САЩ да го остави на мира, защото намирал за порочна самата държава. Това било предизвикателство за ФБР. Когато Ранди не се явява в съда, за да уреди дребно провинение за притежание на огнестрелно оръжие, за което имал разрешение, специалният отряд на ФБР обсажда дома и избива цялото семейство: самия Ранди, жена му с бебето, четиринадесетгодишния им син, както и кучето.

http://www.zahorata.com/news/276/1225

Това е една от причините - заедно с избиването на църковната община в Уейко от ФБР - военния ветеран Тим Маквей да взриви федералната сграда в Оклахома, където се намира щатския отдел на ФБР.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: balkanec
Категория: Новини
Прочетен: 2622993
Постинги: 137
Коментари: 1647
Гласове: 3143
Архив