Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.02.2012 14:11 - Подписка за неучастие на България във военни конфликти
Автор: balkanec Категория: Новини   
Прочетен: 4285 Коментари: 6 Гласове:
11

Последна промяна: 11.02.2012 14:09

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

http://www.facebook.com/events/270776102990881/

image


Група "Българи за мир - НЕ на войната срещу Иран!" http://www.facebook.com/groups/324442854267097/
image

Група "България - пълен неутралитет! СТОП на войната срещу Иран!" http://www.facebook.com/groups/stopnavoinatairan/

...

За да започнем подписката, в събитието трябва да участват над 50 души с избирателни права. Тогава ще уточним дата и място, където да се съберем, за да "организираме инициативен комитет за подписката" - както е според закона.

Събитието за започване на подписка е обявено във фейсбук от вчера.

Примерен текст на подписката:

"Ние, долуподписаните граждани на Република България изискваме парламентът, президентът и правителството на Република България да декларират и приемат че:

1. България не участва във военни конфликти и военни действия срещу друга страна под никаква форма, освен при отблъскване на военна агресия, насочена срещу българска територия.

2. България не предоставя своята територия, въздушно пространство и акватория за военни действия срещу Иран и Сирия или която и да било друга страна и отказва всякаква друга помощ за военни действия на територията на други държави.

3. България отказва на САЩ и НАТО установяването на противоракетен щит на своя територия и на каквито и да е други военни съоръжения, насочени срещу трети страни.

4. България закрива военните бази с чуждо участие на своя територия, като предоставя шестмесечен срок за изтегляне на чуждите военнослужещи и съоръжения, разположени в тях. В този период се забранява използването на базите за военни цели."

...

Ето как се започва подписка според действащия закон:

http://dv.parliament.bg/DVWeb/showMaterialDV.jsp?idMat=21933


"Закон за пряко участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление

Глава трета.
ГРАЖДАНСКА ИНИЦИАТИВА
Национална гражданска инициатива
Чл. 44. (1) Чрез национална гражданска инициатива гражданите правят предложения до Народното събрание или до органите на централната изпълнителна власт за решаване на въпроси от национално значение.
(2) Националната гражданската инициатива се осъществява чрез подписка, организирана от инициативен комитет на територията на цялата страна.
Организиране на национална гражданска инициатива
Чл. 45. (1) Националната гражданска инициатива се организира по решение на събрание на не по-малко от 50 граждани с избирателни права.
(2) Събранието:
1. одобрява предложението до Народното събрание или до орган на централната изпълнителна власт, за което да се събират подписи на граждани;
2. избира инициативен комитет от участващите в събранието лица, който се състои от трима до 7 членове, включително председател;
3. одобрява бланката за събиране на подписите;
4. определя срока и реда за събиране на подписите; местата за събиране на подписите се определят след съгласуване със съответния кмет.
(3) За събранието на гражданите по ал. 2 се съставя протокол, към който се прилага списък с имената, постоянните адреси, ЕГН и подписите на участвалите в събранието граждани."


АМЕРИКАНСКИТЕ ВОЕННИ БАЗИ У НАС, КОИТО НАЙ ВЕРОЯТНО ЩЕ СЕ ИЗПОЛЗВАТ В БЪДЕЩА ВОЙНА СРЕЩУ ИРАН И СИРИЯ
 
Зад Иран и Сирия официално застанаха и Китай и Русия. Имаше официални изявления, че нападение срещу Иран ще се счита за нападение над териториите на Китай и Русия и те ще отговорят на удара. Това не са само изявления. Иран е основният доставчик на нефт за Китай. В Сирия е единствената руска военна база в региона.
Подготвяният за разполагане и у нас "противоракетен щит на НАТО" ще бъде насочен срещу Русия (и Китай).
Конфликтът - ако започне - ще излезе далеч извън рамките на локална война...


Чуждите военни бази в България

image



Уикипедия:

Американски военни бази в България

1. полигона в Ново село (полигон) - за обучение на сухопътни сили
2. военновъздушната база в Безмер - за транспорт на сили и техники за обучение до Ново село
3. военновъздушната база в Граф Игнатиево – за транспорт на сили и техника. Базата е по-далече от Безмер, но с по-големи възможности за момента.
4. складова база в Айтос - с поддържаща функция към полигона Ново село

Експерти поставят Безмер между шестте най-важни американски военни бази извън континенталната територия на САЩ. Пътеводител Безмер за американски военнослужещи - http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/d0/Bezmer-Guide-cover.jpg

„Подписахме базите за 5 минути.“ в. „Стандарт“. 29 април 2006 г. Първите американски военнослужещи пристигат в България през есента на 2007 година.
При извършване на престъпления от американски военни САЩ получават правото да приложат своето право.
Според бившият главен прокурор на САЩ Рамзи Кларк, базите могат да привлекат терористични атаки, да причинят екологични проблеми и да предизвикат насилие и бунтове сред местното население. Бе съобщено в медиите, че САЩ може да използват базите си в България за евентуално нападение срещу Иран.


image




Гласувай:
11



1. germantiger - ...
09.02.2012 19:30
Чудя се къде е последния пункт/точка в исканията "ви", а именно - излизане на България от НАТО и вливане в мадъ Рашшъ, брат Китай или каквато и да е друга джамахирия?!

"Да речем", че личната ми позиция е неутрална (всъщност неутралитет няма в почти нищо), но моята позиция е неутрална, докато пунктовете на вашата подписка въонще не са неутрални.

Те са противосъюзнически, антидоговорни (в което лошо няма - никой не ви е питал като се е "съюзявал"), но точките ви са понятно руски (понятно е русизъм, който употребявам на място).
цитирай
2. demokrat63 - Това, което искате е добре познато- ...
09.02.2012 20:29
Това, което искате е добре познато- казва се пълен и реален неутралитет.
Реален неутралитет е Швеция например. след битката с Русия до сега не са участвали в нито една война.
пълен / деклариран неутралитет направи Австрия след ВСВ- декларира, че няма да участва в никакви конфликти.
тези страни разбраха, че от неуралите може да се печели повече, отколкото да си победител в една война. Дано и ние проумеем това. аз съм твърдо ЗА- пълен и реален неутралитет
цитирай
3. balkanec - Исканията са да не ни въвличат във войни
09.02.2012 23:58
Това е достатъчно.

А който си търси политиканстване - негово право. На мене то не ми е интересно.
цитирай
4. germantiger - ...
11.02.2012 20:19
Некоректно си ми изтрил коментар по същество, преди започналата поредица ОТ ТЕБ на лични "квалификации".

Коментара ми по същество е реплика към демократ, че

НЕУТРАЛИТЕТА НЕ СПАСИ
ПРУСИЯ 1806Г
БЕЛГИЯ И ХОЛАНДИЯ ПРЕЗ ПСВ И ВСВ
АВСТРИЯ ПРЕДИ ВСВ
ДАНИЯ ПРЕЗ ВСВ
НОРВЕГИЯ ПРЕЗ ВСВ
ПРИБАЛТИЙСКИТЕ РЕПУБЛИКИ И ФИНЛАНДИЯ СЪЩО ПРЕЗ ВСВ

Дали си доблестен с изтриването на коментари ще разбера след този.
Жив и здрав!

Изразяването на мнение от мен, не е политиканстване, докато цензурата от теб когато съм писал по същество е (ти определи какво-що)?!
цитирай
5. germantiger - ...
11.02.2012 23:29
Благодаря, че все още не си го затрил - рекоментара ми към демократа !
цитирай
6. анонимен - Реално ли е да бъде подписана тази декларация?
01.03.2012 03:13
Нашите управляващи няма как да не осъзнават позицията, в която се намират, и тя е толкова уязвима, че подобни стъпки за мен са немислими. Ако се опънат, бързо ще бъдат свалени и заменени от други (ако не и по-лошо), които да си "свършат работата". За съжаление, твърде дълго в България са "властвали" предателски и окупаторски режими, за да може да се очаква сега ефективно отстояване на националните ни интереси. Дворът ни е разграден, а ГЕРБ са най-удобните хора на власт за Хилари и компания. Ако е имало време, когато сме имали повече мегдан за самоопределяне и независимост, мисля, че то с влизането ни в НАТО и ЕС вече е преминало. И все пак, участието ни в един евентуален военен конфликт в Иран е голям грях и би довлякъл само зло върху и без това изтерзаната ни нация.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: balkanec
Категория: Новини
Прочетен: 2623653
Постинги: 137
Коментари: 1647
Гласове: 3143
Архив