Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.02.2012 09:12 - САЩ фалират, изберете търговия с нас - посланикът на Иран в България
Автор: balkanec Категория: Новини   
Прочетен: 6726 Коментари: 6 Гласове:
14

Последна промяна: 21.02.2012 09:12

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Няма причина за нападение срещу Иран, категоричен бе иранският посланик Могадам по време на пресконференция вчера. Ционистическият режим, ако се тревожи за своята разруха - тази тревога е резултат от неговите действия.
Аз съм сигурен, че българският народ няма да приеме политика срещу Иран, отношенията между двете страни се основават на приятелство и се развива търговският обмен, заяви посланик Могадам.

image

http://money.bg/news/id_554108472

Той отбеляза, че според икономическата наука САЩ е една фалирала държава, а Европа протяга ръка за помощ към Китай.

Посланикът изтъкна, че според последните данни на МВФ за миналата година с 930 милиарда долара БВП Иран е 17-тата икономика в света. Той допълни, че преди Ислямската революция само 2% от населените места в страната са имали канализация, водоснабдяване и ток и сега 98% вече са с вода, ток, телефон и даже газ.

Санкциите вредят на развитието на търговските отношения, но тази политика не се приема от хората, каза още посланикът.

Иран разполага с огромен ресурс от енергия и посланика изрази недоумение защо хората в Европа трябва да бъдат ограничени и да нямат достъп до него. Защо хората в Европа трябва да понесат загуби заради грешна политика на своите управници, попита той.
Посланикът подчерта постиженията на Иран, положителното търговско салдо, развитието на фармацията, нанотехнологиите.
Санкциите на Запада са направили така, че иранците да имат по-силна воля за изграждане и развитие на производствената инфраструктура.

Брутният вътрешен продукт на глава от населението има увеличение от 100%. В различни научни области като ядрената енергетика и нанотехнологиите, стволовите клетки и други, ние сме сред първите в света. Развитието на науката в Иран миналата година е 11 пъти по-голямо от средната стойност за света, подчерта Могадам.

Могадам изрази съжаление, че ЕС не е поел конструктивен път по отношение на Иран. Единственото, което знаят, е да налагат санкции, да заплашват и да осъждат.

Иран има хиляди години културно и исторически минало и иранският народ е поставил началото на много от цивилизационните движения в историята, коментира той. С този народ не можеш да водиш разговор с езика на налагането и заповядването, изтъкна Могадам.

Според него Европа трябва да промени своето поведение.

По думите на посланика напоследък Европа със своите грешни действия е налагала санкции на вноса на ирански петрол и също е запорирала имущества на централната банка на страната. Това повече ще навреди на европейците отколкото на иранския народ.

Ще видите резултата на тази грешна политика в покачването на разходите на хората за горива, предупреди той и добави, че от деня, в който европейският съюз наложи нови санкции на иранския петрол цените на петрола ще се повишат.


image
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=1798991351007&set=o.109800972468497&type=3&theater


Той изрази недоумение как Европа може да оправдае налагане на подобни санкции на Иран, когато има такива условия като сегашната тежка зима в Европа. Това дали не може да се интерпретира като удар срещу себе си. Това да ли не е знак за замръзване на мозъка, попита посланикът.

И това е без ответни действия от страна на Иран, отбеляза дипломатът. Той обясни, че страната му няма желание да използва стратегическата стока като уред за увеличаване на напрежението и да пречи на другите хора по света. Могадам намекна обаче, че Иран няма да стои тихо и спокойно при враждебни действия срещу страната.

По темата за ядреното оръжие, дипломатът изрази учудване как си затварят очите за истината онези, които казват, че иранските ядрени действия са насочени към създаване на оръжие. Той припомни многократните проверки на МААЕ, както и че иранските обекти се наблюдават от камери 24 часа в денонощието и отбеляза, че Иран е доказал, че неговите действия са в рамките на правилата на агенцията.
Посланикът препоръча по този въпрос докладите на МААЕ вместо изфабрикувани доклади от шпионските централи.

Дипломатът коментира и темата за подготвян удар от Израел срещу Иран. Защо тези държави, които се представят като защитници на човешките права, не казват нищо срещу тази държава, която не прилага никакви правила, попита той.

Как със своите двойни стандарти те окуражават тази държава всеки ден да отправя заплахи срещу един народ и кои имат интерес от това всеки ден да удрят барабаните и да вдигат шум около нова война, попита Могадам и подчерта, че хората задават тези въпроси.

Той изрази недоумение - ционистическият режим въз основа на кое право иска да напада Иран.
Онези, които казват, че това действие на Израел е правилно, защото може би в бъдеще може да бъдат нападнати с ядрено оръжие, защо те също не казват, че ционистическият режим има стотици ядрени оръжия и защо този режим е затворил своята държава за инспекторите на МААЕ. Защо никой не пита защо Израел не иска да подпише договора за неразпространение на ядрено оръжие.

Той подчерта, че всеки ден израелската страна пише различни сценарии за нападение над Иран и че ще бъде отговорна пред хората и пред историята. Ние не търсим война и не приветстваме никакво действие, което води до това, но ако станем обект на агресия, ще отговорим така че те да съжаляват, заяви той.

По повод коментарите около посещението на Хилъри Клинтън у нас, а именно, че щели да се подготвят българо-американските бази за евентуален удар срещу Иран, посланик Могадам заяви, че историята и приятелските отношения не създават предпоставки за водене на подобни разговори.  Вярвам, че ако някой така твърди или ако някой говори по подобна тема с българските управници, ще се срещне с много силна отрицателна реакция, допълни той.

...


Иран не вярва да сме база за удар по него

Не вярвам България, с която имаме исторически приятелски отношения да стане база за удар по Иран, каза иранския посланик.
Във връзка с 33-ата годишнина от Ислямската революция той посочи и последните достижения на страната му в областта на науката и технологиите. Сред тях е лекарството срещу рак "Фактор-7", което е пуснато в производство онзи ден.



Без Азия - провал на ембаргото срещу Иран

...

Тайната цел на Хилари: ВВС на САЩ да използват Безмер за атака срещу Иран


image
...

С нарастването на напрежението, нараства и пропагандата. Вчера тя се опита да шашне публиката с нова шашка:

Иран обяви: Да избием евреите
24 Часа

Елементарна проверка показва, че това е партенка на ЦРУ. Ето кой е оригиналът на тоя бисер: WND.
Авторът е "бивш" агент на ЦРУ в Иран по официална информация.:
Реза Кахлили е псевдоним на бивш шпионин на ЦРУ, който е автор на книгата "Време за предателство", разказваща за двойния му живот в иранския Корпус на гвардейците на ислямската революция.

...

Всъщност Иран никога не е заявявал подобно нещо. Лидерите му винаги са говорили само и единствено срещу ционизма и ционисткия режим в Израел.
В Иран живеят немалко евреи, те имат свои депутати в иранския парламент и не са чули, че правителството ще ги избива, освен от външната пропаганда.

Иран поддържа добри отношения и с лидерите на ортодоксалните евреи в Израел, САЩ и други страни, които се обявяват срещу ционизма и те често гостуват в Иран и са приемани топло. Самите те опровергават слуховете за такива ирански изявления.

image
Иранският президент убива евреин

image
Министърът на външните работи на Иран Манушер Мотаки и гости - ортодоксални евреи.
Ортодоксалните евреи отхвърлят ционизма и се обявяват за закриване на държавата Израел и възстановяване на Палестинската държава на негова територия. Те предпочитат да живеят при палестинско правителство. Водят се единствено от Тората (Стария завет) и не приемат Талмуда и други по-късни писания.

...

ВИДЕО:

1. Персийски нощи

2. Иранските евреи към Израел - "Националната ни идентичност не е за продан!"
Мнението на еврейската общност в Иран.

3. Репортаж от иранска телевизия: "САЩ са под заплахата на война с Китай и Русия". Според иранското тв предаване наближава сериозна опасност от Трета световна война.








Гласувай:
15



1. demokrat63 - много добра статия- поздравления. ...
08.02.2012 11:16
много добра статия- поздравления.
Дано я прочете някой от управляващите и да му светне лампичката. Този посланик говори много точно самата истина.
цитирай
2. balkanec - Той се изказва дипломатично
08.02.2012 11:57
Известно е, че американците се готвят да използват базите си у нас за удар срещу Иран.

Но все пак можем да научим нещо - например, че Иран не отправя предупреждение към България. Засега.
Също и защо скачат цените на бензина сега.

И много други неща между редовете.
цитирай
3. balkanec - Това е защото ни пре-заливат с информация
09.02.2012 13:50
и човек трябва да знае, каква информация да търси.

Заливането с прекалено много информация също е подход, не по слаб от цензурата - така човек пропуска важното в морето от информации.
цитирай
4. panazea - Не искаме Американците да ни забъркват
11.02.2012 18:15
в техните войни.
Да не излитат от български летища самолети и хеликоптери срещу Иран. Половин век имаме разбирателство. Това трябва да се запази.
цитирай
5. brink - За съжаление истината се заглушава ...
13.02.2012 17:28
За съжаление истината се заглушава от постоянния пропаганден фонов шум от "демократичните", купени и продадени медии
цитирай
6. анонимен - Пред фактите и боговете мълчат
25.06.2012 22:18
Всичко, което казва посланикът, е самата истина.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: balkanec
Категория: Новини
Прочетен: 2629079
Постинги: 137
Коментари: 1647
Гласове: 3143
Архив