Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.04.2012 00:47 - Великден 1941 - обединение на Българските земи от Адолф Хитлер
Автор: balkanec Категория: Новини   
Прочетен: 8093 Коментари: 9 Гласове:
11

Последна промяна: 22.04.2012 08:41

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
http://bgsviat.narod.ru/Hitler_i_BulgAria.htm


image



"Особено ни вълнува поправянето на извършената навремето неправда спрямо България.
Сега‚ след като германският народ със силата на своето оръжие осъществи тази ревизия‚ вярваме‚ че сме дали на нашите верни бойни другари от Голямата война /І св.в./ една историческа отплата."

image


image



Министър-председателят на България Богдан Филов обявява обединението на Българските земи от Дунав до Бяло Море и от Охрид до Черно Море:







Гласувай:
11



Следващ постинг
Предишен постинг

1. saadi - Адолфо , аз ти пиша
16.04.2012 01:42
ти ме триеш .
Нараняваш ми чувствата така .
цитирай
2. balkanec - Аз пиша ли в твоя блог?
16.04.2012 08:46
А? Адолфо не познавам, не е от моя квартал.
Като другото мрънкало - Бекс, дето реши че води някакъв дълъг спор, а си водеше монолози...
Като сте мрънкала - ще ви трият :)
цитирай
3. анонимен - http://nstribuna.org/
16.04.2012 21:31
http://nstribuna.org/
цитирай
4. balkanec - Интересни материали
16.04.2012 22:25
Например:
http://nstribuna.org/nsbrp.htm

НСБРП, 1932-1934 г.

Национал-социалистическата българска работническа партия
- Знакът на НСБРП – Лъв, който държи меч, сърп и чук на фона на свастика.
- антимасонски прояви
- бори се против „безидейността, която убива народния дух и спъва националните стремежи”.
- социалните елементи в програмата
- „Бъл­гарският народ-нация трябва да представя едно общество и да преслед­ва общи интереси – ето основната мисъл на националсоциализма”.
- „…смърт на всякакви договори и задължения; борба за отнетите територии с население българско; и отнемане капитала от ръцете на капиталиста и организирането му от държавата.
- Основатели на партията са „една дузина работ­ници, занаятчии и селяни, които туриха началото”

и т.н.
цитирай
5. deathmetalverses - Не им харесва на някои хора ИСТИНАТА за Обединението на България,
18.04.2012 12:58
и НИКОГА някога да я приемат; затова и няма смисъл да се спори с тях, приятелю!
Мозъците им са обработени така, че да не могат да мислят с главата си, а да робуват на определени рецепти, като зомбита са...

Поздрави за статията от мен! Здравко
цитирай
6. balkanec - Но това не ни пречи да го отбелязваме на Великден
18.04.2012 15:51
нали.
цитирай
7. samvoin - Фактите са си факти. . . Дали някоя ...
30.04.2012 01:03
Фактите са си факти...
Дали някоя личност, ни харесва или не - в един или друг аспект, смятам, че има безспорни факти, които колкото и да се отричат поради колаборационистко - "политическа" целесъобразност до днес, "изплуват" вече - като "труп над вода".
Ако не беше Адолф Хитлер и неговото изправяне на сгромолясана в 1918 година Германия на крака, ако не беше неговото минаване през Балканите и нашето "въвличане във фашистката война и агресия" над "мирните" Гърция и Юг/д/ославия, които колеха българи и им забраняваха да са българи, а ние граничехме сами със себе си, нямаше да има никаква териториална ревизия, нямаше да има спиране на геноцида, асимилацията и етническото прочистване над българи!
За съжаление, за доста кратко...
Разбира се, не само Хитлер е в основата на тази ревизия, толкова краткотрайна и трагично завършила пак за нас...
Това са българските пълководци и армия, показали героизъм по всички краища на Балканите и света, през ПСВ, но и през ВСВ на места.
Това е българският генералитет, бил готов да отстои интересите на България във ВСВ, пак с оръжие в ръка - подло избит, разжалван или най - малкото - потънал в пълна забрава след 9 септември 1944-а.
Това е разбира се и българската дипломация, начело на хора като големият наш археолог и учен - професор Богдан Филов, професор Балан и външният министър на Царство България тогава - Попов, които провеждат най - тежките преговори с Хитлер, преди минаване на германците от тук и неизбежното ни влизане в пакта и войната.
Това са разбира се и нашите революционери, бунтовници и непримирими духове, това са нашите Апостоли на свободата - първообразите и първоизточниците, "изворите" - Мъчениците за свободна и обединена България, освен знайните и незнайни войни, чиито гробове знаем и незнаем...
Съгласен съм, че Адолф Хитлер - като всеки диктатор, тоталитарист и водач на империя, не е "Ангел Небесен", не е безгрешен, не му е чуждо проливането на невинна кръв, макар и немалко да са лъжите, преувеличенията и манипулациите
цитирай
8. samvoin - но това не може да обори фактите. Аз ...
30.04.2012 01:10
но това не може да обори фактите.
Аз лично, не "горя от любов" и симпатии, към тоталитарни и еднопартийни режими като цяло и към "Партии - майки" и "държави в държавите", но факта си е факт.
Ако Хитлер, не беше направил грешката с Русия и пощадяването на Англия и беше спечелил войната, ако не беше направил някои пълководски и тактическо - стратегически грешки, неслушайки своя блестящ генералитет, ами партийната номенклатура и гаулайтерите, мисля нямаше да има цена неговата революция, промяна и социално - стопански отношения в Райха, на базата на държавната регулация, както и религиозната му политика.
Също така, предлага и по - добра и справедлива алтернатива на световната уредба, която обаче си остава недостижима химера, заради тези негови глупости и даване на свобода на гаулайтерите на Изток, да мародерстват и избиват, да се отдадат на разгул...
В този смисъл, аз предпочитам, ако мога да предпочитам от тези режими де, един тоталитарен режим като този на Хитлер, пред останалите - съвременни нему тоталитарни режими, а и тези които историята познаваше и познава след него, може би идентичен му беше този на Саддам Хюсеин, който направи и идентичните глупости - подхлъзнат пак от същите.
После, Хитлер и Третия Райх - като окупатори и империя, имат и една сериозна отличителна разлика от предхождащите ги завоеватели, империи и окупатори - не извършват асимилация и подтискане на идентичността сред окупираните и като цяло не изземват жизненото им пространство.
Това е другия важен + и разлика, освен тази с другите еднолични и еднопартийни режими - пълна верска толерантност и права и свободи, както и такива за почтенната и прозрачна частна инициатива и собственост.
цитирай
9. samvoin - И разбира се, всичко това придру...
30.04.2012 01:11
И разбира се, всичко това придружено от много по - дълго и самостоятелно работещ социализъм, от това което у нас наричахме "реален социализъм"...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: balkanec
Категория: Новини
Прочетен: 2621365
Постинги: 137
Коментари: 1647
Гласове: 3143
Архив