Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.03.2012 23:47 - ГЕРБ фалира България
Автор: balkanec Категория: Новини   
Прочетен: 5311 Коментари: 8 Гласове:
25

Последна промяна: 20.03.2012 14:48

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Признанието на Борисов, че парите на НЗОК са национализирани, а пенсиите се плащат от фискалния резерв, означава едно – държавата е в банкрут

17.03.2012 - http://www.desant.net/show-news/24203/
Велизар Енчев


image


В поредната си сутрешна беседа в правителствената БТВ Борисов направи признания:

Че през 2009-а фискалният резерв бил 7,3 милиарда, а сега е 4,3 милиарда лева, че половин милиард бил наследеният от Тройната коалиция бюджетен дефицит, 300 милиона платил за хеликоптерите и влаковете „Сименс“, 500 милиона дал за АЕЦ „Белене”, милиард за лихвите на кредита, взет от Станишев за атомната централа и по 1 милиард годишно за пенсии.

Парите от фискалния резерв отишли основно за плащане на по-високите пенсии.

Той не обясни защо забравя, че замразените трета година пенсии генерират поне половин милиард лева икономии годишно? По каква причина от септември 2009 г. предвидените постъпления от акцизи върху горивата, алкохола и цигарите не се осъществяват? Дали защото „Лукойл“ още няма измервателни уреди или защото половината цигари са контрабанда? В резултат на което трета поредна година в хазната влизат 600 млн. лева по-малко, по признанието на герберски депутати от парламентарната комисия по бюджет и финанси.

В края на 2010 година Симеон Дянков посегна на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) и 1.4 млрд. лева от здравните вноски се прехвърлиха във фискалния резерв. Кражбата на резерва на НЗОК е сред най-бруталните престъпления в най-новата ни история. Парите, удържани от гражданите десет години, са приватизирани от емисаря на Световната банка, за да прикрие бездарието си като финансист.


image
Шимон Дянков-Фройнд


След национализацията на парите за здраве, сега Борисов призна второ престъпление – плащане на пенсии от фискалния резерв. Така неприкосновеният резерв на държавата - финансов буфер при критични ситуации – се превърна в партийна каса.

Всъщност Борисов чистосърдечно ни каза: здравноосигурителните и социалните фондове са обсебени от Симеон Дянков, а фискалният резерв е пенсионен резервоар на фалиралия Национален осигурителен институт (НОИ). По тази схема Народното събрание, одобряващо финансовите безумия на ГЕРБ, е търговско дружество, чийто едноличен собственик е премиерът. А Националната агенция по приходите (НАП) и агенция „Митници“ са организирана престъпна група, прикриваща контрабандата и легализираща мръсните пари от нея.

Телевизионната изповед на премиера показа, че сме фалирала държава, водена към пропастта.


image


Че сме фалирала държава се видя и от унизителния подарък на Брюксел.
Европейската комисия ни зарадва с увеличените средства за храни от интервенционните запаси на ЕС за социално слабите лица в България. Така бюджетът ни по перо „Мизерия“ за 2012 г. е увеличен от 4 183 870 на 21 439 336 евро.


Брюкселските чиновници ни информираха за вече отпуснатите ни 39 150 тона интервенционен ечемик от Великобритания и Финландия на стойност 3 966 370 евро. Затова на 22 февруари Държавен фонд „Земеделие" обяви обществена поръчка за „доставка на брашно, ориз, спагети, обикновени вафли, обикновени бисквити и макарони“. Хранителните продукти ще се предоставят на Българския червен кръст, за да ги разпределя на лица и семейства, посочени от Агенцията за социално подпомагане.

И всички се питаме с гняв: затова ли бе преходът, затова ли влязохме в Европейския съюз? За да ни подхвърлят вафли, докато онкоболни умират без лекарства, а пенсионери преживяват със 136 лева на месец, с дневна дажба на цената на кутия цигари.

След като узнахме, че сме клошарите на ЕС, Международната конфедерация на профсъюзите ни довърши с диагнозата на своя лидер Шарън Бъроу: „Българите са по-бедни и от китайските селяни.

Минималната заплата в България е по-ниска от тази в селските райони на Китай. Това е доста странно, при положение че сте страна от Европейския съюз. Хората в България, които получават минимална заплата, живеят с по 3,96 евро на ден. Това е недостатъчно за оцеляването им, а средната заплата също е доста по-ниска спрямо останалите страни в ЕС”.

image
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=2693554429066&set=a.1198364650256.2026465.1562708830&type=1


За да е пълен премиерският цирк, в края на телевизионната проповед Борисов изигра коронната си роля.
На въпроса възможно ли е огромната разлика от десет пъти в цените на лекарствата да отива в черна каса на ГЕРБ, той патетично отвърна: „Не, заклевам се, да пукна!”


image
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=238402029578071&set=a.238402026244738.57177.100002248262737&type=1&ref=nf


След което театрално се прекръсти. Само забрави да каже за коя черна каса бяха милионите от аферата с кораба „Ина“, заловен от гърците с 3 000 мастербокса цигари. Афера, за която МВР, МВнР и прокуратурата си запушиха устата и ушите. За да опазят контрабандната каса, без която Цветан Цветанов не може да купи дори избори в Банкя.

Ако премиерът е роден илюзионист, президентът е посредствен статист. Забравил, че е обединител на нацията, обгрижващ поне на думи бедните и болните, Плевнелиев сътвори най-големия си гаф. Навлякъл скиорски екип за десет бона, той бе звездата на дипломатическо състезание по ски, организирано от Министерството на външните работи в Банско.


image


Като първи сноб на републиката, след показно спускане по излъсканата за него писта държавният глава назидателно посъветва българите „да се научат да почиват в зимните и морските курорти и да опознаят СПА-центровете"
... 


image


Загорялото от зимното слънце лице излъчваше триумфа на преродения в буржоа комсомолски секретар, който никога не е чел „Приказка за стълбата“.
Може би е шепнал тез слова: „Аз съм принц по рождение и боговете ми са братя! О, колко красива е земята и колко щастливи са хората!” 


image


 Не е ли крайно време нещата в тази страна да се оправят, като всеки се заеме с това, от което разбира и за което е учил? Борисов да хваща пожарникарския маркуч, Плевнелиев – бездънните авоари на немската „Линднер“, Дянков – самолета за САЩ и Световната банка, я колко още държави има за разсипване.



image

Президентът пети на ски за Купата на Външно



Гласувай:
25


Вълнообразно


1. bojo12345 - Дано час по скоро...
19.03.2012 07:14
българите да разберат що за мутра е Борисов.
Колко милиона Э -о отнесе Бориславова-бившата му интимна банкерка?
А ,ако хване маркуча,сигурно освен да мие улицитие ,друго едва ли ще може
да направи:))))
цитирай
2. apostapostoloff - Така е, сега ще
19.03.2012 09:09
трябва да продам единия "Мерцедес"...
цитирай
3. balkanec - Апостолов - ако такива продължат да управляват, дано не се наложи да продадеш и втория...
19.03.2012 09:57
цитирай
4. sparotok - финанси
19.03.2012 19:19
Когато преди време видях кой ще ни оправя финансите и кой го праща ...краката ми се подкосиха...след някои хора остава само пустиня...

Бог да пази България!
цитирай
5. анонимен - Работа
20.03.2012 09:54
Преди няколко десетилетия, беше така:
Работиш известно време - купиш хладилник. Работиш известно време - купиш телевизор-Работиш известно време - купиш пералня. После печка , радиатор и т.н..
След няколко десетилетия , вече е така:
Работиш известно време - продадеш хладилник. Работиш известно време - продадеш телевизор.После пералня , радиатор и т.н.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: balkanec
Категория: Новини
Прочетен: 2623242
Постинги: 137
Коментари: 1647
Гласове: 3143
Архив