Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.05.2011 21:55 - Ритуалните убийства - началото
Автор: balkanec Категория: Други   
Прочетен: 16013 Коментари: 3 Гласове:
24

Последна промяна: 23.03.2012 00:52

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

- Ритуалните убийства от древността
- Произходът на понятието Холокост
- Жертвеното дете от Гуардия
- Защо са изгонени евреите от Испания


През всички времена на историята са постоянни обвиненията срещу юдеите,  че използват кръвта на човешки жертви в своите ритуали. Това обвинение се отправя в най-различни страни и продължава до ден днешен.

Началото на обвинението е още в Библията. Описва го една от най-опасните и преследвани книги на всички времена:

"Еврейските ритуални убийства" - М. Есив:

"(Сведенията са) в същата Библия, зад която се прикрива еврейството и уверява, че живее по строго определени библейски закони, които забраняват употребата на каквато и да било кръв. А фактическата страна е, че законоръководни книги за евреите са Талмуда, Шулхан Арух и Кабала. По Стария завет живеят само караимите.
В същия Стар завет четем:

"Не сте ли вие деца на престъплението? ... не колите ли вие децата при ручеите и по пукнатините на скалите? ... Ти (Израил) принасяш жертви: мога ли да бъда Аз доволен от това?"
(Исая 57, 4-6)

"Аз ги доведох в земята, която им бях обещал да им дам, ... а те огледаха всеки висок хълм и всяко клонесто дърво и започнаха да колят там жертвите си... Като изгаряте деца на огън, вие се осквернявате с вашите езически идоли."
(Иезекия 20, 28, 31, 34, 35 и 36)

"Не давай от децата си в жертва на Молох..."
(Левит 18, 21)



image
Молох. Библейските пророците се борят срещу варварския обичай на евреите да му принасят собствените си деца в жертва. Статуята му е с форма на теле - тя била нагрявана с огън, а децата били хвърляни живи да се опекат в нейната пещ. Така древните евреи се надявали да спечелят благоволението на Молох за добра реколта и успех на работите си.


ОТКЪДЕ ИДВА ПОНЯТИЕТО "ХОЛОКОСТ"

http://nerodenite.org/index.php?option=com_content&task=view&id=25&Itemid=47

„И съградиха високите места на Ваал, за да изгарят синовете си и дъщерите си в огъня на Молох – нещо, което не Съм им заповядвал, нито Ми е идвало на ум, че ще вършат тази мерзост...”
(Книгата Еремия глава 32, стих 35)

Идоли на Молох са намирани в различни археологически разкопки. В една от пещерите, където се е провеждал този езически обичай е намерен идол и останки от детски тела, в потвърждение на факта, че този ужасяващ сатанински ритуал е бил действителност.

image

   
Самият ритуал се нарича  "Холокост" - принасяне в жертва чрез изгаряне. Думата води началото си именно от тези ритуали.

~~~

С проливането на кръвта на човек се вярва, че се прави жертва за очистване на греховете. Обичаят се оказва твърде жилав - не отстъпва лесно и през различни периоди се завръща отново и отново.
И самият Моисей изрично забранява - под страх от смърт и зловещи проклятия - и двата еврейски обичая - и изгарянето на деца и ритуалното проливане на човешка кръв. Човешките жертви са заменени с козел. Греховете на народа били прехвърляни върху него (вместо върху човешка жертва).

До каква степен древните евреи са свикнали да правят различни жертвоприношения се вижда от това, че те вдигат въстание за правото да ги извършват: Второ еврейско въстание

~~~

"КАБИРИЯ"


image

Игрален филм от 1914 г., посветен на човешките жертвоприношения на Молох - по мотиви от Емилио Салгари ("Картаген в пламъци"). Главният герой по чудо се спасява от страшната съдба да стане жертва на Молох.
Филмът в Utube
Кулминационната сцена на жертвоприношение

 



ПО СВЕТА

И по-късно - след разселването на евреите по света - обвиненията за отвличания и жертване на деца се появяват и продължават из цял свят.

image

М. Есив:

При повечето европейски народи (и православни и католици, и протестанти) са се запазили удивително еднакви разкази за ритуални убийства на деца, извършвани от еврейските синагоги.



 image
Изпълнение на ритуала - средновековна илюстрация




Цитати от Талмуда

Той е най-свещената еврейска книга - по-важен от Тората (Стария завет).
Тази книга е в пълно противоречие със Стария завет, въпреки че се обявява за негово тълкувание. Авторите са известни равини от 4-5 в. насетне, които тълкуват, как да се разбира написаното в Тората.

- Евреите се наричат хора, християните не са хора. Kerithuth (6 b, p.48)

- Всички гойски деца са животни! Yebamoth, 98a.

– Всеки евреин, който пролива кръвта на безбожните гои, все едно прави жертвоприношение на Бога! Bammidber raba, 21; Jalkut, 772.

- Да пролееш кръвта на неблагочестив е жертвоприношение на Бога. Zohar ( L, 38 b,39a)

- Изтреблението на християните е необходима жертва. Ialkut Simoni ( 245 c)

- Високопоставено място в Рая е отредено за тези, които убиват идолопоклонници. Abhodah Zarah (26 b)

- Не са необходими молитви, когато обезглавите някого в деня на Шабат. Pesachim (49,b)

- Позволено е да отнемаш тялото и живота на гои! Sepher ikkarim, III, 25.

- Невинен си в убийство, ако намерението ти е да убиеш християнин. Makkoth (7 b)


– Талмудът е най-святата еврейска книга! Влиянието й е над това на Тората в юдаизма! Erubin, 21b.



ЗАЩО СА ИЗГОНЕНИ ЕВРЕИТЕ ОТ ИСПАНИЯ

Поводът е ритуално убийство:

САНТО НИНЬО - Святото дете от Гуардия

Едно дете умира в страшни мъки - една империя се ражда.
 

image
El Santo Niсo de la Guardia


Един от най-известните случаи на ритуално убийство на дете е в края на 1480 г. в село Ла Гуардия
край Толедо, Испания, извършено от мнимо покръстен евреин - маран, който тайно продължавал след формалното приемане на християнството да изповядва старата си вяра юдаизма.


image
Стара улица в Гуардия
 

image


Една вечер в покрайнините на селището един покръстен евреин на име Бенито Гарция е привлечен от детски въздишки и охкания. Гарция се сеща, че денят е четвъртък срещу петък на страстната седмица - денят на разпятието. На този ден, както се твърди от векове, евреите-фанатици изпълняват специалната процедура на отмъщение към християните, гаврейки се с разпъването на Христос, в лицето на някое отвлечено 4-5 годишно християнско момче, което хулят, изтезават и убиват мъченически на кръст, с трънен венец на главата.


image
http://www.materialesdehistoria.org/guardia_cast.htm


Преките извършители - баща и син са арестувани. Следствието трае близо 2 години и свършва с осъждането и изгарянето на клада на 5 души извършители и съучастници.

image
Екзекуцията на убийците

Момчето, жертва на ритуала, е обявено от испанската църква за мъченик. На мястото на убийството му е издигнат паметник.

Развръзката:
Декретът от Алхамбра за изгонването на евреите

Делото "Ла Гуардия" вдига голямо брожение сред населението и пред обстойния и документиран доклад на инквизитора Торквемада, монарсите Фердинанд Арагонски и Изабела Кастилска подписват на 31 март 1492 година декрета за изгонването на евреите от Испания.


image
Фердинанд Арагонски


image
КРАЛИЦА ИЗАБЕЛА I Една уникална личност

В този декрет те се обръщат към поданнците си с думите:

"След зряло обмисляне на въпроса, решихме да заповядаме на всички евреи, мъже и жени, да напуснат нашето кралство и да не се завръщат никога. С изключение на онези които ще приемат да се покръстят, всички трябва до 1 юли 1492 година да заминат и под страх от наказание със смърт и конфискация на имуществата, да не се завърнат повече."

Цитат от Едикта за изгонване на евреите от Испания - източник на текста е книгата на Виктор Малка "Сефарадските евреи".

Последствията

Изгонени са към 160 000 евреи, които се отправят към пристанищата.

Сполука за Испания - беда за България

След изгонването на евреите от Испания, страната се освобождава окончателно от маврите, колонизира американския материк и се превръща в най-могъщата империя която човечеството е виждало дотогава - Испанската империя.

image
Imperio Espaсol – 25 millones de KmІ


След този случай майките започват да се плашат за невръстните си момчета през страстната седмица - страхуват се през този сезон децата им да не бъдат отвлечени и убити.

Мнозинството от испанските евреи пристигат в Османската империя и Балканите, където Баязид II ги приема безрезервно. Причината за топлия прием е, че Фердинанд и Изабела не конфискуват средствата им и те предлагат на Високата порта внушителни суми в замяна.
Настаняват се в нашите големи градски центрове, ползват се с привилегии спрямо християните. И проблемите започват.



РИТУАЛНИТЕ УБИЙСТВА 2 - ПРОЦЕСЪТ В ТРИЕНТ

3 КАК СЕ РАЗЖАЛВАТ СВЕТИИТЕ

Ритуалните убийства 4 - Процесът Бейлис (1911-1913)

Еврейски признания за ритуалните убийства
 


VIVA EL SANTO NINO!

Песента на Санто Ниньо:





Тагове:   убийства,   ритуалните,


Гласувай:
24


Вълнообразно


1. hristo27 - Много интересно четиво!
15.05.2011 09:12
Много интересно четиво!
цитирай
2. syrmaepon - точно вчера четох
15.05.2011 09:28
в една статия как евреите в средновековието винаги убивали християните

"В центре внимания Н. В. Пигулевской уже в 1930-х годах было ценнейшее, но почти не изученное у нас наследие высокой культуры раннесредневековой Сирии, которой она посвятила целый ряд своих трудов. В одной из переведенных и опубликованных ею сирийских хроник содержится сообщение (которое, кстати сказать, находит подтверждение и в византийских, и в иудейских источниках), раскрывающее крайнюю, даже, можно сказать, неправдоподобную непримиримость раннесредневекового иудейства по отношению к христианству.
Речь идет здесь о событиях 614 года, то есть о времени накануне образования Хазарского каганата (тогда еще отнюдь не иудаистского); в это время разразилась очередная война между Византией и Ираном, и иудеи всеми возможными средствами поддерживали Иран (между тем хазары в этот период — не позднее, чем с 622 года — выступали, напротив, в качестве союзников Византии). И вот это ни с чем, пожалуй, не сравнимое сообщение сирийской хроники о 614 годе: "...осадил Шахрбараз (иранский полководец.— В. К.) Иерусалим город (принадлежавший тогда Византии— В. К.) и покорил его мечом... Иудеи же, из-за своей вражды, покупали их (христиан.— В К.) по дешевой цене, и они убивали их" 117в. Покупать у иранских воинов пленных христиан не для того, чтобы использовать их в качестве рабов, но для того, чтобы испытать наслаждение, убивая их,— это, в самом деле, нечто беспримерное даже в истории крайних проявлений религиозной вражды..."
цитата е от
Хорезм и Хазария.Кожинов. История Руси и русского Слова

Враждата между християните и евреите е много стара,но мене честно ми омръзна или по -точно не ми е приятно да чета за омраза,омраза и пак омраза....
Не знам ,къде е изходът от това...
цитирай
3. get - - Ако ви интересува темата !??
18.05.2011 23:51

- Можете да прочетете написаното от Исраел Шамир ! - междувпрочем същият е обективен до болка ! - http://www.israelshamir.net/ru/ruart160.htm
(в материалът се описва изследване направено от д-р Ариел Тоаф, по отношение смъртта, на св.Симон от Тренто)

- С уважение !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: balkanec
Категория: Новини
Прочетен: 2623561
Постинги: 137
Коментари: 1647
Гласове: 3143
Архив