Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.02.2012 12:36 - Добрич показа как трябва да се обединим
Автор: balkanec Категория: Новини   
Прочетен: 3672 Коментари: 2 Гласове:
11

Последна промяна: 28.02.2012 00:15

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

"АСТА или свободни, обединени и силни" - протестното шествие в Добрич

Общ протест срещу заплахата от нова война, АСТА и добива на шистов газ.
Добрич показа как трябва да се обединим срещу общите проблеми, които касаят всички ни. Днес най-големите са АСТА, заплахата от нова война и отравянето на водата на житницата на България - Добруджа и на цялата страна от добива на шистов газ от криминалните международни корпорации.


Видео:

image



Видеорепортаж на бТВ - София, Благоевград, Добрич

СТОП ACTA!
Втора вълна от протести в Европа и България

25.02.2012

image

В Добрич противници на АКТА преминаха по централната улица на града. Протестиращите поискаха посланикът ни в Япония да внесе документи за оттеглянето на страната ни от споразумението.


 

image

Добрич каза НЕ на АСТА (+снимки от протеста)
25.02.2012  

Цяла Европа протестира, протестира и Добрич.

image
 

 

60 човека с плакати и викове "Не на  АСТА" и "Свобода" преминаха по пешеходната зона на града - от църквата "Св. Георги" до площад "Свобода".

 

image

 

image


 
image

АСТА е част от глобалната политика на САЩ, чрез АСТА до нас ще достига само това, което е удобно на големите корпорации, заяви Пепа Ангелова, която е сред организаторите на днешния протест в Добрич.

 

image


200 града в Европа, от които 5 български, днес изказват несъгласието си срещу международното търговско споразумение.

 

image

 

image

 

АСТА е в пълен разрез с всички човешки права и свободи, това международно търговско споразумение е варварско посегателство върху правата ни, заявиха протестиращите.

АСТА крие прекалено много заплахи - защитава корпорациите и монополистите и иска да смачка обикновения човек, допълниха те.

Хора от всички възрасти се включиха в протеста.

 

image

 

image
 

Военното напрежение в Иран и Сирия, което може да се превърне в трета световна война и добива на шистов газ са тясно свързани с АСТА, според организаторите на протеста в Добрич. Причината е, че информацията, която ще се разпространява по интернет ще бъде контролирана от правителства и големи компании, ще обслужва техните интереси и истината няма да достига до хората.

 

image

 

Българското правителство трябва да покаже последователност в политиката срещу АСТА, както бе заявено, коментираха още протестиращите в Добрич.

 

image

 

...

Коментари:

"Много е хубаво,че има будни хора,които да дават личен пример. От такива дето си седят в къщи до полата на жената или на рамото на съпругът и се интересуват единствено от това стомаха да е пълен сме на тоя хал. Хората днес ги слушах от далеч,че съм на щанд за мартенички,но всичко разбрах и ще вземам участие в следващите протести."

 

image

 

"Не 30,а около 60 човека...броихме ги на площада :-)))) и все млади хора. Браво, браво! Всички се изказваха много активно ,а не просто да са безучастни...това показва,че и в Добрич младото поколение се събужда за проблемите на обществото....едното момиче даже каза,че само ги лъжат,че са свободни,но всъщност не са....значи макар и деца те осъзнават нещата,мислят и не искат да живеят по течението"

 

image

 

"Чудесен пример как трябва да се обединяват хората срещу общите проблеми! Дано всички градове в България да видят този пример.
Проблемите са общи и затова гражданските групи трябва да си сътрудничат и да работят общо.
Да си спомним завета на Кубрат със снопа стрели!

Виждам хора, които са излезли срещу проблемите, които касаят всички нас.

Нито Акта, нито добива на шистов газ, нито заплахата от война ще подминат някого - касаят ни всички."

 

image


 

image

Добрич протестира срещу АКТА, шистовия газ и войните

Гражданска инициатива в Добрич организира протест срещу АКТА, проучването и добива на шистов газ и военните конфликти в Сирия и евентуално Иран.

Инициативни граждани споделиха пред агенция Стандарт Нюз, че е крайно време хората да спрат да се делят по политически или други признаци, а обединени да изразят своето мнение по актуалните теми на деня. Затова Добрич ще излезе на протестно шествие срещу АКТА с искане за свобода, срещу проучването и добива на шистов газ чрез метода "хидравличен удар" за чиста земя и вода, и за ненамеса и против война в Иран и Сирия. "Искаме мир на планетата".
 

image

25.02.2012

С възгласи "Интернет е свобода", "Стоп на АСТА" и "Стоп на контрола" млади хора от Добрич преминаха в протестно шествие в центъра на града. В импровизиран митинг младежите изказаха своята гражданска позиция, като благодариха на правителството, че засега е спряло окончателното подписване на споразумението, но в същото време заявиха категорично, че ще продължат с всички мирни и разрешени от закона норми да следят работата на управляващите.

Пепа Ангелова, една от активистките на Гражданската инициатива, заяви, че идеята е най-после управляващите да разберат, че в страната ни има гражданско общество, което взема и ще продължи да взема отношение по всички актуални проблеми. "АСТА е варварско посегателство върху свободата на достъпа до информация. Искаме да знаем истината. Интернет е свободна зона и тя трябва да остане такава. АСТА защитава интересите на корпоративните монополисти, а не на обикновените хора" - каза още Ангелова.

 

image

Добричлии протестираха срещу АСТА

Те обаче се опасяват, че има вероятност след време разговорите за евентуално присъединяване на страната ни към споразумението да бъдат подновени. "Затова оставаме бдителни и ще следим зорко решенията на управляващите", заявиха присъстващите на протеста.


БНР - Радио Варна

 

image

Лозунги срещу АСТА и заплахата от нова война - Добрич


 

image

Румъния се отказа от АСТА

24.02.2012

Румъния снощи взе решение да се откаже от ратификация на спорното международно споразумение АСТА
Румънското правителство се отказа от ратифицирането на този договор, след като няколко други правителства в Европа направиха същото.

 



Гласувай:
11



1. demokrat63 - няма по-голяма сила от обединен ...
26.02.2012 18:00
няма по-голяма сила от обединен народ. Като чета какви лозунги са издигнати- сърцето ми играе от радост:)
цитирай
2. sparotok - !
26.02.2012 19:19
Най-много се радвам, че са се включили и младите хора!
Има надежда за промяна!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: balkanec
Категория: Новини
Прочетен: 2623498
Постинги: 137
Коментари: 1647
Гласове: 3143
Архив