Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.02.2012 22:34 - Започна кампания срещу лечебните добавки!
Автор: balkanec Категория: Новини   
Прочетен: 6806 Коментари: 9 Гласове:
20

Последна промяна: 03.02.2012 12:49

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Докато вниманието на всички в мрежата е насочено срещу АКТА и се готвят шествия в няколко големи града - ето какво друго се опитват да прокарат:
Започна нова медийно-бюрократична кампания срещу "нелекарствените" лечебни продукти!

Вчера в централните новини на "националната" телевизия БТВ пуснаха пропаганден репортаж срещу хранителните добавки - пълна манипулация.

Телевизията започна акция заедно с Агенцията по храните - за тормоз срещу аптеките и магазините за здравословни продукти.

Авторката-репортерка едва ли не приравни добавките към анаболите, които взимат културистите и лицемерно се възмущава, че на някои добавки пишело, че лекуват, та дори и рак. В бТВ може да се правят на неграмотни, обаче добавките изобщо не се ползват само от фитнес-маниаци и действително ЛЕКУВАТ.
Взимат ги повечето раково болни и далеч не само те. Лечебните добавки НЯМАТ НИЩО ОБЩО с фитнес-добавките.
Те най-малкото подсилват организма, за да може да пребори рака. Те не са някаква прищявка, а СА ЛЕКОВЕ. Водят ги "хранителни добавки", заради юридическото недоразумение наложено от фармацефтичната мафия, която иска да ни продава само отровни химикали за лекарства.


image


Тези продукти започнаха да дърпат все повече от клиентелата на химиците ("традиционната" медицина). Ето защо този най-доходоносен бизнес в света намира начини да манипулира или поощри бюрократите и някои медии за свои цели.

Ако днес не подкрепим магазините за здравословни продукти и аптеките, утре може да изгубим много възможности за алтернативно лечение!

Давайте идеи за противодействие...

Днес добавките "нямат право" да лекуват,  утре и билките няма да имат право да лекуват.

Ако утре затворят билковите аптеки и разгонят бабите, които продават мерудии по Женския пазар - какво става...

image

Помним, че миналата година евро-закона за забрана на билките "не мина напълно" и беше "частично въведен" в България.
Ето че сега кампанията продължава на втори етап!

ПОЧНА СЕ

Комерсиални медии, доктори и бюрократи се включват хорово в атаката:

Д-р Йордан Войнов: Хранителните добавки освен, че нямат лечебни свойства могат да се окажат и вредни
01 февруари 2012 | 14:16 | Радио "Фокус"

Тръгва акция срещу хранителни добавки
Министърът на земеделието Мирослав Найденов показва яйце от Полша с червена точка...
31-ви Януари 2012, "24 часа"
image
Следващия път да чакаме министъра да покаже заек от цилиндър. И без това от министрите вече никой нищо свястно не чака...

Хранителни добавки менте
31.01.2012 - ТV7
Всесилната журналистка е щастлива, че е прецакала хляба на някой - завела му инспектори от Агенцията по храните.

Журналистическият терор ще продължава - до победата...

Излишно е да обясняваме, че ментета има - както при всички други неща, обаче лицемерната кампания изобщо не е за това, а за разчистване на конкуренция на пазара.

Ето и откъде тръгва хайката:
В САЩ погват фалшивите хранителни добавки

Ако мине - ето какво ни чака:

ПРИМЕР: ВЕЛИКОБРИТАНИЯ

Готвят забрана на лечението с природни продукти
2011

Натуралните продукти, витамините и минералите, скоро може да станат недостъпни като хранителни добавки, ако Европейският съюз и фармацевтичната индустрия решат да ги превърнат в лекарства.

image

Намирате се една години напред в бъдещето - август 2012, във вашия любим магазин за хранителни добавки - пише най-известното списание за алтернативна медицина във Великобритания "What Doctors Don"t Tell You" - Вие питате продавача, който е бил винаги много любезен и услужлив, за най-добрия билков препарат за облекчаване на мигрена. Той ви информира, че според новия европейски закон няма право да разпространява хранителни добавки.
Вие се чудите дали мигрената ви не е от липса на витамини и решавате да изпробвате някои. Къде да идете да попитате? Продавачът ви казва, че законодателите са спрели производството им.
Вие искате да видите списъка с лекарите занимаващи се с алтернативна медицина в района. Оказва се обаче, че има само двама, които използват билколечение. Питате какво се е случило с всички останали. Продавачът ви обяснява, че повечето са преустановили дейността си поради невъзможност да си набавят необходимите им билки.
Хомеопатичните болници също много скоро ще затворят врати, обяснява продавачът. И няма да има никакви природни средства за защита? Те могат да бъдат намерени в магазините - в секциите "Плацебо".
Раздразнени, вие питате какви са другите ви възможности за лечение на мигрената. А той отвръща "Идете до вашия личен лекар, той ще ви посъветва и ще ви даде лекарство по рецепта."

Тази картина може да стане реалност, ако се приемат обсъжданите промени в законодателството за хранителните добавки.
Фармацевтичната индустрия вече е подпомогнала забраната на всички витамини и минерали, които имат превантивна или терапевтична стойност и прекласифицира витамините като лекарства.
Резултат от постоянното нападение ще бъде липсата на избор за потребителите. Ако искате да се погрижите за здравето си, ще ви бъдат предлагани химически продукти от фармацевтичната индустрия.

Европейските регулатори работят внимателно с Комисията на Codex Alimentarius - група, която се занимава с контрол върху всички хранителни продукти - и витамини и хранителни добавки, по целия цвят. CODEX осигурява план, основан на европейските регулаторни органи, за да се въведе и в другите страни.

Пречка за европейските регулатори е съпротивата от потребителите, пациентските групи и алтернативната медицина, които до този момент са успели да спрат еврочиновниците.

Здравни претенции

От 2012 година ще бъде незаконно производителите или доставчиците на хранителни добавки да съобщават за каквито и да било положителни ефекти на техните продукти. Въпреки че може да има много изследвания, показващи, че омега-3 рибеното масло помага например при депресии, производителите му няма да имат разрешение да представят каквато и да било информация за този продукт. Ако производителите искат да изтъкнат ползите за здравето, те трябва да поставят въпроса пред европейския орган по безопасност на храните (EFSA). Той трябва да даде своето "научно мнение".
(Бел. ред. Естествено и на всички издания, публикуващи статии за предимствата на натуралните продукти, ще бъде забранено да казват истината. Т.е. ще бъде въведено едно пълно информационно затъмнение, в което дори и мислещите хора ще станат жертва на фармацевтичната пропаганда.)

До този момент EFSA е дала хиляди мнения главно за хранителните добавки, получени от растения и фитохимикали, като в почти всички случаи те са били негативни и насочени срещу производителите. Глюкозаминът и пробиотиците вече са си навлекли гнева на EFSA. Много скоро ще бъде забранено производството на глюкозамин и полизахариди, добивани от черупчести морски животни, които помагат за поддържане здравето на ставите. Въпреки многото изследвания, които демонстрират техните положителни ефекти! Производителите нямат право да предявяват претенции, че техните продукти, съдържащи пробиотици, могат по някакъв начин да подобрят вътречревното здраве - още едно решение, което противоречи на научните доказателства.

Надежда се вижда от САЩ - Колумбия. Може би от тази година съдът ще отмени решението на американските власти, което забранява на производителите да твърдят, че добавки със селен могат да помогнат за намаляване на риска от рак.

Дозировките на витамините

Потребителите в така наречените свободни страни - като например Великобритания, Швеция и Холандия - в момента купуват високи дози витамини за терапевтични цели в местните дрогерии. Тези продукти съдържат нива, които са далеч над допустимите дневни дози - минимално количество, което правителствените агенции са предвидили.
От 2012 г. добавки, съдържащи високи дози витамини, ще бъдат спрени.

Шефът на Европейската комисия за Закона за храните - Базил Матиодакис, е заявил, че се надява да постави извън закона използването на хранителни добавки в клиничното хранене, функционалната медицина и природната терапия.

(Някой евроолигофрен ще ни заповядва как да се лекуваме!)

Матиодакис също така е и европейски представител на CODEX.

В момента Европейската комисия обсъжда предложения за максимално позволените нива на витамините. Предложените безопасни нива за добавки, съдържащи бета-каротин например, са еквивалентни на тези, които се получават при консумация на два моркова.

(Лекарят ви няма да има право да ви препоръча да изядете три моркова?!)

Активисти от Алианса за природно здраве се опасяват, че "максимално позволените дози" може да бъдат използвани за създаване на фалшиво разграничение между храни и лекарства. Определянето на малки граници между храните и лекарствата очевидно е с политическа, а не научна причина.

Така ще бъде унищожен пазарът на хранителни добавки по целия свят.

image

Природни продукти от билки

Атаката срещу билките ще доведе до края на пазара на билки, които са алтернатива на фармакологичните лекарства. Нови билкови продукти ще може да бъдат достъпни за потребителите, но само ако те преминат строг и скъп процес на лицензиране, което повечето производители не могат да си позволят.

Какво може да се направи?

В различни страни процесът тече различно. Ето че го подкараха и у нас.

Има три основни начина за борба с новите регулаторни мерки:

- Публични действия. Изисква организация, време и енергия. Недоволството на потребителите може да включва протестна стачка срещу някои от предписваните лекарства и отказ от приемане на каквито и да било нови медикаменти. Новите лекарства, които са били лицензирани в последните 5 години, са като живителна сила за фармакологичната индустрия и ако потребителите откажат да ги приемат, това ще й нанесе тежък удар.

- Политически действия. Във Великобритания организацията Потребители за здравен избор (ПЗИ) са лобирали сред членове на парламента.

- Правни действия. Алиансът за природно здраве вярва, че най-добрата надежда се крие в съдебно обжалване.

Превод от английски Даниела ДИМОВА

Как стоят нещата у нас?

Успеят ли фармацевтичните гиганти да монополизират и природните продукти, заедно със смяната на етикетите им от "хранителни добавки" на "лекарства", ще сменят и цените им. Те неконтролируемо ще скочат в пъти. Вече има такива примери.

източник: http://www.lechitel.bg/newspaper.php?b=256




Гласувай:
20


Вълнообразно


1. balkanec - СВЕТОВНАТА КОНСПИРАЦИЯ СРЕЩУ ЗДРАВЕТО
02.02.2012 00:03
http://www.yosif.net/bg/med/index.htm

Въпроса е ние днес какво ще направим.
цитирай
2. balkanec - Важното е, че сега се разклащат
02.02.2012 00:44
и това дава шансове за много неща.

Интересни са интервютата, ще гледам, благодаря.
цитирай
3. bojo12345 - Да ги питаме тези днешни "фармацевтични "ескперти....?
02.02.2012 08:03
техните прабаби и прадядовци с какво са се лекували?
Сигурно онази, билковата лечебна практика е била неефективна?
Винаги е имало болни, ,има и ще има, но колкото по-модерни и нови лекарствени препарати се ползват - толкова повече нараства и броя на заболелите!
цитирай
4. allvin - Алчни изроди!!!
02.02.2012 15:26
Европейски съюз = Еврейски съюз <- Съветски съюз(Юдейска Империя) -> ,,Протоколи на Ционските мъдреци"->,,Сатана беше застанал начело на (еврейската) нация и най-висшите граждански и религиозни власти му се подчиняваха" - Елена Вайт - ,,Великата Борба" ; -> ,,Както блика вода от извора,така блика злото от него"(Ерусалим) - Еремия - 6:6,7 -> ,,Християните и гоите трябва да се унищожават" - ,,Талмудът"; -> Ротшилд -> ,,България трябва да бъде унищожена".
цитирай
5. balkanec - По-важното е
02.02.2012 19:20
да следим какво ще направят хората от бранша и тези които се занимават с алтернативна медицина.
Това не може да мине така.
цитирай
6. balkanec - Генеричните лекарства и АКТА
02.02.2012 20:50
Ето какво още ще може да се забрани чрез АСТА:

Генеричните лекарства: как да спестим пари в аптеката
http://www.aktivnipotrebiteli.bg/p/articles/c/view_article/id/269/fl/1251/

Генеричното лекарство е еквивалент на лекарство от известна марка, но обикновено се продава на по-ниска цена. Генеричните лекарства трябва да съдържат същата активна съставка, със същата сила, както известната марка, да бъдат биоеквивалент и да отговарят същите изисквания за производство. Следователно те се очаква да бъдат идентични по доза, сила, начин на предписване, безопасност, ефективност и предназначение. Причината за по-ниската им цена е, че се произвеждат от по-малки фармацевтични компании, които не инвестират в нови лекарства или в масови рекламни кампании.

Каква е разликата между генеричното и „марковото” лекарство?
Не особено голяма, освен името и цената.

Имат ли всички лекарства генерични еквиваленти?
Не. Някои лекарства са защитени с патент и се разпространяват само от една компания. Но при изтичане срока на патента други производители могат да произвеждат генерична версия. В момента почти половината от лекарствата на пазара са налични и в генерична форма.

Как мога да получа генерични лекарства?
Поговорете с лекар или фармацевт и обяснете, че търсите ефективно лекарство на най-добрата цена. Помолете своя лекар да ви предпише генерично лекарство, когато е възможно.
цитирай
7. balkanec - Защо АCTA засяга интересите на фармацевтичните компании
02.02.2012 20:50
http://www.livenews.bg/Zashto-ACTA-zasyaga-interesite-na-farmatsevtichnite-kompanii-27008

Mнението на Кадер Ариф, докладчик на ЕП за ACTA, който подаде оставка: "АСТА отива прекалено далеч!" - към потенциалното пресичане на достъпа до животоспасяващи генерични лекарства...
Ариф обяснява, че те не са фалшифицирани лекарства, те са родовата версия на медикамента, произведени или защото е изтекъл патент на оригиналното лекарство, или заради политиката за обществено здраве в дадена страна.
Индия и африканските страни са се опитвали да използват генерични версии на лекарства за инфекции като ХИВ, за което често са се съпротивлявали от фармацевтичните компании. При ACTA, Ариф се опасява, че тези страни няма да имат същата свобода.
"Проблемът с AСТА е, че тя се отнася към генеричните лекарства, просто като към фалшиви медикаменти. Това означава, че собственикът на патент може да спре доставка на лекарства за съответната страна и дори да се нареди унищожаването на медикаментите, като превантивна мярка.
Когато въпросът за намирането на точното равновесие между защитата на правата на интелектуална собственост и защита на крайните потребители е от решаващо значение, ACTA се изказва в полза на притежателите на патенти."
цитирай
8. demokrat63 - ето един сайт и им теглете една на ...
02.02.2012 21:01
ето един сайт и им теглете една на хармацевтичните идиоти. това действително лекува рак. В САЩ го обявиха за наркотик. вече 4-ри пъти го ползвах в продължение на 3 г. 3 грипа. за 1 ден изчезва и 1 път го пих профилактично- изчистих си всичкия син камък/меден сулфат/ който съм изял покрай гроздето:)

http://www.mmsbulgaria.com/
цитирай
9. balkanec - demokrat63
02.02.2012 22:46
Чудесна информация. Нищо чудно да лекува - много лекари са откривали лекарства, които лекуват рак - и с клинични изпитания и с излекувани болни - но системата ги забранява и ги преследва. Знаем за тях, но полза няма, защото не можем да стигнем до тези лекарства. Миналата година забраниха и едно българско лекарство срещу рак и авторите му вече нямат право да го разпространяват.

Ще пусна линка на форума за борба с рака - те имат опит да преценят.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: balkanec
Категория: Новини
Прочетен: 2629371
Постинги: 137
Коментари: 1647
Гласове: 3143
Архив