Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.02.2012 01:57 - ПЪЛНИ ДОКАЗАТЕЛСТВА ЗА ЛЪЖИТЕ НА ПРОПАГАНДАТА СРЕЩУ СИРИЯ
Автор: balkanec Категория: Новини   
Прочетен: 3145 Коментари: 1 Гласове:
8

Последна промяна: 31.03.2012 10:16

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Il Corsivo Quotidiano - "Ежедневен курсив" Блог за информация и анализ на Матео Манини   15 febbraio 2012   Превод от италиански: Teodora Avramova в ГИ - "България против война срещу Сирия и Иран!"

Всичко, казано за революцията в Сирия е една голяма лъжа. САЩ съчинява един измислен бунт на народа, за да предизвика война и за да нахлуе в още една държава от Близкия изток, в сянката на общественото мнение. Отново сме омагьосани от шокираща дезинформация, перфектно оркестрирана в международен мащаб.

Цялата официална информация на Запад за бунтa в Сирия реално има един-единствен източник: Сирийската обсерватория за правата на човека. (В тази връзка, можете да проверите за себе си, като вземете примерна статия от сайта TG1, ще видите, че се споменава точно този източник.)

Всеки път, когато новинарските емисии, вестниците и новинарски сайтове не цитират Сирийската обсерватория за правата на човека, проследяваме източника на информация към различни агенции на международната преса: Кой предоставя информация на всички информационни агенции в света, западни и арабски? - пак Сирийската обсерватория.

Но какво точно е тази сирийска обсерватория? Това е един човек, който живее в Ковънтри, Англия, който получава по телефона от Сирия разнообразна информация, с която след това се обръща към пресата. Цялата информация, идваща от Сирия се филтрира от един-единствен човек и след това се докладва на света: Кой ще ни увери, че Рами Абдулрахам (Rami Abdulraham), това е името му, не се контролира от никого? Един-единствен източник за цялата страна е симптоматично манипулиране на информация. Така че знаем какво се случва в Сирия от едно лице. 

На този линк може да видите как Ройтерс признава, че получава всички новини около Сирия точно от Abdulraham). На тази снимка можете да видите лицето му:

image

 

Това повдига първия въпрос какво се случва в Сирия: Кой ни казва, че този човек казва истината? Никой не може да я опровергае. Откриваме, че малкият човек от Сирийската Обсерватория използва псевдоним. Неговото истинско име е Осама Али Сюлейман (Osama Ali Suleiman). Самоличността му е била скрита, точно както се прави за тайни агенти и шпиони.

Както се съобщава в този кратък доклад на една от основните арабски телевизии - могат да възникнат само множество съмнения относно този човек: Как един човек може да събира информация от над 50 сирийски града едновременно? И защо всички медии го използват като единствен източник на информация?

Сега нека се опитаме да разберем, за кого работи Osama Ali Suleiman. За да разберем това, трябва да направим една стъпка назад и да анализираме работата му: Можем да кажем, че информацията, която предава не е от най-истинските.

В доклад от ABC Австралия се демонстрира, как видео, предоставено от Сюлейман, публикувано от Ройтерс и заето от няколко телевизионни станции в целия свят, в което се вижда - според твърденията - части от сирийската армия, които злоупотребяват и подлагат на мъчения опоненти, е напълно фалшиво. Австралийският телевизионен оператор показва, че видеото е заснето в Бейрут на 20 август 2008. Военните всъщност са ливанци. Нищо общо с репресии на сирийската армия:

image

 

След това парче на ABC, "Ройтерс" се извинява за инцидента и обявява публично, че се е заблудила.

Следващите два видео записа показват, как други материали разпространени от сирийската обсерватория са сензационни фалшификати: В първото видео виждаме, как изцяло е инсценирана трагедия, пълна с изкуствена кръв и артистични пози, предоставена от Осама Али Сюлейман като организирно убийство на бунтовници от сирийската армия:

image

 

В това второ видео (не се впечатлявайте от кетчупа, използван за пресъздаването на смъртни рани, които са по-фалшиви и от косата на Берлускони),  фалшивият мъртвец дори си движи очите:

image

 

Нека продължим: Спомняте ли си Zainab Ал-Husni - младото момиче, убито от силите за сигурност на сирийския режим, на 17 септември? 

Това е видеото на измисленото погребение, взето от всички медии в света, може да сте го виждали в някоя емисия на новините:

image

 

Нейната смърт шокира целия свят и се превърна в символ на жертвите на режима на Асад - деспот, тиранин, който да бъде мразен и свален, колкото се може по-скоро в името на свободата и демокрацията. Според информацията, момичето е било арестувано, изнасилено и осакатено, дори части от тялото му са били изпратени като предупреждение към семейството й. А знаете ли, че всъщност момичето е живо и здраво?  И че се появява в телевизионно предаване, показвайки личната си карта, на 4 октомври:

image

 

Пълният репортаж и интервю на арабски, може да се намери тук:

image

 

Да продължим: Видеото на една майка, прегръщаща тялото на сина си убит от сирийската армия, по време на акция в Хомс, разтърси и разплака целия свят. Това, което медиите не показаха всъщност е, че самата майка обвинява бунтовниците, а не армията. Тя казва, че те са убили сина й, и че армията всъщност защитава цивилните граждани от снайперисти от наемниците, откриващи огън срещу цивилни, за да обвинят армията.

Ето и видеото:

image

 

Тези думи на една отчаяна майка струват повече от хиляда коментара:

"Ако армията в този момент беше тук, синът ми нямаше да умре ... той имаше бисквита в едната ръка и въоръжените мъже са помислили, че е с пистолет, прострелян е в шията и крака ... защо в този момент не беше тук армията, за да ни защити ... синът ми щеше все още да е жив ... защо ... защо ..."

Но защо и е на Сирийската обсерватория да ни казва всичките тези измишльотини? Защо ни представя като истински фалшиви кланета, измислени убийства?

В действителност Осама Али Сюлейман е пионка в ръцете на пропагандата на САЩ и Арабската лига. Шокираща истина. Лъжат ни толкова подло и добре поланирано в продължение на месеци и месеци. Но истината започва да излиза наяве. Сред така наречените "мирни бунтовници" или "протестиращите против режима" се крият платени наемници, наети да убиват цивилни граждани и да обвиняват за това сирийската армия. Всичко това е с цел да дестабилизират поредното близкоизточно правителство и да поставят друго по "западен" модел, за да се оправдае намесата на миротворците от ООН, и поредната атака срещу една власт, която не е поддръжник на Америка и НАТО. Нищо общо с жестоки репресии срещу хората - Асад се изразява мирно за свобода: Това е истинска пропаганда, за да се оправдае нова война.

Тук ще видите железни доказателства:

В това видео се виждат 5 бунтовници, които многократно започват стрелба по преминаващ автобус, пълен с цивилни в  Daara на 27 декември:

image

 

В това видео виждаме бунтовници на покрив на сграда в Хомс на 22 януари да стрелят по произволни мишени: 

image

 

В друго видео ще видите бунтовници, бродещи по улиците на Хомс на 8 април 2011, стрелящи на случаен принцип с пушки през прозорците на колата, с която преминават, с цел да всеят терор и страх сред населението:

image

 

Защо така наречените "мирно протестиращи" са се насочили към унищожаване на стратегически цели, като газопровода на Хомс?

 Може би защото военното разузнаване, което ги управлява е това на САЩ? Защо Асад да удря собствените си тръбопроводи? Какъв смисъл би имало за сирийската армия да удари тръби за газ на собствения си народ? ... Надявам се да осъзнете, че ние все повече се сблъскваме с гигантска манипулация, все по-очевидна.

Прочетете тази статия на агенция Сана.

И вижте видеото, показващо атака над тръбопровода Homs на 30 януари:

image

 

Предишния ден е атакуван газопровода на Deir Ezzawr:

Статия:  

Seven Army Members Martyred by Armed Terrorist Group Gunfire in Damascus Countryside, Terrorists Attack Oil Pipeline in Deir Ezzor

Jan 29, 2012 - Sana

image

image

image

Видео

 

Неопровержимо доказатезалство, че зад размириците в Сирия е САЩ, се съдържа в този аматьорски видео материал, заснет в Хомс на 15 юли, където виждаме как сирийската армия се опитва да спаси цивилни граждани от стрелбата на бунтовниците, а не обратното. Сирийски войник се опитва да прикрие с тялото си и успява да издърпа ранен човек в подслон зад ъгъла на сграда, всичко това под постоянен дъжд от олово от бунтовниците. Ако това не е твърдо доказателство... 

image

 

Друга важна новина, която е хубаво да знаете е, че в действителност институционалните източници на информация, се опитват да споделят с целия свят реалното състояние на нещата в Сирия, въпреки че се игнорират от западните медии.

Това е Mohammad Shahid Amin Khan, президент на International Commission Of Human Rights (IHRC), която многократно е заявявала публично, че всичко, което казват западни и арабски медии за събитията в Сирия е една голям лъжа, резултат на голяма американска конспирация срещу сирийското правителство на Асад, правителство, което те не харесват и желаят да смажат, дори ако това означава смъртта на хиляди и хиляди невинни граждани.

 

image

 

Излишно е да ви споменавам, че думите на председателя на тази почетна организация за мир са били игнорирани от всички западни медии.

Вие обаче можете да прочетете думите му тук: http://www.sana.sy/eng/22/2012/01/31/397583.htm

 

Установявайки, че са изобличени за невярна информация, която са дали и факта, че все повече и повече хора са наясно за големите лъжи за Сирия, които се опитват да ни пробутват, заговорниците, които стоят зад г-н Сюлейман, на 1 февруари, са решили да направят една голяма стъпка назад.

 

image

 

Тук можете да прочетете писмо на английски и италиански), адресирано до различни медии, обявявайки, че Центърът е със седалище в Лондон и се управлява от 8 души. Педантично са изброени имената, фамилите и длъжностите заемани в организацията.

Отдалечават от себе си Сюлейман, който е единственият им източник за всички тези месеци. Оказва се, че той е един "антенчик" с ниско образование, изпълняващ функциите на прост помощник, отстранен е от всичките си функции в рамките на Центъра. Защо този важен център на информация с голямо значение за случващото се в Сирия, източника на информация на западната преса в продължение на месеци, е поверен на един антенчик от Сирия, който наскоро е емигрирал в Англия и знае две думи на английски език? Това писмо намирисва на сензационен обрат, несръчен опит да си възвърнат загубеното доверие.

Авторите на блогове от цял свят вече бяха схванали и вече бяха разбрали, че са били лъгани, и че зад Сирийската обсерватория се крие един фин механизъм за пропаганда.

Нека предположим, че в писмото се казва истината, и че Центърът е извършил "груба грешка", разчитайки на некомпетентиния г-н Сюлейман и че всичко това не е един хитър трик, за да скрият пропагандата и манипулацията, но едно нещо остава безспорен факт: В продължение на месеци цялата информация, която е била дадена е невярна, защото е била доставяна от Осама Али Сюлейман, от когото сега обсерваторията се разграничава.

Това, което все още не ни казват, но лесно може да се определи от тази карта, изготвена от нашите приятели от сайта www.nocensura.com, е, че американските бази в Близкия изток са толкова много и - гледай ти - просто случайно се е случило да са всичките около Иран. Ако успеят да сложат ръка на сирийската територия и да сложат край на анти-американското правителството на Асад, ще успеят да завършат обкръжаването на Иран.

image

 

За повече информация, вижте това видео, изготвено от http://www.informarexresistere.fr, коeто ме вдъхнови да напиша тази статия:

Сирия: истината срещу лъжите (ENG / ITA):

image

 

 

image

Матео Майнини




Гласувай:
8



1. анонимен - Лъжат, защото има кой да им си връ...
20.02.2012 07:38
Лъжат, защото има кой да им си връзва.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: balkanec
Категория: Новини
Прочетен: 2622934
Постинги: 137
Коментари: 1647
Гласове: 3143
Архив