Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.03.2012 22:29 - БЮРОКРАТИТЕ ПОЛУДЯХА - СПРЯХА ОБЕЗБОЛЯВАЩИТЕ ЗА БОЛНИ ОТ РАК
Автор: balkanec Категория: Новини   
Прочетен: 4353 Коментари: 5 Гласове:
13

Последна промяна: 02.04.2012 22:14

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Преди няколко дни видях една разплакана жена да излиза от вратата на онкодиспансера в Младост с едни бележки - написали й ги, но в аптеката на диспансера отказали да й ги изпълнят... Пратили я да си ги купува отнякъде, въпреки, че НЯМАТ ПРАВО. Жената се чудеше какво ще прави сега с болната си майка. Бог знае какво е станало с тях.
Всъщност изходи има, но едно, че не всеки ги знае (макар че неволята учи човека невероятно бързо) и друго - защо трябва да се стига дотук? Защо излекуването от рак трябва да се превръща в бягане с препятствия?

Много от нас пак ще оцелеем, защото сме солидарен и задружен народ - всеки има връзки, приятели и познати, Господ помага и така.

Всъщност излекуването е възможно, дори и за тежките случаи, стига човек да остане жив, докато научи какво да прави... Нашата битка не е "предварително изгубена" и много хора сме живите доказателства. Но за съжаление - не благодарение на държавата, а въпреки нея - и най-вече с алтернативните лечения извън "официалната медицина". Ние не сме прокажени, от които държавата трябва да се отърве.

Държавата за пореден път подема необявена война срещу раково болните. Малка справка - това са около четвърт милион българи. Всяка година в месомелачката на "медицинската система" влизат по около 30 хиляди нови заболели от рак.

Смъртността е 15-18 000 на година. Останалите обаче оживяваме и оздравяваме. Според системата тези нещо сме се объркали и грешката трябва да се оправи навреме. Понеже, който оживее и оздравее вече им знае мръсните игри с доста детайли (поне повечето оздравели ги знаем) и някои приказват. Няма оздравели - няма проблем... Ние обаче сме нагли гадове и не щем да изпукаме.

Предишната - открито обявена - война на системата срещу граждани болни от рак беше - слава Богу неуспешен - опита в края на миналата година за затваряне на единствената клиника в София (и България), която се наема да лекува "отписаните" случаи - хората в крайна фаза на разсейки, които са изгонени от "държавните" болници като нелечими и им се прилага само "палиативно лечение" (обезболяване, спиране на кръвоизливи и др.).
Очаква се решение на Съда в Страсбург този месец срещу държавата България и за разрешаване на "ваксината на Коули" у нас, с която клиниката да може да завършва успешно лечението на тежките случаи. Само че протакането вече взе жертви. Преките убийци са доскорошният здравен министър Стефан Константинов и други висши бюрократи, които са го направили напълно умишлено...

Този път системата предприе нов мръсен удар:
От десетина дни Онкодиспансера в Младост отказва да дава обезболяващи на хората с болки.

вижте тук

Въпреки че няма право да им отказва това - по закон. Този диспансер е единственото място за гражданите на София, откъдето хората могат да намерят опиати за обезболяване - тези с жълтите рецепти. И се полагат безплатно на болните.


Повечето от нас сме наясно, че правителството и бюрократите искат да ни няма - доказали са ни го добре с действията си.
Проблемът е, че ние сме данъкоплатци и преди да си разчистят сметките с нас и да ни уморят, се угояват с нашите данъци.



image
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=1907352379965&set=o.109800972468497&type=1&theater


Бюрократите - дано никога да не научавате, какво е да си с болки и да не можеш да намериш опиати. Защото в България намирането на обезболяващи и без това е трудна задача. Докато някоя болница те приеме да те лекува - стискаш зъби и търпиш като куче - докато някъде не те "заведат на лечение" по документи. И там обаче нещата понякога не се оправят - и в най-големите болници в някои отделения нямат достатъчно средства за качествени обезболяващи и това, което предлагат е една подигравка...
После, когато те оперират и те изпишат - и вече не се водиш никъде на стационар - единственото място с жълтите рецепти е аптеката на онкодиспансера, където са ДЛЪЖНИ да ти ги дават безплатно.
Само че там пред кабинетите има кошмарни опашки - напомнят на митинг - и се чака по 4-6 часа, а понякога и те връщат за следващия ден. Да чакаш на тези опашки с болки тези часове е пълен купон.

А тези, които днес имат власт в държавата да определят човешките съдби, според както им наклони на грозния подпис и печат - хора ли са, кой знае... Май не.

Затова - който има такъв проблем - обезболяващо е тревата (коноп) и явно е по-достъпно от официалните опиати (а и е по-безвредно). Само гледайте да не попадате на боклуци, които често се продават и се пазете освен в болница да не ви вкарат и в затвора...

image



Гласувай:
13



1. bojo12345 - Де да само онкоболните...
11.03.2012 10:25
На 78 год.пенсионерка по болес и намалиха трудоспособноста в ТЕЛК от 80% на 60% за да ползва по-малко превилегии и да получава по малка пенсия.Но това било масова практика по негласно указание от управляващите!!!!
цитирай
2. balkanec - Да - и да имаш права, нямаш възможност да ги ползваш
11.03.2012 10:42
Намалението за пътуване с влак за инвалиди е така увъртяно, че за да се добереш до него, трябва да се въртиш из бюрократичния лабиринт като в оня анимационен филм за Астерикс и бюрокрацията.

Почивката в санаториум - докато се уреди се иска повече тичане и време и се навърта повече километраж от инстанция до инстанция и от кабинет до кабинет - отколкото е престоя в санаториума...
Направено е да откаже всички, освен най-отчаяните туристи.
цитирай
3. balkanec - Астерикс и Бюрокрацията
11.03.2012 13:16
http://vbox7.com/play:93f5c748

Гениален епизод :)
цитирай
4. sparotok - няма да ни смачкат
12.03.2012 15:55
Някои се опитват с всички сили и средства да ни смачкат, но няма да го бъде...

Жалко е само, че вместо да използваме енергията си за протести не я насочваме към изграждане на едно истинско гражданско движение. Промяна от управлявалите до сега партии не може да дойде, няма как.

Има една хубава мисъл на Сенека, която важи за нас - Не се опитваме не защото е трудно, а е трудно защото не се опитваме...
цитирай
5. balkanec - Да, от гражданско движение има нужда
12.03.2012 19:27
но трябва да дойде времето за тези неща. Сега са "първите стъпки" в тая посока - не винаги успешни, но все пак първи :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: balkanec
Категория: Новини
Прочетен: 2623307
Постинги: 137
Коментари: 1647
Гласове: 3143
Архив