Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.10.2010 20:50 - СЕМИТСКИЯТ ПРОИЗХОД НА ГЪРЦИТЕ
Автор: balkanec Категория: История   
Прочетен: 40334 Коментари: 41 Гласове:
30

Последна промяна: 18.08.2011 15:04

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

"Пазете се от данайците, дори когато носят подаръци"
Вергилий - "Енеида"ОТКЪДЕ ИДВАТ ГЪРЦИТЕ И КОИ СА ТЕ

Същинските гърци са данайците, които идват от Африка, смесват с местното население на Балканите и асимилират част от предгръцките "племена" - като ахейци, йонийци и др.
Гърците (данайците) са част от еврейското Даново коляно, прогонени от Египет.


По начало гърците са отделен народ със собствени характеристики

Примери за това са:

 - Яркото деление на "елини" и "варвари" - то не е типично за местните предгръцки народности, а при гърците е отличителен белег.

- Свидетелствата на древногръцките автори - например:

Херодот - І-58: Гръцкото племе отначало е едно и винаги е говорело един и същ език. Гърците се превръщат от незначително племе във влиятелен народ, защото са асимилирали много други хора. Преди гърците да се обединят с пеласгите, пеласгите са "варвари".

Ранните гърци

Първите сведения са от Омир. Той не нарича гърците "елини" - нарича ги данайци. Когато описва гръцкия лагер той говори за данайци, ахейци и аргосци.


КОИ НЕ СА ГЪРЦИ

 Ахейците не са гърци

Те са предгръцки народ. В гръцките легенди историята на племената и народите се предава с олицетворение в легендарни герои със символични племенни имена:

Ахей и Пеласг са братя - Хеланик.

Дионисий Халикарнаски: Пеласгите разделили Тесалия на три части по имената на своите вождове - Ахая на Ахей, Пеласгиотида на Пеласг...

И така, според старогръцките автори, ахейците са пеласги по произход. А за пеласгите едва ли има нужда да се дават примери, че не са гърци, но все пак:

Героят (героите) с име Пеласг:

Хезиод - Пеласг е "автохтон", роден в Аркадия. Според преданията на аркадийците той е "първия човек, който живеел по тези земи, станал цар, измислил хитона" и т.н...

Херодот - VIII-44 - По-рано пеласгите владеят това, което по-късно се нарича Елада.

Йонийците не са гърци

Херодот I-56 - Йонийците са пеласги по произход.


Гърците се отличават от пред-гръцките народности на Балканите по произход и език:

Херодот - I-57 - Пеласгийския език не е в никакъв случай гръцки. Той е "варварски". Атиняните са по произход пеласги, които са сменили езика си, когато са били асимилирани от гърците.

С племенното име Пеласг е наречен и героя, който посреща данайците:
"Пеласг посреща на морския бряг на Аргос Данай и Данаидите, които бягат от Египет и им дава убежище."

Страбон дава пример и че гърците (данайците) асимилират предгръцко население:

Данай... според Еврипид  „над Елада наложил закон всички наричани дотук пеласги да се наричат данайци” - Страбон, География – кн. 8 – 6, стих 9ДАНАЙЦИТЕ (ГЪРЦИТЕ) ИДВАТ ОТ АФРИКА - ЕГИПЕТ

Страбон, География – кн. 7 – 7, стих 1 - Данай довежда хората си от Египет

Според цялата гръцка митология Данай идва от Африка. Да се оспори това е ... трудно. Също и че героя Данай символизира племето данайци.

И митологичното родословие на Данай е свързано с Африка.

- Майка му Анхиноя е наричана "дъщеря на Нил"

- Брат му носи името Египт

- Баща им Бел заселил Данай в Либия, а Египт - в Арабия.

- Бащата на Данай - Бел е митически цар на Египет. (бележка 60)

- Бащата на Бел - Епаф също е митичен цар на Египет, а на майка му Мемфида легендата кръщава египетския град Мемфис.


Египетски източник потвърждава идването на данайците от Египет

Сведения дава египетския историк Манетон от 3-4 в. пр. Хр. Сред египетските управници той поставя и Данай - същия Данай, който по-късно с хората си акостира в Пелопонес и това е началото на гърците на Балканите.

Манетон - История на Египет - фрагменти

Манетон, цитиран от еврейския историк Йосиф Флавий в трактата "Срещу Апион":
Фр. 50. Йосиф, Срещу Апион, І, 15, 16, 93 – 105
"...Сетос се наричал Египт, а брат му Хармаис – Данай.”

Фр. 54. Йосиф, Срещу Апион, І, 26 – 31, § 227 – 287
"... Сетос се прекръстил на Египт, а Хермей – на Данай..."

Манетон, цитиран от Евсевий:
Фр. 53 (а). Синцел, стр. 116, 129, 133, 135. Според Евсевий.
12. "Армаис, наричан също Данай, 5 години, след като напуснал Египет и бягайки от брат си Египт пристига в Елада, завладява Аргос и властва над аргосците."

Други антични автори също разказват за преселението на данайците от Африка на Балканите, начело с водач с племенното име Данай.
 


Egypt: origin of the Greek culture

Philip Coppens
image
 
Според гръцките легенди, от Египет Данай пристигнал в Пелопонес с голям флот. Той се обявил за владетел и нарекъл народа си данайци.
През гръко-римско време, поклонници пътували в Пелопонес твърдят, че точната дата на акостиране може да се датира в 1511 г. пр.н.е., според мраморен надпис на о-в Парос.
Диодор пише, че Кекропс произхожда от Египет и основава Атина като колония на египетския град Саис.
Херодот твърди, че - както в Гърция - така и в Египет е чувал многократно, че гръцката цивилизация е дете на Нил.
Гръцкия град Тива е основана от двама братя, Амфион и Зетос. През 1971 г. гръцки археолог Теодор Спиропулос започва разкопки на хълма Амфион - легендарното място на погребението на близнаците. Той открива каменна камера, дълбоко в погребална могила. В нея се намират бижута във формата на лилии ... типично египетски мотив. Открива и сводест тунел с няколко разклонения. Спиропулос определя обекта като "типична египетска гробница".АФРИКАНСКИ РАБОТИ

Преселението на данайците (гърците) от Египет е било общоизвестно в античността:

Some Israelites Migrate
PRE-CAPTIVITY (before 745 B.C.) MIGRATIONS OF ISRAEL


"По времето на Херодот египетския произход на гърците е добре известен."

Примерите са от самите древногръцки автори:

Херодот IV-189 - Гръцката дреха аегис е африканска по произход.
"Облеклото и егидата (щита) на изображенията на Атина гърците са взели от либийците. Само че либийската дреха е от кожи, а висулките са от ленти, вместо змии - останалото е същото. Самото име показва, че дрехата на изображенията на Палада е с либийски произход. Либийците носят върху облеклото кози кожи без вълна, завършващи с ресни и боядисани с брош. От името на тая дреха "айгес" (козя кожа) елините са взели егидата (щит от козя кожа). Смятам, че и гръмките призивни вопли при ритуалите са тръгнали оттук.
190. Погребалните обичаи на гърците са същите като на африканските номади."

Това не е описание на някой мореплавател за Шака Зулу, а описание на Херодот за гръцки традиции.СЕМИТСКИЯ ПРОИЗХОД НА ГЪРЦИТЕ


Диодор Сицилийски - "Историческа библиотека":

28. ...Казват, че и тези, които били с Данай, тръгнали също от там и основали едва ли не най-стария от елинските градове, Аргос, а колхидският народ в Понта и този на юдеите между Арабия и Сирия също били основани като колонии от хора, тръгнали от Египет; затова и при тези народи има древна традиция да се обрязват новородените деца, която е била пренесена от Египет. Дори и атиняните по техните думи са колонисти от Саис в Египет... атиняните единствени от всички гърци наричат града си “астю”, като са пренесли това названия от египетския град Астю. Нещо повече, самото им държавно устройство било уредено и поделено като в Египет...
Дори и някои от водачите на атиняните били египтяни; например Петес, баща на онзи Менестен, който взел участие в Троянската война, явно е бил египтянин, който по-късно е получил атинско гражданство и царска власт. … той е имал двойно гражданство, елинско и варварско, тоест е бил смятан отчасти за звяр, отчасти за човек.
29. По същия начин и за Ерехтей твърдят, че е бил по род египтянин и е царувал в Атина... Were the Greeks Israelites?


Хекатей от Абдера, гръцки историк от 4 век пр. Хр. "ни казва, че египтяните били притеснени от бедствия (за справка: 10-те язви в Изход от Стария завет) и за да успокоят гнева на боговете си, те изгонили всички неегиптяни (евреите) от родните си земи. Част от тях, предвождани от Данай и Кадмус, мигрирали в Гърция, другите се разположили из Сирия и цялото източно средиземноморие, включително сегашен Израел. За предводител на вторите се е водел Мойсей, човек известен със своите мъдрост и смелост" - цитат от C.W.Muller, Fragmenta Historicum Graecorum, 1883, Vol. 2, p. 385.

Дори и известния гръцки поет Омир нарича гърците "Данаанци", "Данайци" или "Данойци" (разновидности на името, с което те самите се наричат).

image

Robert Gordon Latham (1812-1888)


Д-р Робърт Лейтъм, уважаван етнограф от 19 век пише:
"Не смятам, че древното име на аргоските данайци (т.е. гърците) е нещо различно от името на израелското племе Дан. До такава степен сме свикнали да свързваме еврейте с Палестина, че забравяме да отбележим еврейското присъствие из други точки на света. Случаят с данайците и племето Дан е точно такъв." Ethnology of Europe, 1852, p. 137

И други историци свързват двете племена. За справка:
- Cyrus Gordon, Common Background of Greek and Hebrew Civilizations, 1966;
- Allen Jones, Bronze Age Civilization: The Philistines and the Danites, 1975;
"Danaans and Danites: Were the Hebrews Greek?," Biblical Archaeology Review, June 1976;
- "Against the Tide: An Interview with Maverick Scholar Cyrus Gordon," Biblical Archaeology Review, Nov.-Dec. 2000, pp. 52-63

Връзката е известна още в древността.
В първи век еврейския историк Йосиф Флавий предава съдържанието на писмо, изпратено на евреите от Светите земи няколко века по-рано от царя на лакедемонците (спартанците):

"От Арей, цар на лакедемонците,
До Ониас (еврейския първосвещеник)
Поздрави,
открихме, че някои исторически писания доказват че лакедемонците и еврейте произлизаме от едно и също племе и сме потомци на Авраам. Следователно, тъй като сте наши братя, бихме желали да ни съобщите, ако имате някакви затруднения. И ние ще направим така, тъй като вашите проблеми са и наши и нашите са и ваши. Демотел, който ви връчва това писмо ще ни донесе отговора ви. Писмото е заверено с печат: орел държащ дракон (змия) в ноктите си." (Book 12, chap. 4, sec. 10)

Това е символът на племето Дан ("Flag," The Jewish Encyclopedia, p. 405) и произлиза от пророчеството на Яков: "Дан ще бъде змия по път" (Изход 49:17). Орелът също символизира Дановото коляно (Числа 2).

По-късно друг еврейски жрец, Йонатан, праща отговор на спартанците: "за общото между нас, ние нямаме нужда от доказателства, тъй като сме добре осведомени за него от нашите свещенни писания... измина доста време откакто нашите взаимоотношения са били подновявани и ние, през свещени и празнични дни, ще правим жертвоприношения и ще се молим на бог да ви пази и да ви носи победа."  (Book 13, chap. 5, sec. 1)

По времето на еврейския съдия Deborah (1200 г. преди Христа), племето Дан вече е било морски народ (Съдии 5:17). Евреите от Дановото коляно били главните мореплаватели на цар Соломон и плавали с финикийците. Също така Езекиел споменава: "Дан и Яван ("яван" е името, с което са наричани гърците в Стария завет) отплавали и се връщали от земите завладяни в твое име". Това показва, че е имало тясна връзка между гърците и Дановото племе още по онова време.ПИСМАТА МЕЖДУ СПАРТАНЦИТЕ И ЕВРЕИТЕ

И двете писма посочват кръвно родство и общ произход  между тях.

Писмото на спартанците:

Йосиф Флавий - "Юдейски древности" - книга 12, глава 4, стих 10

Текст на руски: http://www.vehi.net/istoriya/israil/flavii/drevnosti/12.html
Текст  на аглийски: Josephus: Jewish Antiquities, Book 12, Sections 225-228 - http://www.attalus.org/old/aj_12b.html
 

"Царят на лакедемонците Арей приветства Ония. Ние намерихме указания в някои книги за това, че юдеите и лакедемонците са от един произход и водят своя род в еднаква степен от Авраам. Затова, понеже вие сте наши братя, е справедливо да се обръщате към нас, ако имате някаква нужда. Така ще постъпваме и ние и ще гледаме на вашите нужди като на наши и ще ви представяме нашите нужди. Това писмо ви връчва Димотел, който обикновено съставя нашите послания и той ще ни върне вашия отговор. Писмото е ... с печат, представляващ орел, държащ змия."

...

Отговорът на евреите:

Той е преразказан накратко и в Стария завет: Макавеи - първа книга, глава 12, 5-23: http://www.pravoslavieto.com/bible/sz/1mak.htm#12

Пълния текст на еврейския отговор е у Йосиф Флавий:
"Юдейски древности", книга 13, глава 5, абзац 8

Текст на руски - http://www.vehi.net/istoriya/israil/flavii/drevnosti/13.html
Текст на английски: Josephus: Jewish Antiquities, Book 13,  Sections 163-170 -
http://www.attalus.org/old/aj_13b.html#163

"Първосвещеника на юдейския народ Йонатан, съвета на старейшините и юдейския народ изпращат поздрави на лакедемонските ефори, старейшини и братското племе. Желаем ви здраве и успехи на всички ваши обществени и лични дела. Самите ние сме здрави. Преди време нашия първосвещеник Хония получи от вашия цар Арей чрез посредничеството на Димотел послание за нашия общ произход с вас. Прилагаме копие от това писмо. Ние го приехме охотно и с обич към Димотел и към Арей, още повече, че ние нямаме нужда от доказателства за нашето родство, понеже в това ни убеждават и данните от нашите Свещени писания. И ако ние самите не сме направили първата крачка за признание на указаното родство между нас, това е само защото не искахме да избързаме и да вземем честта, която сега се пада на вас.
Независимо, че от времето на установяване на нашите приятелски отношения вече са минали много години, ние на всички празници, когато принасяме жертви пред Бога, се молим за вашето здраве и благополучие. Въпреки че заради дързостта и арогантността на наши съседи, трябваше да водим много войни, ние не се решихме да въвлечем и вас или други наши приятели. Сега, когато приключихме войните с неприятелите си, по този случай изпратихме почтените членове на съвета Нумений, син на Антиох и Антипатър, син на Ясон до римляните, и също така им дадохме и това послание до вас, за да възобновим нашия приятелски съюз. Затова, ще направите добре, ако и вие ни пишете, в случай, че се нуждаете за нещо от нас. Ние винаги сме готови, според силите си, да ви окажем поддръжка за каквото поискате."

 


 


Изследователят на Близкия изток
Мартин Бернал, британец, професор в университета Корнел, САЩ, в книгата си "Черната Атина - афроазиатските корени на класическата цивилизация" пише  за семитския произход на гърците.

image
 

Тезата на Бернал е, че "египтяни" основават древната елинска цивилизация, но "египтяни", говорещи семитски език.
Защо европейските историци "избелват" гърците? Европейските романтици от 18-19 в. търсят класическа цивилизация върху която да се опрат, но която да е по-европейска, по техен лик и подобие. Единствената им позната е била гръцката, но тя се падала доста на юг и затова измислили нов произход на гьрците. Оттам тръгва едно масово пренаписване на цялата европейска история и целенасочено подценяване на етруската, пеласгийската и тракийската култури. В средата на 19 век се налага идеята, че Гърция е толкова уникална, че може да се смята за родина на европейската цивилизация.

image
 
Според проф. Бернал над 50% от лексиката на гръцкия език е с неустановен произход, а към 25% от нея е със семитски корени.


http://www.youtube.com/watch?v=o4maNtzhL9Q - документален филм по книгата "Черната Атина"


Уикипедия: Данайцы

Според хипотезата на И. Ядин името на данайците се съпоставя с названието на еврейското племе на Дан. - Вейнберг Й. Введение в Танах. Пророки. М.-Иерусалим, 2003. С.36
Животното на дановото племе, назовано "рогата змия" (Битие 47, 17) има паралел в гръцката митология. - Вайнберг, цитира И.Ш. Шифман

image
 
Исраелския археолог
Игаел ЯдинСЪВРЕМЕННИТЕ ГЕНЕТИЧНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ

показват, че гърците носят африкански гени и са чужденци в Европа:

Sub-Saharan origin of the Greeks
Department of Immunology and Molecular Biology, Universidad Complutense, Madrid, Spain.

Гените на гърците произхождат на юг от Сахара.
Гърците не принадлежат към "стария" средиземноморски субстрат. Установява се значително сходство с жителите на юг от Сахара - Етиопия, което отделя гърците от останалите средиземноморски групи. Етиопците и гърците имат генетично родство. То датира вероятно от разместването на населението в Египет и Етиопия през епохата на фараоните.СКИТАЩИТЕ ДАНАЙЦИ - ГЪРЦИТЕ И ЕТИОПИЯ

http://www.israelshamir.net/ru/pine_and_olive33.htm

На морския бряг край палестинския град Яфа се намират "Скалите на Андромеда". Тя била прикована там, за да бъде изядена от морско чудовище, но Персей я освободил.
Игаел Ядин счита, че локацията на този мит е едно от доказателствата, че Дановото коляно, което получило Яфа в наследство, е морския народ на данайците, които били съюзници на исраелтяните. В гръцки източници се казва, че данайците идват в Гърция от изток, баща им бил Ваал, ханаански бог, а негов брат - Египет (Египт).

 
image
Персей и Андромеда

Андромеда в древногръцката митология е дъщеря на царя и царицата на Етиопия - Цефей и Касиопея. Интересното е, че когато е открадната по заповед на Посейдон, това се случва в Аргос и в това време родителите й царуват в Аргос - градът в който първо се заселват данайците, след акостирането им на Балканите.ЕТИОПСКИТЕ ЦИГАНИ

Това е прозвището на гърците сред нашия народ, разпространено и до днес. По същия начин наричат гърците и в Р Македония: "етиопски цигани".

Че гърците (макар и смесени с балканско население) не са от бялата раса е очевидно и днес. Но защо прозвището им е "етиопски" и защо генетичните изследвания ги сродяват с етиопците?
Населението в Етиопия не е негърско.

image

Етиопия

води началото си от царство Аксум, което се създава под влиянието на Египет и царство Шеба в днешен Йемен. Семитски племена се преселват през 6-5 век пр.н.е. в северната част на Етиопия. Там те се смесват с кушитските племена, намиращи се под влиянието на Египет.

- I в. от н.е. Образуване на царство Аксум, начело със Соломоновата династия.
- VIII-IX в. Изоставяне на Аксум под натиска на мюсюлманите. Преместване на етиопската държава на юг.
- XIII в. Възвръщане на властта на Соломонската династия при цар Иекуно Амляк.

Бета израел

наричани още фалаша или фалаш мура, са етническа група, произлизаща от Етиопия и изповядваща юдаизъм.

image
Фалашки израелски войник в Наблус през 2006 г.

Самите бета израел вярват, че племето на Дан, опитвайки се да избегне гражданска война в Израел, се заселило в Египет. Оттам то се придвижило на юг по течението на Нил до Етиопия и етиопските евреи са негови потомци.

Равинистични възгледи:
Според тях, бета израел са потомци на племето на Дан, едно от Десетте изгубени племена.

image 
Фалаши - етиопски евреи
ПРИЛИКАТА МЕЖДУ ГЪРЦИ И ЕВРЕИ

Ярко свидетелство за произхода им е приликата в характера и поведението на гърци и евреи. Тя е очевидна за всички. Затова е и поговорката: "Кога плаче евреина? Когато се ражда грък." Толкова общо в характера, както между евреи и гърци, едва ли може да бъде случайно. То може да идва само от общ произход.

СТРАННАТА "НАЦИОНАЛНА ИДЕОЛОГИЯ" НА ГЪРЦИТЕ
 
Древните елини се отличават със своя ярка национална идеология, която няма аналог сред околните близки и далечни народи. Тя е познатото разделяне на "елини и варвари". И днес то ни се представя за нещо естествено. Не се обяснява обаче: Какво точно означава "варвари"? Какво стои зад това разделение и що за идеология е това? Обикновено не се коментира:
 
- Причудливия й характер. По-долу има илюстрация, че тези възгледи са на дълбоко расово ниво. Според древногръцката идеология само елините са родени да бъдат свободни - варварите са родени да бъдат роби. Нещо повече - елинските общества по природа са призвани да живеят от труда на варварите. Накратко - да паразитират е природна даденост за тях.
 
- Липсата на прилика с философията на други народи. Наистина наричането на чужденци с прозвища от рода на "варвари" е разпространено и при други. Обаче... Никъде другаде то не е свързано с такава дълбока и безпричинна враждебност към останалите народи.
 
- Произходът й. Тя има един единствен аналог в световната история. Това е ционистката
талмудистка идеология, която дели хората на две категории: евреи и "гои" (буквално - добитъци, животни). Според нея хора са само евреите. Всички останали народи по света са гои (добитък).
 
Пример:
 
СВЕТЛИТЕ ИДЕИ НА АРИСТОТЕЛ
 
Прието е, че той е един от най-светлите умове на човечеството. Не е прието обаче да се казва, какво точно е неговото учение.

image

Аристотел проповядва че
"робите по природа са лишени от възможността за добродетелен живот - нравствен живот могат да водят само свободните."
 
По-интересно е - кои са свободни и кои са роби, защото Аристотел има точен отговор:
 
http://iankov.blogspot.com/2007/08/blog-post_5226.html
 
Той учи, че "полиса превъзхожда всичките други общности и е абсолютна цел на съществуването", но не всички могат да създадат полис и да бъдат граждани, а само елините. "За варварите това “велико благо” е недостъпно, тъй като те са роби. Те нямат в своята среда хора, властвуващи по природа, които да имат разум и да са способни да управляват. При тях има само общуване между роби и робини. Още поетите са казвали, че “за гърците е свойствено да властват над варварите”. По естествена природа “варварин” и “роб” е едно и също.
 
Полисът не може да съществува без робството - то е негова материална основа.
 
“Непосредствено след раждането си живите същества биват предназначени или за подчинение, или за властвуване.” 
 
Какво е робът според Аристотел: "одушевена собственост", “одушевено оръдие на труда”, средство, чрез което господаря “потребява жизнените блага”. Наистина робът е човек и за разлика от животните е надарен с реч, но само за да разбира заповедите и всъщност е само едно “домашно животно”.
...
 
Тази примитивна идеология на паразитизма е характерна за гръцкото племе. Диващината и наглосттта й могат да учудят и канибалските племена.
 
Аристотел най-ярко излага философията на паразитизма, но и възгледите на останалите гръцки философи не са по-различни.
 
Това е идеологията на елинските колонии-полиси и е в основата на тяхното устройство. Развитието им е нейна илюстрация в действие. Гърците идват като пирати, започват да основават колонии, които се занимават изключително с търговия, насаждане на интриги и предизвикване на междуособици сред местните жители, крадат материалната им култура и паразитират върху тях. Превъзнасят се и се кичат най-претенциозно с всички външни белези на "култура" и "цивилизованост". В мегаломанията си се обявяват за най-големите мислители и учени и за откриватели на всички човешки постижения - без мярка, без граница, без задръжки.
 
С шумната си претенциозност гърците успяват да се набият в очите на Рим, който приема измамата за действителност и подражанието - за оригинал, а чрез Рим - и в очите на "Ренесансова" западна Европа.
 
По света са известни само три народности, при които паразитизма е доведен до идеология и начин на съществуване - това са евреите, гърците и циганите.
 
Без да се разбира това - че елинските полиси са паразити, които са издигнали паразитирането за знаме и идеология - не може да се разбере и характера им, нито характера на "гръцката цивилизация".

...


ВЛИЯНИЕТО ОТ ЕГИПЕТ ПРИ ГЪРЦИТЕ И ПРЕКЛОНЕНИЕТО ПРЕД ЕГИПЕТ У ЕВРЕИТЕ

Египет в представите на древните евреи и гърци е това, което днес се представя за "американската мечта". Евреите - чергари и овчари - завинаги са запленени от огромните египетски мегаполиси, точно както някои днес - от небостъргачите на Ню Йорк. За това има примери в Библията от пророците, които им се подиграват, че при всяка трудност се размечтават да се върнат в Египет.

image
 
Същото прехласване продължава и у данайците - гърците:
"Мъдростта на Египет е като приказка за гърците, които се чувстваха като деца в сравнение с тази древна раса." (Платон, Тимей, 22B)

Древните гърци са имали един особен израз: "Прави се на египтянин" - преструва се пред хората, че знае или може. Среща се за пръв път в гръцкия език.

...


Egypt: origin of the Greek culture
Philip Coppens

От векове, учените определят гръцката култура за източник на западната цивилизация. Но какво, ако самата гръцка култура е едно наследство - една колония - на древните египтяни?
Училищата все още учат, че западната цивилизация е дете на Гърция. Натрапва се, че египетската цивилизация е "примитивна" в сравнение с културните и философски постиженията на гърците.
Ричард Едгар в "Black Spark, White Fire" твърди, че предположението, че древните египтяни не плават в Средиземно море е научен мит. И Тур Хейердал показа, че дори техните "примитивни плавателни съдове" са били в състояние да овладеят теченията на океаните - и са били много по-добре оборудвани за овладяване на много по-спокойните води на Средиземно море.
Същото булото на невежеството се поддържа, когато става дума за философия. И Платон и Питагор, които са определени за икони на гръцката философия, заявяват, че като други големи гръцки философи са получили знания в Египет. След години в египетски училища, те се завръщат в Гърция като "първите философи". Питагор учи в Мемфис. Платон учи в Египет 13 години. Менторът му е свещеник в Хелиопол - днешния Кайро. Години след това Страбон пътува в Египет. Гърците в  хвалбите си се опитват да представят философията си за много по-стара, отколкото е всъщност.

...

image

Stolen Legacy - Откраднатото наследство
1954
George G. M. James

Египетското влияние над гръцката култура

Терминът "гръцка философия" е погрешен, защото такава философия не съществува. Тя е копие на религиозната система на древен Египет, наречена Мистерии.
От 6 в. пр. Хр. до смъртта на Аристотел през 332 г. пр. Хр. гърците правят всичко възможно, за да изучат египетската култура от египетските жреци. След нашествието на Александър Велики, царските храмове и библиотеки са ограбени и школата на Аристотел превръща библиотеката в Александрия в свой изследователски център. Тогава на Аристотел са приписани голям брой книги - толкова много, че е физически невъзможно да бъдат съчинени от един човек за времето на един човешки живот.
Историята на гръцката философия е съчинена от школата на Аристотел.

По-известните гръцки учени учат в Египет или изучават египетски знания, пренесени в Гърция.
Гръцките философи копират египетската философия и всичките им първоучители са дългогодишни ученици в египетските храмове, а по-късно си приписват заслугите.

Днес се повтарят имената на гръцките философи и се натрапва, че те са най-великите.
Затова пък не се споменава нищо за учителите им - египетските философи:

http://nauka.bg/forum/index.php?showtopic=9787&view=findpost&p=119696

Египетски философи: Птахотеп (Ptahhotep), Кагемни (Kagemni), Дуауф (Duauf), Аменхотеп (Amenhotep), Аменемопе (Amenemope), Имхотеп (Imhotep), Аменехат (Amenemhat), Мерикаре (Merikare), Сехотепибре (Sehotepibre), Хунануп (Khunanup) Akhenaten (Акхенатен).

http://nauka.bg/forum/index.php?showtopic=9787&view=findpost&p=119700
В Египет учат:
1. Платон - живее около 20 години там. Обучава се при жреците в Мемфис. Учението му е изцяло египетски светоглед.
2. Питагор - и повече години в Египет, дори прочутата "питагорова теорема" представлява задача, дадена му от жреците - да измери височината на пирамида, като ученик.
3. Демокрит - 5 години.
4. Талес - около 10 години в Египет.
5. Аристарх - Библиотекар в Александрия
6. Архимед -10 години в Александрия и до последно си пише с египетски математици. Всичките му устройства имат прототип в Египет.
7. Евклид - живял почти само в Александрия.
8. Ератостен - 25 години в Александрия.
9. Аполоний Родоски - около 30 години в Александрия
10. Херодот: "Има и някои гърци, които си послужиха с това учение (египетското) – едни в по-ранни времена, други по-късно – и го представиха за свое. Знам техните имена, но няма да ги напиша."
Гласувай:
30
0


Вълнообразно


Следващ постинг

1. missionpossible - Нека всички се просветят относно ...
06.10.2010 13:12
Нека всички се просветят относно световната заблуда за гърците и великия им културен принос.
Поздравления!
цитирай
2. zelas - Знаехме за този произход на южните ...
06.10.2010 20:01
Знаехме за този произход на южните ни съседи, но никъде не бях срещал толкова изчерпателен анализ.
Поздравления.

Последните събития от Гърция съвсем точно илюстрират паразитния им характера.
цитирай
3. raders - Направил си си труда да напишеш д...
07.10.2010 01:03
Направил си си труда да напишеш достатъчно глупости. Естествено, че много народи са със смесен произход; това не значи, че местните жители някъде просто са се изпарили след идването на данайците. Те са се смесили с тях и така е създадена нацията - както и всички останали нации по света. По силата на подобна логика би трябвало да се твърди, че в България, понеже някога дошла някаква група прабългари от тюркски произход, то значи, че сме тюрки. Подобна инфантилна философия е недопустима. А гърците има с какво да се гордеят - не забравяй това. И подобно дребно оплюване няма да им навреди особено. Никак даже...
цитирай
4. balkanec - zelas
07.10.2010 01:22
- ползвах твои коментари. Благодаря. Това не е някакъв пълен анализ, а по-скоро суров материал - данни, които тепърва да се анализират.
цитирай
5. balkanec - това не значи, че местните жители ...
07.10.2010 01:24
raders написа:
това не значи, че местните жители някъде просто са се изпарили след идването на данайците.


Къде видя такова нещо в поста?
цитирай
6. анонимен - Поздравления !!!
07.10.2010 11:29
Ако Аристотел научи, че е грък ще се обърне в гроба.

При гръцкото възстание в Атина, той е първият изгонен българин от града.

Още веднъж, поздравления за Вашият труд !!!
цитирай
7. zelas - А гърците има с какво да се гордеят - ...
07.10.2010 13:23
raders написа:
А гърците има с какво да се гордеят - не забравяй това. И подобно дребно оплюване няма да им навреди особено. Никак даже...


Да има с какво да се гордеят, с уникалната им способност да си присвояват чужди постижения.

Но ако трябва да бъдем честни, тази мания за величие им бе втълпена от западна европа, която през 19 век реши да се асоциира с древно-гръцката цивилизация тъй като по това време африка се е смятала само като източник на роби. Самите гърци по това време никога не са отричали, че тяхната цивилизация е била просто клон на египетската.
цитирай
8. iuliuscaesar - голяма боза си направил. много с...
07.10.2010 16:03
голяма боза си направил. много слабичко. взел една кошница митология и си надробил страшна попара. че чак и евреи ги изкара.
разбира се че ахейците са гърци. в това не може да има никакъв спор. не гледай какво пишат авторите от 4-1век пр. хр., а виж какво казват документите от 15-13век пр. хр. Това е правилният подход, защото нито страбон, нито херодот е можел да знае нещо съществено по въпрос. те са имали под ръка единствено препредавани и съответно многократно променяни легенди - все пак са минали 1000г. от тогава. Сам разбираш, че за този период Херодот и другите автори знаят десетки пъти по-малко отколкото днешните историци. Каква ирония!!! Но абсолютен факт.
Важното е, че езикът на който са написани документите от този ранен период - с линеар Б, е гръцки, което обезмисля целия ти пост. Факт е, че при идването си те заварват друго население, което самите те наричат пеласги, но самите гърци по това време нямат общо самосъзнание и за това се наричат данайци, елини, ахейци и др. Но всички тези изброени племена говорят гръцки език, неоспорим факт, който се доказва от документите написани с Линеар Б.
Да смяташ за достоверни някакви си легенди предадени 1000г. по-кусно, при условие, че имаш съвременни документи, показва, че си нямаш и понятие от материята и си абсолютен дилетант.
цитирай
9. zelas - Да смяташ за достоверни някакви си ...
07.10.2010 18:29
iuliuscaesar написа:
Да смяташ за достоверни някакви си легенди предадени 1000г. по-кусно, при условие, че имаш съвременни документи, показва, че си нямаш и понятие от материята и си абсолютен дилетант.


Какво правиш тук при дилетантите, тогаз?

В целият ти пост не видях нито един цитат, нито един автор, нито едно доказателство, а само голи приказки. А обвиняваш човека в дилетанство!?

Представи твоите факти и ще преценим.
цитирай
10. balkanec - Линеар Б
07.10.2010 21:04
iuliuscaesar написа:
разбира се че ахейците са гърци. в това не може да има никакъв спор. не гледай какво пишат авторите от 4-1век пр. хр., а виж какво казват документите от 15-13век пр. хр.
Важното е, че езикът на който са написани документите от този ранен период - с линеар Б, е гръцки


Да видим, дали Линеар Б е гръцка писменост:

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9B%D0%B8%D0%BD%D0%B5%D0%B0%D1%80_%D0%91

Предполага се, че писмото се е използвало от професионални писари, чиито роден език е бил минойският, а не старогръцкият.
Някои пиктограми са доста близки до тези от Линеар А, а други са зле пригодени към фонетичните особености на старогръцкия език.


http://www.ivanstamenov.com/2009/03/300/
http://forum.tisitova.com/viewtopic.php?f=27&t=102

ЧИЕ Е ПИСМОТО ЛИНЕАР Б?
Георги Сотиров - професор по сравнителна лингвистика, Канада

Професор Чадуик не обяснява точно колко други древни езици, освен гръцки, той и колегите му са опитали да свържат с писмото Линеар Б.
Древните историци – от първия до последния – твърдят, че предгръцкото население в земите на Линеар Б, разбира се, не е било гръкоезично.
Огромно количество литература недвусмислено сочи, че от началото на евразийската история до времето на Омир приносът на гръцките племена към Егейската цивилизация на практика е бил нулев.
Дио Хрисостом (Дион Хризостом - 1-2 в., гръцки ритор) казва, че няма гръцки автори преди Омир.
Диодор Сикул (Сицилийски) свидетелства, че до Пронапид, учителя на Омир, гръцките автори, ако изобщо е имало такива, трябва да са писали с букви, които не са гръцки.
По-стара писменост е фригийската, а фригите са трако-пеласги.
Фригийците са много по-древен народ от гърците. “Книгите както на фригийците, така и на мизийците”, пише Страбон, “ни връщат във времената преди Троянската война.”
Еврипид говори за “тракийски таблички, написани от певеца Орфей”. Орфей е писал поезия, част от която е цитирана от Филохор и Платон.
...

Очевидно Линеар Б не е гръцко писмо.
цитирай
11. balkanec - че си нямаш и понятие от материята и ...
07.10.2010 21:19
zelas написа:
iuliuscaesar написа:
че си нямаш и понятие от материята и си абсолютен дилетант.


Какво правиш тук при дилетантите, тогаз?


Образова ни :)
цитирай
12. iuliuscaesar - да не се засегнеш, но изводът ти е ...
07.10.2010 22:22
да не се засегнеш, но изводът ти е крайно глупав.
от коментар 10.
Пак правиш извод на базата на това какво е казал някой си 1000-1500г. по-късно.
аз пък мога да ти цитирам Платон, който в един от диалозите си казва, че преди много години (разбирай столетия) гърците използвали писмо, което неговите съвременици са забравили. От къде е имал тая информация, или просто е налучквал не ясно. Дълги години учените не обръщат внимание на това седение, но после става ясно че платон е бил прав.
Всичко това обаче няма никакво значение и дори сведението на платон не е важно.
важното е че езикът на Линеар Б е разчетен чрез използването на класическия гръцки разбира се в архаични форми. По този начин се проследява връзката от микенския гръцки, през омировия, та до класическия.
Пак казвам разчита се през гръцки. Иначе тоя Сотиров не е прав явно е толкова професор, колкото и аз...
Правени са опити да се разчете през почти всички от старите езици. Самият Вентрис е убеден, че търсеният език е етруски, но при работата си се убеждава, че гръцкия идеално пасва и за това се свързва с Чадуик, който е професор по гръцки. И така двамата го дешифрират.
Всичко което знаем за тези хора е именно от гръцкия "превод" на надпсиите от линеар Б. Не виждам кво има да е прикзва изобщо. Езикът е гръцки, всичко се чете и разбира...

Колкото до формите, работата е следната:
Линеар Б е близък на А защото просто е негова модификация. Това нищо не означава.
Линеар А е изобретен за езика на критяните, какъвто и да е той, а Линеар Б е негово продължение направено за езика на гръцките пришълци и той чудесно се разчита чрез гръцки. Проблема на това писмо е че е непригодно за гръцките окончания (донякъде), но това не променя фактите - езикът е гръцки.
цитирай
13. zelas - Има учени (например Sinclair Ho...
08.10.2010 00:14
Има учени (например Sinclair Hood), които отхвърлят дешифриране на Вентрис.

Аргументите са:

(1) "правописните правила" на линеарно писмо Б са толкова сложни, че дадена дума "написана" на Линеар Б може да се тълкува по различни начини. Ето защо се твърди, че тълкуването на всяка дума, е до голяма степен субективен процес.

(2) Дори и "дешифрираното" линеар Б писмо е често до голяма степен или напълно неразбираемо, тъй като микенските думи нямат производни в по-късния вариант на гръцки. В редица случаи, когато думите са неразбираеми, липсата на "смисъла", се обяснява, с това че въпросната дума е собствено име или на място. Което е друг пример за субективно тълкование.
цитирай
14. solinvictus - Ako всички тука нямате историческо ...
08.10.2010 02:17
Ako всички тука нямате историческо образУвание не спорете с Хулио,
той е завършил сигурно или още не при марангазов ,
тъй ,че сички други цитирани професори не са като нашти прАфесори....
не се броят,ако не гаворят и па руский...хехе, баси
всъщност от кога се говори за гърци(grece)?
цитирай
15. balkanec - Моля ви
08.10.2010 13:33
за умереност и без лични обиди.
Изтрих два коментара - от двете страни на спора. Няма смисъл да си опъваме нервите.
цитирай
16. анонимен - От elk
08.10.2010 15:14
missionpossible - написа:
Нека всички се просветят относно световната заблуда за гърците и великия им културен принос.
Поздравления!

Много точно казано - да това са така наречените гърци.
цитирай
17. raders - missionpossible - написа:Нека ...
08.10.2010 19:39
[quote=анонимен]missionpossible - написа:
Нека всички се просветят относно световната заблуда за гърците и великия им културен принос.
Поздравления!

Много точно казано - да това са така наречените гърци.
[/quote

Между другото, ако отвориш речника за чужди думи в българския език, от около 25 хиляди чужди думи почти половината са гръцки - най-вече касаещи науката, изкуството, културата. А през средните векове официални езици в Европа са латински и гръцки. Няма да говоря за стотиците имена на учени, философи, писатели, скулптори /ти не може да не ги знаеш, дори и да си седял /а/ на последния чин/, които се цитират непрекъснато по всеки повод. Съвременната европейска /а то значи световна/ цивилизация е просто продължение на гръкоримската и това не е световна заблуда. Не може целият свят да бъде заблуден и само ние тук - няколко кряскачи - да сме наясно, защото, всъщност някои фанатизирани псевдопатриоти се опитват да насаждат омрази. Каквито и противоречия да сме имали през вековете, имали сме с тях и обща съдба, а и общи интереси и, ако размисли човек внимателно, без предубеждение и прочете историята между редовете, не може да не проумее, че им дължим някои неща. Както и те на нас.
цитирай
18. balkanec - ... Амин! :)
08.10.2010 20:37
raders написа:
...

Амин! :)
цитирай
19. анонимен - Тайните на Партенона
09.10.2010 00:51
Възможно ли е турците 267 години да са съхранявали античните статуи на езически богове и герои? Къде е местоположението на истинската Атина?
http://livehistory.ru/tajny-parfenona.html
цитирай
20. анонимен - Древна Гърция – исторически мит
09.10.2010 01:49
Съществували ли са в действителност чудесните антични кораби?

Митът за античното мореплаване (Миф об античном мореплавании)
http://amigooo.livejournal.com/37570.html
http://amigooo.livejournal.com/39735.html
http://amigooo.livejournal.com/40942.html

Митът за антична Гърция на картата на Европа (Миф об античной Греции на карте Европы)
http://amigooo.livejournal.com/47602.html
цитирай
21. lado - Показателно. Пространно, и в съ...
09.10.2010 14:21
Показателно.
Пространно, и в същото време - лаконично.
Разбираемо и стройно.
Подредено и с източници, и с факти, и с автори.
Виждам,че дори Хулио Исплесиас е потресен и не може да спретне смислен коментар, а си брътви с пяна на уста зле заучени щампи...
Радерс , Радерс....
Доволен съм!
Така е казал един съветски солдат, когато е видял развалините на Берлин....
Така и аз съм доволен, тъй като виждам как се срути прогръцкият бастион в блог.бг.
Огромни поздравления за труда!
Фундаментално!
цитирай
22. raders - Показателно. Пространно, и в съ...
10.10.2010 11:49
lado написа:
Показателно.
Пространно, и в същото време - лаконично.
Разбираемо и стройно.
Подредено и с източници, и с факти, и с автори.
Виждам,че дори Хулио Исплесиас е потресен и не може да спретне смислен коментар, а си брътви с пяна на уста зле заучени щампи...
Радерс , Радерс....
Доволен съм!
Така е казал един съветски солдат, когато е видял развалините на Берлин....
Така и аз съм доволен, тъй като виждам как се срути прогръцкият бастион в блог.бг.
Огромни поздравления за труда!
Фундаментално!


:) Прогръцки бастион не зная дали има тук приятелю. Бастионите са предимно пробългарски, включително и с мое участие, но това не значи, че трябва чак да се наакаме. Има един незрим момент, когато глупостта започва не само да лети, но и да чурулика. Е просто не съм привърженик на чуруликането, холан.
цитирай
23. анонимен - Get от вОДЕСос до iuliuscaesar - Не бе прав, че не ме послуша Цезаре :)
11.10.2010 15:02
iuliuscaesar написа:
голяма боза си направил. много слабичко. взел една кошница митология и си надробил страшна попара. че чак и евреи ги изкара.
разбира се че ахейците са гърци. в това не може да има никакъв спор. не гледай какво пишат авторите от 4-1век пр. хр., а виж какво казват документите от 15-13век пр. хр. Това е правилният подход, защото нито страбон, нито херодот е можел да знае нещо съществено по въпрос. те са имали под ръка единствено препредавани и съответно многократно променяни легенди - все пак са минали 1000г. от тогава. Сам разбираш, че за този период Херодот и другите автори знаят десетки пъти по-малко отколкото днешните историци. Каква ирония!!! Но абсолютен факт.
Важното е, че езикът на който са написани документите от този ранен период - с линеар Б, е гръцки, което обезмисля целия ти пост. Факт е, че при идването си те заварват друго население, което самите те наричат пеласги, но самите гърци по това време нямат общо самосъзнание и за това се наричат данайци, елини, ахейци и др. Но всички тези изброени племена говорят гръцки език, неоспорим факт, който се доказва от документите написани с Линеар Б.
Да смяташ за достоверни някакви си легенди предадени 1000г. по-кусно, при условие, че имаш съвременни документи, показва, че си нямаш и понятие от материята и си абсолютен дилетант.


Аве Цезарю !
Предлагах ти преди време в блога на Демографа, да (спретнем) спретнеш една дисертация с моя помощ - Ама ти, НЕ ! - Много сложно нещо било защитата й.
Ако се бе съгласил ! - Щяхме да сме доказали че основата на гръцкият е семитска с втори-привнесен слой анатолийско-микенски ... те ти го и праелинският ! :)
Не ми повярва, че тази история и лингвистика, която ви се преподава, до такава степен ви е промила мозъците, че вие не можете да отсеете житото от плявата.
Друго щеше да бъде доктор пред името ти Юлко - но съдбата обича Смелите овенчава ги с лаврови венци и ... т.н.

С уважение и :))-ки !
П.П. Къде са тези документи от 13-14 в.в. ?!!
цитирай
24. анонимен - Леле мале :) :) :)
11.10.2010 22:42
iuliuscaesar написа:
Важното е, че езикът на който са написани документите от този ранен период - с линеар Б, е гръцки, което обезмисля целия ти пост. Факт е, че при идването си те заварват друго население, което самите те наричат пеласги, но самите гърци по това време нямат общо самосъзнание и за това се наричат данайци, елини, ахейци и др. Но всички тези изброени племена говорят гръцки език, неоспорим факт, който се доказва от документите написани с Линеар Б.


Ако разчитането на текстовете, написани с линеар Б, е такова каквото е, натресеното ни разчитане на Именникът на българските царе, господ да ни е на помощ :) :) :)
цитирай
25. tzarkarui - :)
12.11.2010 00:30
Прекрасна статия! Поздравления за нея.
Нещо повече - елинските общества по природа са призвани да живеят от труда на варварите. Накратко - да паразитират е природна даденост за тях.Произходът й. Тя има един единствен аналог в световната история. Това е ционистката талмудистка идеология, която дели хората на две категории: евреи и "гои" (буквално - добитъци, животни). Според нея хора са само евреите. Всички останали народи по света са гои (добитък).

Съгласен. Абсолютно. Но има и още едно племе, които са паразити - циганите. Хрумвало ли ти е да поразровиш из нета с въпросче дали имат някаква родствена връзка? Щото са първи братовчеди - мингияните, юдеите, и гърчолята. Произхода им е от мястото Сатана в Индия. И са чернилки. Освен "цапцарапа" общата им черта е сексуалните извращения (хомосексуализма+педофилията). Не знам дали се_мити ходат или се_мръсни, но се оказа, че техния бог (йЕхова) е Кришна, и е неАРийско вожд, който водил война срещу Индра.
В друга част от Ригведа обаче за него се говори като за неарийски вожд, който стои на брега на Амшумати с десетхилядна армия, за да порази Индра. Р. Г. Бхандаркар предполага, че номадските пастирски племена, наречени абхири, са били поклонници на бога момче (Maysalaparve, chap. 7). Те са били племена от неарийски произход с жестоки обичаи. Разказите за разпътството на Кришна може би водят началото си от тези номадски племена (Vaisnaism, etc., pp. 36-38, Сарвепали Радхакришнана, Индийская философия, т. 1, с. 420, 427, 430, 431).

Тези същите "номадските пастирски племена, наречени абхири" намираме в Месопотамия, по-късно и в Египет, и са никои други, но евреите (така твърди и Хигинс в своя Анакалипсис). А че са хомосексуалисти - ами такъв е бил и Кришна
Кришната е ногу интересна фигура - активен обратен пластелин. Опъвали си ластиците с Арджуната дет им падне. Това си е мингиянска практика от тогава.

Тези същите "абхири" са с име Чандала в Индия и са извънкастови.
цитирай
26. tzarkarui - Зеус
12.11.2010 00:45
Гърчолята откраднали и Олимпийския пантеон. Цапцарапа им се отдава - генетично - нали са извънкастови.
Град Дион е бил издигнат в полите на Олимп. Всъщност, самото име на града, Дион, означава Зевс. Храмът в Дион е от 5-и век пр.н.е.

Става въпрос за 5 век BCE - войните с - късна работа. Безбожници...
Краднали Дионисий и го направили на Теос/Зеус/Зевс. Гърчолята имат проблем при фонетиката - Д отива в Т, Ч в Ц и т.н. Още едно такова племенце има с гръчките фонетични проблеми - фините в Скандинавия. Но това е съвсем отделна тема.

:) Много интересни линкове даваш като аргументация. Предполагат доста четене (и мислене - за тези, които го могат).
Привет
цитирай
27. balkanec - Да
14.11.2010 00:40
tzarkarui написа:
има и още едно племе, които са паразити - циганите. Хрумвало ли ти е да поразровиш из нета с въпросче дали имат някаква родствена връзка?


Да, обаче не мога да го докажа.
Щом има общ характер - в ярки характеристики - значи най-вероятно има и общ произход. Просто е.
цитирай
28. анонимен - Благодаря
14.11.2010 09:37
Много полезна компилация, Благодаря!
Ziezi
цитирай
29. balkanec - Много полезна компилация, Благ...
15.11.2010 11:43
анонимен написа:
Много полезна компилация, Благодаря!
Ziezi


Надявам се, че ще послужи по предназначение.
Понеже гърците сами по себе си не са интересни.
Важното е само каква е ролята им в нашата древна история.
цитирай
30. tzarkarui - Можеш
17.11.2010 18:07
Да, обаче не мога да го докажа.

Можеш. Ясно и категорично! Хигинс го е направил още през 1929г. в своя Анакалипсис. Нещо, което се е държало в "тайна" доста дълго време - ето ти линковете -
https://docs.google.com/leaf?id=0B4EgkV7u2nnaY2MwM2FkYWYtMjgxMS00MzE2LTgyMGUtMGQ5NGYzZmI2ODVi&sort=name&layout=list&num=50

https://docs.google.com/leaf?id=0B4EgkV7u2nnaYTNlZDgxMzEtOGQ1OS00ZDNmLTljYWQtNjNlNjlhMDJhMGZm&sort=name&layout=list&num=50

Там се и споменава за мястото с има "Сатана". В неговия район е пълно и с "библейски" именца. Които после са били "донесени" в Палестина.
Вече трети път чета Анакалипсиса (качил съм го в гуугъл документи за свободно дърпане) и всеки път намирам нещо ново - пропуснато при предишния прочит. Както и в последствие се оказа Кришна е мангал (чандала) - чернилка дибидюс, и безродник. (Накратко за Анакалипсиса) Хигинс съпоставя имена, техния смисъл, и произход, като прави географска разходка от Индия до Египет. Доказва трикратното преселение на евреите (+гърците) посока Индия - Африка, тяхната езикова близост с арабите. Книгата е пълна с фактология, който е невъзможно да бъде оборена. Must to read! Произхода на Лунните религии (и тяхната воня) е Сатана - Индия.

:) И май всичко започва с Лунните Наги начело с Кришна:
В друга част от Ригведа обаче за него се говори като за неарийски вожд, който стои на брега на Амшумати с десетхилядна армия, за да порази Индра. Р. Г. Бхандаркар предполага, че номадските пастирски племена, наречени абхири, са били поклонници на бога момче (Maysalaparve, chap. 7). Те са били племена от неарийски произход с жестоки обичаи. Разказите за разпътството на Кришна може би водят началото си от тези номадски племена (Vaisnaism, etc., pp. 36-38, Сарвепали Радхакришнана, Индийская философия, т. 1, с. 420, 427, 430, 431).

Те там някъде - след 10500 BCE трябва да се търси общият им корен. И не случайно наричат гърците "Етиопски ЦИГАНИ"...
Привет
цитирай
31. liliyanaandreeva - Защо да не приемем,че първо балканските народи се пренаплодяват и...
18.11.2010 19:41
...разселват във всички посоки на света, а впоследствие започват да се завръщат в древната си пра-родина,подгонени от младите войнствени азиатски племена на араби,индуси,монголи и пр.?А разселените балкански народи създават първите културни средища от преди новата ера в близкия изток,запад,север и юг!
цитирай
32. alchemist - Турци и гърци разрушиха нравств...
23.11.2010 20:38
Турци и гърци разрушиха нравствената градина на българина. Жестока неправда, безграничен произвол, и нравствена развала вкорениха в сърцето му велики пороци.
Б. Дрангов." Помни войната"
цитирай
33. shtaparov - Напред към истината
27.11.2010 01:23
Изключителна статия,компетентно изведени изворови данни и множество сведения,напълно непознати на аудиторията до момента!Това е част от
истинската история,уважаеми читатели-изобщо не се съмнявайте в това,
понеже семантичният и етимологичен "Ангелов анализ" го е потвърдил
категорично още преди ок.2 години,когато изобщо не разполагахме с тези данни.Ето и някои от тълкуванията,които позволиха да гледаме
с други очи на споменатите народностни названия:
1.Варвари=Бургари/Българи/=Тракийските племена.
2.Данаанци/Омирово название на данайците/=Ханаанци/прадеди на близкоизточните финикийци.Понеже Финики=Даники/Данави,Хунави,Данайи/.
Те са потомци на "Морските народи",установили се в Бл.изток след краха на експанзията им срещу Египет.Потомци са и на хиксосите-бивши владетели на
Египет,които дават"гръцкото" име на страната чрез някои от своите фараони,
носещи името Яков/Ягич,Ягищ,Ягипт/.Разбитите хиксоси се разделят на няколко групи:
1.Африги-хамитизирано Тракийско племе в дн.Либия,дало името на континента Африка.Името му е Тракийско и значи Бахрики/Бахлики/,т.е.Богричи/Богаричи/.
2.Ханаанци/Данаанци/-семитизирани Тракийски племенни обединения,
произлизащи от Хунавите/Венетите,Ванадите,Гетичите/.
3.Евреи-потомци на семитизираните и поробени в Египет хиксоси.След около
2-3 века робство Мойсей ги повежда към земите на бившите им сънародници
в Галилея,от които обаче те вече са се отчуждили.Името им значи Евреги
/Африги/,т.е.-Богричи/Богаричи/=Ариите/Ората/на Бога,и е наследие от
далечното им Тракийско минало.
4.Араби/Ариги,Африги/=Арбаи/Ервеи,Евреи/-част от изгубените колена на евреите/афригите/.
5.Игюпци/египетски цигани,които не са различни от етиопските/.Самото име
Етиопия значи Егиюпия/Егютпия,Егюптия-страна на преселените египтяни/. В по-ново време са правени несполучливи опити да се свърже народностното им име с гръцкото определение "Светлооки",което е пълен абсурд за тъмнооките етиопци!
6.Масаи/в Кения/=Данаи/потомци на забягнали в саваните етиопци,т.е.игиюпци/. Това заключение се подкрепя от анализа на името на тяхната страна: Кения= Дения (Даная),т.е.- Страна на данаите. Става въпрос не за черните данаи,а за белите,които отиват там от Фригия като бели хора,но след векове се смесват с негрите и потъмняват,за да придобият днешния си вид. Векове след смесването част от тях се връщат на север и завладяват земите на днешна Елада,запазвайки за векове характерните особености на онова облекло,което им е било необходимо за предпазване от африканските жеги,а именно хитони,туники и тоги за мъжете и бурки за жените.
цитирай
34. анонимен - vapros
05.02.2011 08:16
izvinete 4e izlizam ot temata. no ima li niakoi prefstava za proizxoda na kabilite tova e 4ast ot korennoto naselenie na aljir maroko jiveiat nai ve4e v atlaskite planini 6te bada blagodarna ako mi dadete infotmazia
цитирай
35. анонимен - ханаанец
02.07.2011 20:57
Защо днешните гърци са толкова бели въпреки,че са по на юг от нас,а тук всеки втори българин е мангал?
цитирай
36. shtaparov - Не си кривете душата,а погледнете истината в очите
30.10.2011 23:28
[quote]Защо днешните гърци са толкова бели въпреки,че са по на юг от нас,а тук всеки втори българин е мангал?[quote]

Приятелю,бил съм в Гърция няколко пъти и от сърце Ви заявявам,че откровено се заблуждавате. Дори в Северна Гърция,където Българите въпреки 100 годишния гръцки окупаторски терор са поне 40 % съм ясно забелязал,че Българите са далеч по-бели,а от чистите гърци повечето са толкова черни,че направо синеят като жителите на Филиповци и Столипиново. А за всеки "втори Българин" изобщо не сте прав- от десетки години живея в България и много добре виждам,че тук са застъпени всички разновидности на бялата раса (вкл. и средиземноморската),понеже всички те произхождат от нашите земи,но никъде няма толкова черни Българи колкото черни гърци има,освен ако не смятате жителите на гореспоменатите квартали за Българи,каквито те никога не са били! А "белите гърци" за които ми говорите,всъщност не са никакви гърци,а албанци,Българи (съхранени или погърчени) и чуждестранни туристи. Така че недейте да смесвате зърното със плявата,ами си отворете очите добре и погледнете истината в лицето,без да си кривите душата.
цитирай
37. shtaparov - "Анализът" няма да ни излъже:
31.10.2011 00:17
анонимен написа:
izvinete 4e izlizam ot temata. no ima li niakoi prefstava za proizxoda na kabilite tova e 4ast ot korennoto naselenie na aljir maroko jiveiat nai ve4e v atlaskite planin 6te bada blagodarna ako mi dadete infotmazia

Добър въпрос и ще му отговоря,въпреки че едва днес го забелязвам. Кабили= Кабари (Кубери,с прех,Л-Р), Севери (Сувари,Савири), Кимери (Шумери), Богари и т.н. Ето го истинският произход на тези хора!
цитирай
38. анонимен - Склонен съм да вярвам
04.12.2011 10:37
Склонен съм да вярвам на горенаписаното, тъй като знам, като историк, че историята никога не е това, което ти представят книгите. За мен сегашнте гърци са една от издънките на Европа, заедно с Албанците.
цитирай
39. анонимен - БАЙ ГАНЮ:Откраднатата история
25.01.2012 21:00
Ние т.н. към днешна дата БЪЛГАРИ ,сме най-древния народ в Азия и Европа наричани през хилядолетията с различни имена, но останало едно дадено от другите народи-"БОГ-АРИ"-народът говорещ езика на Боговете!Повече от 3000 години не спира унищожението на доказателствата за нашата идентичност!Най яростните УНИЩОЖИТЕЛИ на тези доказателства са точно ЕТИОПСКИТЕ ЦИГАНИ!Тези паразити са откраднали ЦЯЛАТА наша антична история, присвоили цялото наше митологично наследство и герои!Създали лъжливи истории като тази за "златното руно"сътворена от лъжеца Язон!Но доказателствата за това кои сме ,от ден на ден "излизат"от земята и доказват лъжите на сганта етиопски цигани!Крайно време е у БГ да почне да се говори ИСТИНАТА на ВИСОК глас ,а не такива лекета като божо димитров, пламен павлов и сие папагали да повтарят лъжите на Антибългарина васил златарски!За сведение на такива"тикви",имаме неоспоримо доказана история, която може да се напише в учебниците, от преди 4160год.Ние сме най първите християни в Европа покръстени от Св.ап.Павел Св.ап.Андрей-бупгароевлог и Св.апЛука!Първият епископ в Европа ,Св.ап.Ерм е хиротонисан от Св.апПавел за епископ на Пловдив!Първият хр.епископ етиопските цигани са получили в атина в 10-ти век!Узорпирали са престолите в Равена и Константинопол и са еб..и майката на Римската империя!Те-етиопските мангали докарват турците в Европа ама сега разправят колко се борели срещу тях!Крайно време е да се поставят там дето им е мястото!-в Африка!В Африканския съюс не в ЕС!!!
цитирай
40. pentecost - Всичко добре,
18.04.2012 07:21
само че египтяните са семито-хамитски народ, за разлика от повечето други африкански народи, които са предимно хамитски или израелтяните, които са семити. Аз лично се доверявам най-вече на ДНК анализите, а според тях, и сред гърците, и сред нас, и фактически повечето балканци, семитската кръв е около 20-25%, което никак не е малко. Но това не значи, че сме евреи или че имаме нещо общо с тях. Имаме и северно-африканска кръв точно на номадите от Северна Африка и Близкия изток, пак около 20%. Индо-европейските ни гени са най-много - около 36%. И изобщо сме "мешана скара". А че гърците са имали силно египетско влияние, е безспорен факт, но все пак и те са доразвили някои неща, не е било обикновено плагиатство. Донякъде разбирам злобата на повечето българи, и вероятно много неща са преувеличени в гръцката история, но не можем просто да отречем техните достижения. ЗАщото винаги го е имало този закономерен процес на предаване на знания от по-старата култура на по-новата - Шумер-Месопотамия-Египет-Елада-Рим-Европа-САЩ и т.н.
цитирай
41. анонимен - БРАВО
28.06.2012 14:05
БРАВО
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: balkanec
Категория: Новини
Прочетен: 2050220
Постинги: 137
Коментари: 1647
Гласове: 3067
Архив