Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.02.2012 11:34 - Скокът на цените на горивата - или как войната срещу Иран ни удари преди да е започнала
Автор: balkanec Категория: Новини   
Прочетен: 4674 Коментари: 2 Гласове:
13

Последна промяна: 22.02.2012 16:48

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Този постер за съжаление е актуализиран тези дни. Въпреки това, цените в него отново вече не са актуални. Не смогваме да го актуализираме толкова бързо, колкото вдигат цените - състезанието е предварително изгубено...

 image

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=371890516172829&set=o.351960464823855&type=1&theater

 

Това е проблем, който пряко удря по джоба на всички ни - покрай горивата можем да очакваме и скок на цените на много други стоки.

За това е обявен протест пред Народното събрание на 26 февруари: http://www.facebook.com/events/220805758010196/


Фейсбук групи за протести срещу скока на цените на горивата:

НЕ! на високите цени на горивата - 28 213 участници

НЕ! на безумните цени на горивата - 2 756 участници

Писна ни да ни крадат с цени на ток, горива, парно, вода, телефон - 3 148 участници

 

ПРИЧИНАТА ЗА НОВОТО ПОСКЪПВАНЕ

Този месец Европа си самоналожи санкции на вноса на нефт от Иран, за да угоди на политиката САЩ за предизвикване на война - и цените на горивата у нас скачат.

 image
Европа си спря кранчето от Иран, за да го "санкционира". Поредният уникален ход на гениите от Брюксел

...

Ужас! Горивата скачат с още 25 стотинки
21.02.2012

Ако се стигне до война с Иран, положението в сектора ще стане съвсем непредсказуемо.
Автобусните билетите ще поскъпнат с 5%, съобщиха от асоциацията на сдруженията в автомобилния транспорт. Това е най-голямото увеличение на горивата от 2008 насам. В момента литър дизел се продава за 2,70 лв., а безоловният бензин А-95 струва 2,57 лв.

Кризата с Иран ще вдигне още цените на горивата
21 Февруари 2012

Чакайте нов скок на горивата - още 20-25 ст. отгоре!
21 Февруари 2012

Огромният проблем на България е, че вече резервът ни е изхарчен, коментира експертът Георги Ангелов. Все пак Ангелов изрази надежда да не се стига до война и всичко в Иран да приключи мирно и тихо.
 

 image

...

Пряката връзка между самоубийствената енергийна политика на ЕС и нарастващите цени на нашите бензиностанции, посочи също и иранския посланик в България Г. Могадам:

САЩ фалират, изберете търговия с нас - посланикът на Иран в България

По думите на посланика, напоследък Европа със своите грешни санкции на вноса на ирански петрол, ще навреди повече на европейците отколкото на иранския народ.

Ще видите резултата на тази грешна политика в покачването на разходите на хората за горива, заяви той на пресконференция в София и предупреди, че от деня, в който Европейският съюз наложи нови санкции, цените на горивата ще се повишат.

 image


Посланикът изрази недоумение, как ЕС може да оправдае подобни санкции при сегашната тежка зима в Европа. Дали това не е знак за замръзване на мозъка? - попита той.

Иран разполага с огромен ресурс от енергия и Могадам изрази недоумение защо хората в Европа трябва да бъдат ограничени и да нямат достъп до нея. Защо те трябва да понесат загуби, заради грешна политика на своите управници?

Единственото, което те знаят, е да налагат санкции, да заплашват и да осъждат, каза посланикът и изрази съжаление, че ЕС не е поел конструктивен път.
 

 image
 

Санкциите вредят на развитието на търговските отношения, но тази политика не се приема от хората, каза още дипломатът.

И това е без ответни действия от страна на Иран, отбеляза Могадам. Той обясни, че страната му няма желание да използва стратегическата стока като уред за увеличаване на напрежението и да пречи на другите хора по света. Посланикът намекна обаче, че Иран няма да стои тихо и спокойно при враждебни действия срещу страната. Според него Европа трябва да промени своето поведение.


image
Иранска нефтена рафинерия

Могадам отбеляза, че според икономическата наука САЩ е една фалирала държава, а Европа протяга ръка за помощ към Китай.

Според последните данни на МВФ за миналата година с 930 милиарда долара БВП Иран е 17-тата икономика в света. В различни научни области като ядрената енергетика и нанотехнологиите, стволовите клетки и други, ние сме сред първите в света. Развитието на науката в Иран миналата година е 11 пъти по-голямо от средната стойност за света, подчерта Могадам.
Санкциите на Запада са направили така, че иранците да имат по-силна воля за изграждане и развитие на производствената инфраструктура.

По темата за ядреното оръжие, Могадам припомни многократните проверки на МААЕ, както и че иранските обекти се наблюдават от камери 24 часа в денонощието и Иран е доказал, че действията му са в рамките на правилата на агенцията.
Посланикът изрази учудване, как си затварят очите за истината онези, които казват, че иранските ядрени действия са насочени към създаване на оръжие. Той препоръча по този въпрос докладите на МААЕ, вместо изфабрикувани доклади от шпионските централи.

По темата за подготвян удар от Израел срещу Иран, той зададе върпоса, защо тези правителства, които се представят за защитници на човешките права, не казват нищо срещу тази държава, която не прилага никакви правила. Със своите двойни стандарти те окуражават тази държава всеки ден да отправя заплахи срещу един народ. Кои имат интерес всеки ден да удрят барабаните и да вдигат шум около нова война? - Могадам подчерта, че хората задават тези въпроси.

Той изрази недоумение - ционистическият режим въз основа на кое право иска да напада Иран. Онези, които казват, че това действие е правилно, защото може би в бъдеще може да бъдат нападнати с ядрено оръжие, защо също не казват, че ционистическият режим има стотици ядрени оръжия и защо този режим е затворил своята държава за инспекторите на МААЕ? Никой не пита защо Израел не иска да подпише договора за неразпространение на ядрено оръжие.

Могадам подчерта, че всеки ден израелската страна пише различни сценарии за нападение над Иран и че ще бъде отговорна пред хората и пред историята. Ние не търсим война и не приветстваме никакво действие, което води до нея, но ако станем обект на агресия, ще отговорим така че те да съжаляват, заяви той.

Няма причина за нападение срещу Иран, категоричен бе иранският посланик. Ционистическият режим, ако се тревожи за своята разруха - тази тревога е резултат от неговите действия.
Аз съм сигурен, че българският народ няма да приеме политика срещу Иран, отношенията между двете страни се основават на приятелство и се развива търговският обмен, заяви посланик Могадам.

Ще подействат ли на Иран авто-санкциите на ЕС:

ИРАНСКИЯТ ИЗНОС НА ПЕТРОЛ

Някои данни:

Iran oil Exports
2.4 million barrels of oil a day
22% for China
7% for Italy
6% for Spain
7% for Turkey
13% for India
19% for South korea
14% for Japan
Taiwan,South Africa,Greece,France & other Europe DAILY!

 image



Във всеки случай нас вече ни удариха цените на "мъдрата" ЕС политика.
Да очакваме ли евробюрократите да обявят и гладна стачка, за да им докривее в Иран? Само да се молим да не я обявят за нас и от наше име...

Без участието на Азия - провал на ембаргото срещу Иран

Иран е един от стратегическите вносители на петрол за Китай.

Китай готов да плаща със злато за иранския петрол


Една новина разтърси независимата преса по света, но не беше отразена в България - изказването на Чжан Чжао Чжун, генерал-майор на Китайската армия.


image
Чжан Чжао Чжун

В интервю за NDTV той заяви: „Китай няма да се поколебае да защити Иран, дори в случай на Трета световна война.“

Иран не вярва да сме база за удар по него.

Тайната цел на Хилари: ВВС на САЩ да използват Безмер за атака срещу Иран 

image
...

 

Техеран

По кого ще изтрелва ракети Вашингтон - не дай Боже и от базите на наша територия:


image


image


image


image



image



image



image



image


image



image


image



image


image
Sadeghieh, Tehran


image


image


image


image


image


image


image

 

Персийската култура

Името на Персия е променено на "Иран" през 1935 г. - като по-обединяващо за арийското население. "Иран" идва от старата форма "Арианам" - "Земя на арийците". Самите персийци отдавна наричат своята страна така, а от 1935 г. официално налагат това име и пред останалия свят. Днес Иран е една от малкото страни по света, която официално почита арийския си произход.

Още древните персийски царе пр. Хр. се титуловат "Цар на арийците".

В гробницата на Дарий І, до древната столица Персеполис, под огромен барелеф стои надпис, който гласи:

"Аз - Дарий, цар велик, цар на царете, цар на много народи, син на Хистасп, Ахеменид, персиец, син на персиец, ариец от арийски род..."


image
Персепол


image

http://community.activistchat.com/service/searchEverything.kickAction?keywords=aryaian&as=4685


image



Персийците разпространяват своята култура из цяла Средна Азия. Много неща, които днес по инерция приемаме за арабски или ориенталски, всъщност произлизат от персийската култура - от източните приказки и персийските килими до играта на шах (Шах е персийска дума - владетел,цар) и ... източните танци - кючека.

 imageimage


imageimage


PERSIAN (IRANIAN) DANCE & MUSIC

image

image



image
http://www.darioush.com/winery_the_property.html

 

image

Омар Хаям

Ирански астроном и поет (1048-1123). В Исфахан ръководи изграждането на голяма обсерватория, заедно с други изтъкнати учени. създава карта на звездното небе, която днес е изгубена. Той изчислява дължината на годината на 365,24219858156 дни, което съвпада с голяма точност с тропическата година (365,24218967 дни). На базата на изчисленията на Омар Хаям на 15 март 1079 г. Малик Шах I коригира иранския календар, както през 1582 г. прави папа Григорий XIII с европейския.

Рубаят

image

Рубаи на български



image

Авицена

Ирански лекар, философ, учен, поет и музикант. Смятан е от мнозина за баща на съвременната медицина. (ок. 980 — 1037)


 




Гласувай:
13



1. mileidi46 - Аааа, че той бензина толкова струва ...
22.02.2012 13:06
Аааа,че той бензина толкова струва в момента и в Италия...с увеличението..:((
И къде е логиката???
Абе няма ли кой да се вдигне и да изкара с ритници тези малоумници от парламента!!!
цитирай
2. bojo12345 - Ако някъде някой само пръдне ...
22.02.2012 16:21
У нас управниците се насират.
Не знам докога ще ги търпим тия лайна от Парламента???
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: balkanec
Категория: Новини
Прочетен: 2630189
Постинги: 137
Коментари: 1647
Гласове: 3143
Архив